Träning gör dig rik och mäktig

Jag bläddrar dagligen igenom DN, SvD och DI och skummar ofta igenom de porträtt över framgångsrika människor som publiceras då och då. Idag  låg fokus på Petter Stordalen. Och som för så många andra stormagneter så framgick det extra tydligt att han tränar mycket. Till exempel gjorde han en Ironman när han var strax över 20 och i en sådan där tidslinje där man får följa med honom en helt vanlig söndag så paddlade han kajak en sväng mellan resor och intervjuer.

Att träning ingår i recept på framgång återkommer ständigt. I mitt eget CV finns mitt tränande och några av de utmaningar jag hittat på rätt framskjutna. Ofta har det diskuterats när jag varit på intervjuer och inte sällan har vi haft något med träning gemensamt. Det är helt klart en dörröppnare.

Enligt min mening så är det bästa med träningen det där som händer i huvudet under och efter att man tränat. Träningen är en ventil och ett in- och utflöde. Ut ryker negativa känslor, stress och skitsaker. In kommer nya tankar, energi, lugn och en stark tro på sig själv. Mentala grejer som är viktiga för att nå till toppen, oavsett var den är.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
  • Mitt CV är uppbyggt efter arbetslivserfarenhet, utbildning, engagemang/uppdrag/meriter (tror jag använder någon av dessa ord men minns inte riktigt vad) och fritidssysselsättning. Jag har mitt tränande och min blogg under det sistnämnda. Jag skriver inte ”jag gillar att träna” utan nämner också varför och vilka målsättningar jag har klarat av. Träningen skulle också kunna ingå under engagemang/uppdrag/meriter…

    Sara 2011-05-16 21:26:44
    Svara
  • Kan inte annat än att hålla med! Träning istället för terapi, och bästa sättet att hålla stressnivåerna nere! Undrar liksom Malin ovan, hur har ni skrivit in det i CV:t?

    whynja 2011-05-16 21:21:50
    Svara
  • Hej! Sara och ni andra som skriver om er träning i CV:t; hur gör ni? Blev såklart nyfiken på att lägga till det i mitt CV..

    Malin 2011-05-15 22:32:06
    Svara
  • Kan bara skriva under. Och som tjejer är det rätt skönt att kunna lägga in en trygg men kaxig kommentar när grabbigt snack handlar om prestatio er. Sen spelar det ingen roll om det är 5 eller 50 km, löpning eller zumba. Endorfiner gör oss glada och modiga! 🙂

    Ann-Sofie 2011-05-15 21:51:47 http://ansofisticated.blogspot.com
    Svara
  • Jag tror också att för vissa jobb är det en grym fördel att syssla med uthållighetsidrotter som långdistanslöpning eller för den delen 24-timmarsspinning 🙂 . I en människa som fixar att springa tex maraton och träna målmedvetet inför det borde chefer se en väldigt driven och målinriktad person som gillar att utmana sig själv och kämpa för att uppnå uppsatta mål. Kan nästan inte vara dåligt i någon bransch. 🙂

    Therese 2011-05-15 19:50:47 http://theresewahlgren.blogspot.com
    Svara
  • Kunde inte hålla med mer!

    Annelie 2011-05-15 19:42:24 http://kraftochenergi.wordpress.com
    Svara
  • Träning ska verkligen lyftas fram. Det medför så mycket positivt som man hoppas alla företag känner till när de ska anställa. Glad, energisk & strukturerad personal vill väl alla ha?!

    Svara
  • Åh, jag håller så mycket med om vad träningen gör för det mentala! Som mia skriver, mental hygien!

    ÄtaTränaKämpa 2011-05-15 19:31:23 http://atatranakampa.se
    Svara
  • Har också med min träning (i dess olika former och varför) som min främsta fritidssysselsättning i CV’t och har verkligen sett att det är oerhört uppskattat – blir nästan alltid prat om vad, hur o varför..

    Susanne 2011-05-15 18:25:46
    Svara
  • Fastnade också fr artikeln och tokgillar ”Fysisk aktivitet är inte bara nyttigt för kroppen, för mig är det mental hygien”

    MarathonMia 2011-05-15 17:19:43 http://bloggaromtraning.se/marathonmia
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!