Upplysta löparspår?

Jag älskar att springa sent på kvällen – ni som följer min blogg vet att jag gärna härjar runt om natten. Då står bilarna parkerade och folk är uppkrupna i soffan eller sängen och då är det jag som är kung. Svala kvällar ger lättare luft och mörkret lyfter steget och gör fötterna snabbare.

På andra sidan nattlöparhimmelriket finns osäkerheten. Mörker som omsluter och ensamheten. När jag bodde på söder sprang jag runt Årstaviken sent, sent på kvällarna. Då fanns det ingen belysning på terrängsidan av Årstaviken (finns det idag?) vilket var helt galet. Men jag hade åtminstone förnuft nog att aldrig skriva om var jag skulle springa innan jag sprang – man vet aldrig vem som läser.

Det var länge sedan jag sprang ute sent på kvällen i Stockholm och därför behöver jag er hjälp med input:

1. Vilka rundor känner ni er trygga med?

2. Vilka rundor känns otrygga genom att där t.ex. inte finns belysning eller liknande?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
  • Båda slingorna i Björkhagen är upplysta och de enda man träffar på är hundägare och andra löpare som är tokiga nog att ge sig ut i mörkret.

    Tysta C 2011-05-20 22:52:34
    Svara
  • På Lidingö är det väldigt tryggt att springa oavsett tid på dygnet. Har aldrig hört talas om några ”fula gubbar” som lurar i spåren eller att något hemskt skulle ha skett på ön. Springer själv gärna sena kvällar och har väl möjligen skymtat ett troll eller två, men de är ju snälla.

    Mvh Pelle

    Pelle 2011-05-19 20:59:56
    Svara
  • Hmm jag vågar inte springa ute efter det är mörkt och inget folk ute, läskigt, ok enda fördelen att jag kommer nog ha ett väldigt högt tempo och flyga fram hihi

    cine 2011-05-19 16:54:50 http://www.nettoapoteket.com
    Svara
  • Usch inga! Oavsett belysning. För mycket tid på nyhetsbyrå (= läsa läskiga saker som händer på natten) har fått mig att undvika kombinationen ensam och mörker för lång tid framöver. Ta med dig Grabben!

    Erika 2011-05-19 16:10:32 http://sandsnovatten.blogspot.com
    Svara
  • Jag tycker det är så himla läskigt när det är mörkt. Oavsett om det är belysning eller inte. Minst lilla prassel i all tystnad höjer min puls till skyarna! Spelar ingen roll om jag är ute och springer eller bara är ute själv! Sjukt att det ska behöva vara så dock!

    Hälsopedagog och PT-Malin 2011-05-19 14:50:22 http://malamalan.blogg.se
    Svara
  • Min favorit ligger vid Hellasgården. Spåret är en 5 km slinga, men kan bli mer om man springer dit också 😉 Lamporna släcks kl 22.00. Man springer förbi utomhusgymmet vid Björkhagen som du skrev om förut. Så där kan man ju stanna till om man vill också.

    Annars är det SÅ VACKERT att springa från Marinstaden (Nacka) till Nacka Strand. Sträckan är en kortare strandpromenad, men naggande god 😉

    MC 2011-05-19 13:13:54 http://michaelacarpelan.blogg.se
    Svara
  • Jag tycker det är obehagligt att springa imörker & fantiserar om läskiga gubbar som står bakom träden. Kliver hellre upp tidigt, men skulle springa centralt där det var folk i rörelse om jag sprang sent. Gillar inte enbit runt Djurgården där det saknas belysning på gångvägen.

    Anna 2011-05-19 13:10:50 http://www.trendotraning.se
    Svara
  • Ja det finns belysning i Årstaskogen nu, åtminstone delar av vägen.

    mattias 2011-05-19 11:29:00
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!