Det är intressant att reflektera över de där valen. Det gick fint pÃ¥ frukosten igÃ¥r. DÃ¥ hade jag visserligen inte ens kommit pÃ¥ det – mycket av mina tankar formas och bearbetas medan jag skriver inläggen, även om själva fröet sÃ¥tts tidigare.
Lunchen gick ocksÃ¥ bra. Det var i och för sig inte mycket till lunch eftersom jag Ã¥t sÃ¥ himla mycket frukost sÃ¥ sent – men det blev en Nuts about you-smoothie frÃ¥n Blueberry. Jag försökte välja den matigaste varianten eftersom det var en slags mellanmÃ¥lslösning.
NÃ¥gon timme senare, vid 14, var det avtackning av en kollega pÃ¥ jobbet och här reflekterade jag inte alls över vad jag stoppade i mig sÃ¥ jag Ã¥t en kanelbulle. Hade jag tänkt till hade jag inte ätit den – men jag glömde bort att jag skulle tänka! Att ens komma ihÃ¥g att tänka till är lärdom nummer 1.
Klockan 17, efter jobb och träning, blandade jag ihop en sallad. Ruccola, isbergssallad, cocktailtomat, gurka, bondbönor, tonfisk, ananas, fetaost, ägg och gojibär. Jag gjorde en dressing på creme fraiche och grekisk salladskrydda. Ett bra matval! Jag tänkte till och det gjorde att jag var sugen på bra energi.
Lite senare, vid 21.30, blev det 1 glas Prosecco och 1 bit kladdkaka. OcksÃ¥ ett bra val pÃ¥ det stora hela (förutom tidpunkten pÃ¥ dagen) – inte för vad den innehöll (socker) men för vad den betydde. Kladdkakan bakades av min bror för att fira att min andra bror äntligen kom hem frÃ¥n sin säsong i St Anton och vi samlades hela familjen för en stund. Men kladdkakan gör den där kanelbullen tidigare pÃ¥ dagen mer onödig…
Jag ska fortsätta med det här tänket lite till. Jag tror jag gillar det. Det får mig att vilja äta rätt saker och styr in tanken åt rätt håll.