Färdigtränad

Nu har jag kört sista träningspasset inför ultrahelgen i Skåne: rörlighetsträning med Magnus på UCSP. Jag är mentalt fulladdad men jag kan inte påstå att jag varken träningsladdat eller matladdat de senaste dagarna – om man bortser från att jag köpte PT-timmarna just för löpningens skull och på ett tidigt stadium berättade om Skåne och hade det som något slags mål. Nu är det bara att packa som återstår innan vi drar iväg!

Från första början var målet att springa alla 11 milen men även jag är förnuftig och vill helst komma igång med träningen ganska snart igen efter helgen – så jag har reviderat målet lite. Mycket på grund av att jag inte vill överbelasta något. Att fullfölja sträckan första dagen (ca 55km) och se hur jag mår andra dagen för att bestämma sträcka – får räcka. Häl och rygg är inget fan av långtidspåfrestning och när kroppen vill säga något bör man lyssna. Även om det är tråkigt.

På det stora hela vet jag vad jag ska packa. Saucony Triumph, backupskor (främst för att ha dag 2 – jag har nog aldrig bytt skor på de ultror jag sprungit), kläder, min Camelbak, fickpengar för att köpa glass utifall vi skulle springa förbi en kiosk eller något, Runes Energikaka som fått ny kostym (och som man numer dessutom kan prenumenrera på!) som jag fått från en PR-byrå och så några gels med roliga smaker som jag köpte i Boston. Jag har extremt svårt för att tugga på grejer när jag är ute på äventyr och helst hade jag fyllt vätskeryggan full med Pucko – men den blir så svår att rengöra.

I necessären har jag vaselin för att motverka skavsår från kläder, tejp för att motverka blodbad i skon eftersom jag har en tånagel som alltid skaver hål på granntån, en fet créme som jag badar fötterna i och sedan stoppar i supermjuka strumpor och sover i under natten och tja, vad mer behöver man? En fulladdad kamera och solkeps kanske…

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!