Det var kul så länge det varade

I eftermiddag säger jag upp mitt medlemskap på Balance. För att göra en lång historia kort så fick jag ett mail från någon sälj- och serviceansvarig på Balance för några veckor sedan som hört att jag klagat på något. Han ville få det bekräftat så jag mailade och sade vad det gällde och länkade till både mitt klagoinlägg och mina hyllningsinlägg. Jag fick inget svar. Däremot fick jag en kommentar på samma inlägg vid ungefär samma tidpunkt som jag fick mailet, vars ip-nummer jag spårade till Balance, och den kan ni läsa här. Visst låter det som att den som kommenterar (”Micke”) är kund på Balance?

Jag mailade till sälj- och serviceansvarig och tyckte att det var konstigt att Balancepersonal kommenterar på bloggar utan att uppge vem de är. Det mest grundläggande kommersiella aktörer som agerar i sociala medier bör vara uppmärksamma på är att det är transparent. I många fall kan det vara bra med en policy om hur man ska agera i sociala medier också…

I alla fall. Efter mitt mailskickande fick jag en kommentar från Balancechefen. Han bad om någon slags ursäkt(?) och uppmanade mig att ringa eller maila, så jag gjorde det. Men vet ni vad, jag fick inget svar nu heller! Så tills vidare tar jag paus från Balance. Att träna där känns inte speciellt roligt. Jag gjorde både sälj- och servicepersonen och den andra Balancepersonen uppmärksam på att jag, trots min kritik, faktiskt skrivit en hel del bra om Balance också. Jag är ärlig – inte gnällig.

Så nu går jag vidare, glad och gymlös. Jag har ingen brådska att signa upp mig på något nytt ställe. Var jag väljer att träna beror på var vi köper lägenhet och vilka gym som öppnar var under nästkommande månader. Jag är lite nyfiken på Sportlife i city faktiskt (ja Soffan, du hörde rätt!) men kan också tänka mig ett Friskiskort (återigen, beroende på var vi bor). Tills vidare ska jag träna lite andra grejer. Jag tänkte lägga upp den perfekta träningsveckan såhär:

 • 3 löppass (ett långpass, en snabbdistans/intervaller/fartlek och en vanlig distans)
 • 1 rörlighetspass (låter lite diffust va?)
 • 2 yogaklasser
 • 1-2 styrkepass

Man kan sammanfatta planen som yoga och löpning. Jag vill ta det lugnt med löpningen och även om jag vill bli snabbare känns det som att just snabbhetspassen sliter mest, därför blir det bara ett sådant pass per vecka. Max. Det ligger rätt mycket fokus på yoga (för att vara mig) men jag sneglar lite på Sporty Spice och ska försöka gasa på lite på yogan. Det skulle kännas fint att utmana mig med 1 jobbigt yogapass per vecka och sedan lägga på 1 klass till som bonus. Yinyoga räknas inte in här – däremot ser jag det som rörlighetsträning. I rörlighetsträningen ingår också en längre tid av enbart stretch och prehab.

Styrketräningen är än så länge mest ostrukturerad i mitt huvud. Kanske får jag gömma mig i en skogsdunge under en powerwalk och köra lite cirkelträning – även om det finns en uppenbar risk för åskådare. Eller så får jag springa till ett utomhusgym och träna där. Det finns ju ett gäng sådana: Gärdet (nära), Söder (långt bort) eller Björkhagen (långt bort). Jag är trots allt inget fan av att träna till publik. Men jag tror att min plan kan bli rätt bra ändå. Mest nöjd är jag över yogabeslutet.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
35kommentarer
 • Ja, det kanske blir Friskis ändå. Eller också! Det är ju billigt!! 🙂

  Pelle: ja jag tyckte att kommentaren var superbra och ärlig – men jag blir irriterad när jag inte får svar på mitt mail. Personen i fråga uppmuntrar mig att kontakta honom, men svarar sedan inte? Det var där jag blev irriterad (igen). Jag var ju på väg att bli en nöjd medlem igen, precis som du säger! Men som sagt – när 2(!) personer inte svarar på mail bedömer jag att man inte bryr sig om att ha kvar mig som medlem och då lägger jag mina 650 spänn i månaden någon annanstans. 🙂

  Sofie: jo sant, in a perfect world. men det vore fint om man kunde få till det någon gång i alla fall… (fast alla passen är inte lika roliga, det kan jag säga på en gång…)

  Sara 2011-04-26 22:44:33
  Svara
 • Jag tycker det är skitbra att du recenserar upplevelser på träningscenter! Bara så jäkla förvånande att dom inte tar tillfälle till akt och ställer saker till rätta? DOM om några väl borde snappa upp att word of mouth sprids snabbare än all annan reklam? Heja dej!

  MC 2011-04-26 21:28:58
  Svara
 • Tycker det är skönt med en balanserad 🙂 åsikt i träningsvärlden. Du är en av de som lyckas med just detta, och därför är din blogg en av de mest läsvärda. Jag tycker det är viktigt att träningsanläggningar kan ta till sig feedback och konstruktiv kritik av olika slag, inte bara positiv, vilket till exempel Balance verkar ha haft svårt att göra. Hoppas du kommer att njuta av din ”gymledighet” och sedan hittar något som passar just dig.

