Redcord på InMo

En del av Bloggaromträning-gänget har spenderat en timme hängandes i röda rep på mysiga PT-gymmet InMo i Stockholm. De röda repen heter Redcord och är en av hemligheterna bakom framgångssagan Marit Björgen och Jenny Hansson (Jenny vann både Tjejvasan och Vasaloppet på damsidan).

Träningen i Redcord är rätt så lik TRX men istället för ett fäste i taket så är Redcord uppsatta i 2 fästen vilket ger en annan typ av träning. Precis som i TRX blir det rätt påtagligt var man är svag och var man är stark, oavsett om det handlar om muskelgrupp eller del av kroppen. Bålpartiet är inblandad i allt och jag gissar på att Redcord är hur nyttigt som helst.

Det var jag Åsa och Sofie Lantto som tränade under ledning av InMo-PT:n Viktor. Vi fick testa på lite olika övningar – men totalt finns det mer än 1400 övningar som man kan utföra i Redcord. Här finns en film med alpinåkaren Kjetil André Aamodt som tränar – kolla 50 sekunder in i klippet! Den övningen fick inte vi göra… däremot gjorde vi sådana här snöänglar!

Jag tror att man kan bli riktigt stark med Redcord men trixet är att veta vad man ska göra – och att göra det rätt. På InMo går man för att träna antingen med PT eller för att träna i en väldigt liten grupp, så att man kan få hjälp att göra övningarna rätt och därmed också få ut mest effekt. Det är ett mysigt gym som har fokuserat på funktionell träning och lite annorlunda grejer, till exempel har man X Bikes som är mer likt ”vanlig” cykling än spinningcyklar, och så har man redskap från Keiser som ger konstant motstånd via lufttrycksteknik. Och ja, man har gruppträning på Vibemaskiner (powerplates!) också. Ett kul ställe helt enkelt – jag hoppas jag får möjlighet att träna där lite mer i framtiden!

Åsas Vibrams

Viktor

Starka järnmans-Sofie

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!