Cykling

Det finns ett antal faux pas inom cyklingen. Att inte ha likadana flaskor på cykeln till exempel – eller att få olja från kedjan på benet. Att cykla i linne – eller att ha glipa mellan tröja och byxa. Säkert finns det ett gäng till, och kanske bröt jag mot några regler idag. Råkade få olja på benet redan från början och gnuggade nervöst bort det med vatten från flaskan (jag hade 2 likadana – såklart). Glömde bort hur växlarna funkade och ringde min cykelcoach i panik efter 5 km. Men förutom allt det där, så gick årets premiärcykling rätt så bra. Jag minns inte hur många pass jag cyklat totalt i mitt liv. Kanske är det någonstans mellan 5 och 7. Jag hoppas att tröskeln att ta sig ut blir lägre för varje gång jag cyklar. Just nu är den rätt hög – så det tog 2 timmar för mig att komma iväg. Den mesta tiden spenderade jag med att fundera på att jag borde komma ut. Himla ineffektivt.

Jag har ingen koll på vad cykelreglerna säger om fika och sådär. Hur lång måste rundan vara för att man ska få göra fikastopp? Jag tog paus efter 32 km. Då hade jag cyklat från Halmstad till Laholm via Mellbystrand. Vägarna var tokfina med undantag för en bit av Ginstleden som verkligen inte passade för en racer. Det var en liten, liten asfaltsväg som gick genom strandskogen och spruckit på rätt många ställen.

I Laholm snurrade jag runt ett tag för att hitta centrum. Det där lilla torget – är det centrum? Det var här jag hittade uteserveringarna så jag slog mig ner med en rabarberpaj, en fanta och chaite med skummad mjölk. Det finns mycket som är roligt med att cykla: medvind, långa flacka utförslöpor – och så fika.

Efter fikat så var det bara hemvägen kvar. Jag valde lite alternativa vägar förbi Veinge och hittade snart en skylt mot Halmstad. 28 km senare var jag hemma! Cykeln (han heter fortfarande Rulle) har nog gått 40 mil nu tror jag, men har fortfarande inte fått punka. Den dagen – den sorgen.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
  • Anna: haha 🙂 tack!

    Jenny: ja det är härligt på landet

    Annie: hade gärna velat!

    Ingmarie: åh, då skulle jag egentligen fikat när jag kom hem då…

    Melanie: 🙂

    Alis: sant!!

    Erika: jo jag hade ju tänkt det, men vaaaar ska jag ha han??

    Issa: för att det inte anses som snyggt. i cykling är man petnoga med att vara ”snygg”… därför rakar alla killar benen… 😉 fast man ska ha likadana flaskor, inte tvärtom…

    Hilda: haha skön kommentar!!

    Sara 2011-06-05 23:39:19
    Svara
  • Haha, jag bröt mot varenda regel som du räknar upp igår när jag cyklade en motionstävling. Och, visst, det kändes lite som att något brände i ryggen..nu förstår jag att det var blickar och inte solen =). Dock gjorde det inte så mycket, för jag var ändå jäkligt stark i backarna jämfört med alla andra som klädde sig rätt och hade rätt flaskkombination.

    Hilda 2011-06-05 16:20:54
    Svara
  • Nu kanske jag är dum, men varför ”får” man inte ha likadana vattenflaskor?
    Nej, jag håller mig nog till min löpning i skogen där ingen ser mig och alla mina regelbrott 😉

    Issa 2011-06-04 13:18:35
    Svara
  • Ta med Rulle till Sthlm nu så ska du få se på cykla! 🙂 Fika får man göra när man vill. Fika är en av de bästa grejerna med att cykla, i synnerhet rabarberpaj!

    Erika 2011-06-04 10:25:50 http://sandsnovatten.blogspot.com
    Svara
  • Regler är till för att brytas eller Man följer de man har behov av eller De är till för att andra ska känna sig lite bättre… eller Man skapar sig sina egna efter egna behov.
    Om någon annan cyklist skulle reta sig på att dina vattenflaskor är likadana… då är det deras problem…. Stora problem!
    🙂 Då kanske det är dax för dem att fundera på vad de håller på med!

    Alis 2011-06-04 09:42:14 http://mittalisliv.blogspot.com
    Svara
  • Fantastiskt!

    Melanie 2011-06-04 09:36:05 http://enlitendelavmig.blogg.se
    Svara
  • Tror ”regeln” är minst 3 timmars cykling innan man får fika. 🙂
    Och man får absolut inte ha kortärmat och långbent men tvärtom går bra. Sen ska man visst ha pump + slang med. Men du verkar vara som mig. I min cykelvärld behöver jag aldrig det för jag får aldrig punka. 😉

    Ingmarie 2011-06-04 00:11:12 http://blog.nemonisimors.com/
    Svara
  • ta med mig! 🙂 Ser härligt ut! Bra jobbat!

    Annie 2011-06-03 20:23:40 http://www.ansofisticated.blogspot.com
    Svara
  • Men! Jag var också ute på vägarna kring Veinge – dock joggandes/promenerandes :o) Himla mysigt komma ut på vischan ibland!

    Jenny 2011-06-03 20:19:24 http://millbergskan.com
    Svara
  • Älskar dina fräknar fröken sommarfräsch!
    Anna

    Anna 2011-06-03 19:54:39
    Svara
  • Älskar dina fräknar fröken sommarfräsch!
    Anna

    Anna 2011-06-03 19:54:39
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!