  Jojohanna 2011-04-26 21:21:29 http://skynda.blogspot.com
  Svara
 • Det träningsupplägget med löpning, yoga, styrka och rörlighetspass låter som ett drömupplägg – så skulle jag träna i en drömvärld. I drömvärlden skulle jag också tycka att alla de passen skulle vara lika roliga 🙂

  Sofie RW 2011-04-26 21:00:38 http://www.runnersworld.se/blogs/sofie/
  Svara
 • Vilket konstigt och oseriöst bemötande!!

  Emmas Form 2011-04-26 20:47:40 http://emmasform.blogspot.com
  Svara
 • Hej Sara! Kan inte låta bli att kommentera denna följetong. Gillar din blogg jättemycket men måste ändå säga att jag tycker att du överreagerar när du säger upp ditt medlemskap på Balance. OK, löppasset var kanske inte bra. ”Mickes” kommentar skulle kanske inte varit anonym. Magnus kommentar var dock väldigt tillmötesgående och trevlig. Bra att du påpekar brister och positiva aspekter. Jag tror att var du än tränar så kommer du att uppleva med- och motgångar beroende på dagsform, humör, förväntningar, instruktören, personal i receptionen m.m. Listan är oändlig, men det blir jobbigt att byta gym stup i kvarten pga missförstånd och småsaker. Förlåt om jag är orättvis! P.S. Har ingen anknytning till Balance. D.S.
  Mvh Pelle

  Pelle 2011-04-26 20:36:08
  Svara
 • Haha ja, vi saror kan det här med träningsglädje 🙂
  Jag bytte nyss från ”saras blogg om body fitness” till träningsglädje för det lät så mycket gladare 😀

  Vilken härlig blogg du har, här ska läsas
  mvh sara

  sara 2011-04-26 19:51:24 http://www.saralundin.se
  Svara
 • Friskis *klapp klapp klapp*

  Kommer bli spinningledare inom F&S i höst så jag är ju lite partisk iofs 😉

  Karin 2011-04-26 19:21:27 http://hurlangartjejmilen.blogspot.com/
  Svara
 • Riktigt bra inlägg!
  Har också dålig erfarenhet av Balance när jag blev behandlad ganska illa och nonchalant på ett möte med ngn ansvarig (jag skulle prova på ett pass).

  suzan 2011-04-26 18:04:45 http://www.ettdussinpannor.blogspot.com
  Svara
 • Haha! Vilken pinsam historia! Hoppas att du hittar ett riktigt bra gym nu med trevliga människor som välkomnar alla. Sportlife finns det gott om här nere i Jönköping. Ett suveränt gym med gott rykte.

  Lycka till!

  JOHN 2011-04-26 16:14:14 http://pulstagning.se
  Svara
 • Bra av dig! Grymt!

  Kanske testa Planet Fitness? 🙂 (jobbar inte där- inte mutad, bara testat och Running Sweden hålls där också). Annars är Friskis o SVettis det som ger iallafall mig den gladaste, varmaste in-i-själen-känslan efter ett pass.

  Blir kul att se vad det blir. OCh vill du ha löparsällis- säg till! 🙂 Grattis igen!

  Annie 2011-04-26 15:58:18 http://www.ansofisticated.blogspot.com
  Svara
 • Helt rätt! Customer is king 🙂 Vill träningskedjorna behalla sina kunder far de bannemig levera och vara ärliga! Tyvärr är ju detta agerande av företag i sociala medier väldigt vanligt.

  Pilla 2011-04-26 15:41:59 http://pernillabredolt.blogspot.com
  Svara
 • jag tycker du och kenth ska prova lyckan i göteborg och sedan komma till mitt sportlife här 🙂 (fast soffans i stockholm duger också). bra inlägg, som alltid!

  emilforss.se 2011-04-26 15:39:07 http://emilforss.se
  Svara
 • Du blir ju typ headhuntad bland bloggarna! Var är marknadscheferna på träningskedjorna;)

  Magnus 2011-04-26 14:58:48 http://www.gardmark.se
  Svara
 • Håller med Lina, kör Friskis! 🙂 Prova på korten gäller som sagt 1-21 maj och det är fri träning. Du är varmt välkommen att prova mitt pass, vore jättekul.
  Hade för övrigt dig på en föreläsning på Berghs, tack för en bra föreläsning!

  Emelie 2011-04-26 14:44:14
  Svara
 • Hahaha, jaaa, kom till Sportlife 😀 !

  soffan 2011-04-26 14:30:29 http://soffans.se
  Svara
 • vad sägs om lite utegym- dejter!? vi kan vara varandra publik och hejarklack??!!

  emliscious 2011-04-26 14:29:44 http://emliscious.blogspot.com/
  Svara
 • Ja Sara! Friskis 🙂 Komsi komsi 🙂 Då kan vi både cykla och gymma tillsammans.

  Bra ord om Balance och sociala medier!

