Frågor om min träning!

Ni har undrat ungefär hur mycket som helst om hur jag tränar – och på det stora hela är det lite ironiskt eftersom hela den här bloggen handlar om hur jag tränar. Men jag berättar mer än gärna ändå. Det jag gör behöver inte vara det som alltid är rätt – det är något man alltid ska komma ihåg oavsett vem man frågar.

Hur mycket tränar jag per vecka?

Hur mycket jag tränar varje vecka är extremt olika, bara det här året har jag gått från att träna 20 timmar en vecka (då jobbade jag inte) till att träna 2 timmar en annan vecka. Mitt mål är att ligga på 10 timmars varierad träning i vecka – det jag gärna vill experimentera mer med och variera från vecka till vecka är intensitet. I min värld är definitionen av träning att utföra en fysisk aktivitet ombytt till träningskläder.

Hur länge har jag tränat så pass mycket?

Jag har tränat mycket mängd i ungefär 10 år.

Hur började jag? Har jag alltid tränat?

Svaret på den frågan finns här. Jag har ingen särskild idrottslig talang mer än att jag varit rätt bra på bollsporter…

Målbilder inom träningen?

Många! Ibland när jag tränar högintensivt, till exempel intervaller eller så, tänker jag att jag ska ta ut mig sådär som Hellner. Ibland tänker jag att jag ska vara lika envis som Anja. Men ofta handlar det om personer i min värld. Jag ser upp till de flesta av mina vänner och tänker ofta på de egenskaper de besitter och som jag fascineras av, i min egen träning.

Har jag råkat ut för skador?

2010 var mitt första och hittills enda skadeår. Då hände typ allt. Jag fick ont i en hälsena när jag hade skor på mig och behandlade den med stötvågor eftersom jag utan att veta om det haft en hälseneinflammation som läkt fel. Genom behandlingen rev vi medvetet upp skadan så att den kunde läka rätt. Den där historien tog rätt mycket tid. Behandlingen genomfördes under nästan 2 månader och sedan skulle det läka typ lika länge. Det ironiska är att det inte var min träning som gav upphov till skadan – det var bilkörningen!

I sensomras kom jag fel när jag skulle göra benböjshopp med stång på axlarna. Jag kände hur jag felbelastade i ryggen och pang så hade jag jätteont i ländryggen. Jag fick en del behandling hos en naprapat och det blev lite bättre men liksom aldrig riktigt bra och först i november träffade jag världens bästa kiropraktor som fixade mig efter bara 3 timmar! Ryggsmärtorna var en konsekvens av att mina höftböjare var alldeles alldeles för ansträngda. Lite stretch och stretchhjälp (och en veckas vila från all fysisk aktivitet som belastade höftböjarna med undantag från promenader) från kiropraktorn och jag var helt återställd. Jag har aldrig varit med om att ha haft jätteont till att varit helt smärtfri över en natt. Helt galet egentligen!

Har jag tips på mentalt tänkande vid skaderehab?

Först går världen under men det gäller att ta sig igenom det där och göra grejer man faktiskt kan göra. När jag behandlade hälsenan köpte jag min landsvägscykel till exempel. Det finns nästan alltid alternativa träningsformer som ger din kropp massor av bra träning än den träning du under en skadeperiod måste hålla dig borta från. Det gäller bara att påminna sig själv om det.

Vilka klasser har jag testat på Balance och vad tycker jag om dem?

Klicka på ”kategorier” till höger och välj ämnet Balance. Här finns allt jag skrivit om Balance Training!

Varför gillar jag Nike Free – hur känns dem? Vilken är min favoritmodell?

Jag har egentligen bara testat 3 modeller av Nike Free, en av dem heter Nike Free+ och är en löparsko och de andra 2 är inomhusmodeller i Nike Free-serien, där har jag testat mellanmodellen och den mest barfotaliknande modellen.

Den absoluta favoriten är Nike Free+, jag gick med dem hela dagar i sträck i New York och jag har också sprungit mycket i dem, men aldrig längre än en mil. Jag kan tycka att vanliga skor ofta trycker lite obekvämt på olika delar av foten men att gå så långt i mina Nike Free var som att gå i bomull. Jag hade inte ont någonstans! Dessutom var den modellen jag hade väldigt snygg i enbart svart och vitt jämfört med en vanlig löparsko som kan se lite ful och klumpig ut tillsammans med ”vanliga kläder”.

Jag gillar känslan av att ha markkontakt och det är något jag uppskattar i min löpning. Men man ska se upp i dem och vänja fötterna vid dem innan man går för mycket eller springer för långt!

Vad har jag för mål med min träning?

Jag har lyxen att inte ha särskilt många andra träningsmål än att ha roligt. Jag känner inte att jag måste utföra vissa pass för att bli bättre på något utan kan välja fritt vad jag vill träna enbart för att det är kul. Det närmsta mätbara mål jag kommer är att ha en viss fettprocent men jag skiter i om jag springer milen på 70 eller 45 minuter. Jag känner inte att ett sådant mål tillför mitt liv någonting och ingenting hos mig skulle förändras för att jag kan springa milen på en viss tid. Då vill jag istället uppleva grejer och det är därför jag gillar att utmana mig själv med en massa galenskaper. Då vet man med säkerhet att man kommer få uppleva massor!

Vilket är mitt favoritmärke på skor?

Jag springer mest i Nike, Saucony och Inov-8 för att jag tycker att det passar mina fötter bäst. Inomhus tränar jag nästan enbart i Nike. Under 2011 har jag sagt att jag ska belöna mig själv med 1 par skor i månaden eftersom att jag älskar träningsskor! Skor jag vill ha just nu är Nike Free+ löparskor, Adidas Aegis, Adidas Marathon 10, kanske någon Nike Zoom-sko för ultrapass och så kanske ett nytt par Inov-8, de enda jag har från det märket är terrängskor.

Har jag testat gymsticks?

Nej. Vad är det?

Nike Free+ på fötterna i NYC

Nike Free i Nikebutiken i NYC

Mera Nike Free!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!