Recept på ostkaka

Hawaii-Ella har gett upphov till en gigantisk ostkakevåg bland bloggarna. I februari åts det ostkaka på varenda blogg jag besökte – varje bloggare tweakade till receptet på sitt sätt. Nu när trenden börjat ebba ut har jag hakat på och bakat min första. Sockerfri – givetvis. En bit ostkaka blev en finfin frukost tillsammans med en näve bär ur den gigantiska bärpåse jag köpte igår. Frysta är inte lika goda som färska – men det blir i alla fall lite billigare när man (som jag) är storkonsument.

Saras sockerfria ostkaka (originalreceptet finns här):

Mal en näve mandlar till drygt 0.5 dl mandelmjöl.

Blanda i 500g keso, 2 ägg, kardemumma, vaniljpulver och 2.5dl mellanmjölk (eller grädde).

Grädda 45 minuter i 250 grader.

Servera med bär och grädde eller vad som helst du gillar!


Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!