Svarta lådan

Jag tränade 30 minuter crossfit på lunchen. Har kommit in i en period då jag mest bara mestränar och det är lite tråkigt. Det är som om jag inte får i den där högre växeln!

Efter träningen handlade jag för första gången lunch från Svarta lådan. Jag gick till butiken ett stenkast från Stureplan och möttes av ett roligt men lite förvirrande upplägg. Genom Svarta lådan äter man ”bra” mat i ”rätt” mängd. Man köper först en proteindel (finns i liten, mellan och stor storlek) och väljer sedan till kolhydrater (olika typer och olika storlekar). Salladen får man på köpet! Man kan också köpa till mellanmål och det har jag ätit förut: bärkesella. Den gången var det hur gott som helst.

Jag valde 1 stor protein som var lax i kokossås och 1 liten kolhydrat som var någon typ av mathavre. Salladen bestod av rivna morötter och lite annat och var rätt stor. När jag kom till jobbet fyllde maten hela min tallrik! Man tror ju annars att äter man ”nyttigt” så är det per automatik lite. Men både Svarta lådan och även matstället Kalori bjuder på mängd som mättar både ögon och mage.

Lunchen var god och jag skulle beskriva det som att det smakade hemlagat. Och för 109 spänn (inklusive mellanmål!) kanske man bör göra det själv också. För mig ligger det rätt stor insats bakom att realisera ”göra det själv också” – och då är Svarta lådan ett alternativ. Även om det är dyrt.

Det enda jag undrar lite särskilt över är det där med att ha plast i mikron. I mitt huvud ringer varningsklockorna rätt högt så fort man stoppar plast i mikron. Den mesta plasten frigör gifter som stökar till i det endokrina systemet (hormoner och sådant) och jag brukar därför undvika det.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
  • Niklas: vet inte vad du får frågan om korkhet från? grattis om du har ugn eller kastrull på ditt jobb. det har inte jag.

    admin 2011-08-24 08:59:08
    Svara
  • Är alla som tränar korkade eller spelar ni bara? Kan man inte värma maten som man vill, ugn el kastrull eller liknande?
    Om de inte ska packa maten i plast vad ska de då packa maten i och kan man inte i så fall värma den på tallrik? Soffan, du kan inte riktigt vara med. 79kr dyrt för en hälsolunch, vart hittar man liknande?

    Sorry om jag upprör någon men jag var bara tvungen 🙂
    BRA blogg annars!

    Niklas 2011-08-24 08:33:34
    Svara
  • Du har inte tänkt på vad som händer med maten som du micrar?

    Kicki 2011-03-24 14:23:48 http://minvagmotnyamal.blogg.se
    Svara
  • Ja, varför förpackar de maten i plast, när den dessutom ska micras? Det känns inte hälsosamt. Blueberry som ju också har god mat har också förvånansvärt mycket plastförpackningar enligt min mening.
    En helt annan grej som jag tycker är intressant är att fokus har flyttats från kaloriinnehåll till näringsinnehåll. Jag mejlade t ex Blueberry och frågade hur många kcal deras olika rätter innehåller. Det ville de inte svara på utan menade att de har ett bra näringsinnehåll. Jag köper det, men undrar fortfarande på vilket sätt det står i motsättning till min önskan att få ett hum om hur många kalorier min lunch innehåller.

    Johanna T 2011-03-23 10:04:56
    Svara
  • Jag är rädd för all plast! :). Dessutom är jag rädd för mikrovågor vilket gör det extremt jobbigt att värma en plastburk i mikro. Är helt övertygad om att mikrovågor och plast är farligt för kroppen. Sedan några år tillbaka använder jag exempelvis bara sportflaskor från SIGG som tillverkas i aluminium.

    Maten ser väldigt god ut i vilket fall. Kanon att man får mellis också 🙂

    JOHN 2011-03-23 09:31:00 http://pulstagning.se
    Svara
  • Meh, kokoslax är något jag inte har fått smaka än, det låter ju fint 😀 . Ja, jag håller med lite om plasten, jag brukar lägga upp på tallriken innan jag mikrar, men det är kanske inte alltid man har möjlighet att göra det. Och ja, dyrt är det, fast 79 för en lunch är väl vad det kostar ( minst?! ) om man lunchar ute också, och jag tycker att man får lika mycket och bra mat som från många lunchställen.

    soffan 2011-03-22 21:08:56 http://soffans.se
    Svara
  • så när skall vi köra ett crossfit pass tillsammans nu då?
    Jag tycker det är på tiden….:)
    Kram

    Sofia 2011-03-22 20:55:07 http://lowaojag.wordpress.com
    Svara
  • Mesträna? Testa att vara förpassad till en crosstrainer. Argh…

    Erika 2011-03-22 20:38:47 http://sandsnovatten.blogspot.com
    Svara
  • Åh….kokoslaxen är fantastisk! Kommer nog aldrig att tröttna på den….mums!

    Helena 2011-03-22 16:16:01 http://www.healthbyhelena.com
    Svara
  • Åh….kokoslaxen är fantastisk! Kommer nog aldrig att tröttna på den….mums!

    Helena 2011-03-22 16:16:01 http://www.healthbyhelena.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!