Recept på ostkaka

Hawaii-Ella har gett upphov till en gigantisk ostkakevåg bland bloggarna. I februari åts det ostkaka på varenda blogg jag besökte – varje bloggare tweakade till receptet på sitt sätt. Nu när trenden börjat ebba ut har jag hakat på och bakat min första. Sockerfri – givetvis. En bit ostkaka blev en finfin frukost tillsammans med en näve bär ur den gigantiska bärpåse jag köpte igår. Frysta är inte lika goda som färska – men det blir i alla fall lite billigare när man (som jag) är storkonsument.

Saras sockerfria ostkaka (originalreceptet finns här):

Mal en näve mandlar till drygt 0.5 dl mandelmjöl.

Blanda i 500g keso, 2 ägg, kardemumma, vaniljpulver och 2.5dl mellanmjölk (eller grädde).

Grädda 45 minuter i 250 grader.

Servera med bär och grädde eller vad som helst du gillar!


Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!