  Erika 2011-04-26 14:18:42 http://sandsnovatten.blogspot.com
  Svara
 • Ja Sara! Friskis 🙂 Komsi komsi 🙂 Då kan vi både cykla och gymma tillsammans.

  Bra ord om Balance och sociala medier!

  Erika 2011-04-26 14:18:42 http://sandsnovatten.blogspot.com
  Svara
 • Ja Sara! Friskis 🙂 Komsi komsi 🙂 Då kan vi både cykla och gymma tillsammans.

  Bra ord om Balance och sociala medier!

  Erika 2011-04-26 14:18:42 http://sandsnovatten.blogspot.com
  Svara
 • Lina: jag testar gärna! har kommenterat hos dig…

  Terese: ja man ska aldrig säga aldrig. regeringsgatan ligger farligt nära jobbet. stureplan med. och hötorget såklart… 😉

  Sara 2011-04-26 14:17:01
  Svara
 • Lina: jag testar gärna! har kommenterat hos dig…

  Terese: ja man ska aldrig säga aldrig. regeringsgatan ligger farligt nära jobbet. stureplan med. och hötorget såklart… 😉

  Sara 2011-04-26 14:17:01
  Svara
 • Lina: jag testar gärna! har kommenterat hos dig…

  Terese: ja man ska aldrig säga aldrig. regeringsgatan ligger farligt nära jobbet. stureplan med. och hötorget såklart… 😉

  Sara 2011-04-26 14:17:01
  Svara
 • Inte sugen på att komma tillbaka till Sats 🙂

  Terese Alvén 2011-04-26 14:15:22 http://sparkibaken.se
  Svara
 • Inte sugen på att komma tillbaka till Sats 🙂

  Terese Alvén 2011-04-26 14:15:22 http://sparkibaken.se
  Svara
 • Inte sugen på att komma tillbaka till Sats 🙂

  Terese Alvén 2011-04-26 14:15:22 http://sparkibaken.se
  Svara
 • Och jag, som jobbar som spinnpulsvärd på Friskis, tycker så klart att vi behöver Träningsglädje där. Dessutom kan du få mitt ”provapåkort”, gratis träning 1-21 maj, om du vill, så kan du klura och känna på saken. 🙂

  Hälsningar
  Lina

  Lina 2011-04-26 14:08:28 http://www.linaleverlivet.nu
  Svara
 • Och jag, som jobbar som spinnpulsvärd på Friskis, tycker så klart att vi behöver Träningsglädje där. Dessutom kan du få mitt ”provapåkort”, gratis träning 1-21 maj, om du vill, så kan du klura och känna på saken. 🙂

  Hälsningar
  Lina

  Lina 2011-04-26 14:08:28 http://www.linaleverlivet.nu
  Svara
 • Och jag, som jobbar som spinnpulsvärd på Friskis, tycker så klart att vi behöver Träningsglädje där. Dessutom kan du få mitt ”provapåkort”, gratis träning 1-21 maj, om du vill, så kan du klura och känna på saken. 🙂

  Hälsningar
  Lina

  Lina 2011-04-26 14:08:28 http://www.linaleverlivet.nu
  Svara
 • Gunilla: 😉 utomhusgym har jag inga stirrproblem med, där tränar ju alla andra. jag syftade mest på om jag skulle ställa mig och göra benböj på gärdet eller nåt…

  Sara 2011-04-26 14:08:05
  Svara
 • Gunilla: 😉 utomhusgym har jag inga stirrproblem med, där tränar ju alla andra. jag syftade mest på om jag skulle ställa mig och göra benböj på gärdet eller nåt…

  Sara 2011-04-26 14:08:05
  Svara
 • Gunilla: 😉 utomhusgym har jag inga stirrproblem med, där tränar ju alla andra. jag syftade mest på om jag skulle ställa mig och göra benböj på gärdet eller nåt…

  Sara 2011-04-26 14:08:05
  Svara
 • Intressant att du inte gillar utomhusgym av risken för att bli utstirrad! På vilket sätt tycker du att det skiljer sig från ett vanligt gym? Själv gillar jag inte att träna på gym av just den anledningen. Även om ”alla” är där för att träna blir jag ändå rätt less på hetsen att vara snyggast och mest vältränad. Hemmet är min borg! 🙂

  Gunilla 2011-04-26 14:06:56
  Svara
 • Intressant att du inte gillar utomhusgym av risken för att bli utstirrad! På vilket sätt tycker du att det skiljer sig från ett vanligt gym? Själv gillar jag inte att träna på gym av just den anledningen. Även om ”alla” är där för att träna blir jag ändå rätt less på hetsen att vara snyggast och mest vältränad. Hemmet är min borg! 🙂

  Gunilla 2011-04-26 14:06:56
  Svara
 • Intressant att du inte gillar utomhusgym av risken för att bli utstirrad! På vilket sätt tycker du att det skiljer sig från ett vanligt gym? Själv gillar jag inte att träna på gym av just den anledningen. Även om ”alla” är där för att träna blir jag ändå rätt less på hetsen att vara snyggast och mest vältränad. Hemmet är min borg! 🙂

  Gunilla 2011-04-26 14:06:56
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!