Friskis & Svettis Hornstull

Tack fina läsare för att ni bjuder in mig till era pass! Det är en övervägande majoritet Friskisambassadörer som jag fått inbjudningar från – vad ska jag dra för slutsatser av det? Att Friskis & Svettis är en organisation som uppmuntrar till glädje, gemenskap och generositet alldeles särskilt? Ja kanske. För det var väldigt gemytligt på Friskis & Svettis Hornstull som jag tränade på igår efter jobbet – tack vare Lina!

Det var en grym spinningklass jag hamnade på. Om man har fördomar om att på Friskis tränar man mesigare än på andra ställen så ska man kasta dem i sopkorgen. Det var ett tufft intervallpass och tjejen bredvid mig tränade verkligen inte som en mes!

Det märks att man blir bra på det man tränar för jag är inte i någon vidare spinningform just nu. Stående i tredje position skulle jag ha valt som gren i OS (om det funnits) om jag skulle ha satsat på något – men det krävs några pass för att få till den vanan i benen. Nu fick jag mest mjölksyra efter 1 minut och det sög rätt rejält eftersom vi skulle köra 11 intervaller på 4, 4, 2, 2, 4, 4, 2, 2, 40 sek, 40 sek och 40 sek. Mellan varje intervall hade vi hälften så lång vila som intervallen varade.

Även om benen var svaga så var kroppen pigg. Vi skulle sikta olika högt beroende på intervallängd. Under 4-minutrarna skulle vi ligga på runt 82% och under 2-minutrarna skulle vi ligga på runt 85% och på 40-sekundrarna skulle vi maxa. Och det där var inga problem. Jag siktade lite högre och försökte komma upp i 85% respektive 87-88% istället så snabbt det bara gick och ligga där intervallen ut. Och ja, jag vet att min maxpuls inte är exakt beräknad utan uppskattad till 208 slag (vilket den varit de senaste åren och det är ju inte heller korrekt) – och dessutom inte ens på cykel. Men mycket mer över 92% har jag nog nästan aldrig nått på cykel – och då har jag ändå varit totalt slut. Har förresten inte nått så mycket mer än 92% i löpning heller. Det gör ju ont att ta ut sig fullständigt. I löpning ännu mer än i en spinningsal.

Under 3 veckor i maj ska jag träna så mycket jag kan på Friskis. Jag hoppas det blir fler spinningpass. Och lite andra kul grejer som de har på sitt schema. Flex till exempel. Jag ska ju fokusera på rörlighet…

Jag och Lina

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!