Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Running Club på Balance

Jag har tränat löpning i grupp – inomhus. Training for runners som körs på SATS kan slänga sig i väggen. Running Club, som löpträningen i gruppform heter på Balance, körs på löpband och är ungefär hur jobbigt som helst.

Intervallupplägget var enkelt (att förstå): 1, 2, 3, 4, 5, 5, 4, 3, 2, 1 minuts intervaller med 1 minuts vila mellan varje. Vi skulle hålla ungefär samma fart hela tiden och jag gick ut i en beskedlig hastighet. De första intervallerna gick fint. När vi var uppe och skulle köra 4 minuter började mitt pannben gnagas sönder. Jag började tänka negativa tankar. ”Fan vad långt det är”. Jag började räkna sekunder och det gick alldeles för långsamt. När vi intervallat i 2 minuter kändes det som om det gått en evighet. Det enda som alltid gick fort var den sista minuten. Jag kan alltid besegra 1 minut – oavsett hur många minutrar vi kört innan. Men 3, 4 och 5 minuter är jag för dålig på. Där går gränsen för vad jag mentalt kan hantera mentalt i jobbighet. Än så länge.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
26kommentarer
 • Jenny: nä, jag var som sagt ironisk!

  Sara 2011-03-02 21:07:17
  Svara
 • Jenny: nä, jag var som sagt ironisk!

  Sara 2011-03-02 21:07:17
  Svara
 • Tack för förklaringen av passet Magnus!

  Grabben 2011-03-02 20:16:35 http://snabbafotter.se
  Svara
 • Tack för förklaringen av passet Magnus!

  Grabben 2011-03-02 20:16:35 http://snabbafotter.se
  Svara
 • Men training for runners på Sats är väl inte alls samma sak, som jag har förstått det? Har inte testat. Men jag vet ju att här i Halmstad så lär de inte vara på löpband, för det finns inte så många… eller Sats här kanske har maxgräns på 3 på sina klasser, hahaha 😉

  Jenny 2011-03-02 15:32:24 http://millbergskan.com
  Svara
 • Men training for runners på Sats är väl inte alls samma sak, som jag har förstått det? Har inte testat. Men jag vet ju att här i Halmstad så lär de inte vara på löpband, för det finns inte så många… eller Sats här kanske har maxgräns på 3 på sina klasser, hahaha 😉

  Jenny 2011-03-02 15:32:24 http://millbergskan.com
  Svara
 • Kanonförklaring av Magnus tycker jag! Och som nybörjarlöpare blir man onekligen sugen… 🙂

  Millis 2011-03-02 08:53:03
  Svara
 • Kanonförklaring av Magnus tycker jag! Och som nybörjarlöpare blir man onekligen sugen… 🙂

  Millis 2011-03-02 08:53:03
  Svara
 • […] Nyligen kommenteratDessi on SockerfrittCarina on AshtangaJulia on Middag som en fattigMagnus on Running Club på BalancePT Sofia on SockerfrittSusanne on Middag som en fattigSara on Middag som en fattigJohn on Middag som […]

  Gratis kunskap « Träningsglädje 2011-03-02 07:56:22 http://www.traningsgladje.se/2011/03/gratis-kunskap/
  Svara
 • […] Nyligen kommenteratDessi on SockerfrittCarina on AshtangaJulia on Middag som en fattigMagnus on Running Club på BalancePT Sofia on SockerfrittSusanne on Middag som en fattigSara on Middag som en fattigJohn on Middag som […]

  Gratis kunskap « Träningsglädje 2011-03-02 07:56:22 http://www.traningsgladje.se/2011/03/gratis-kunskap/
  Svara
 • Det har varit några funderingar kring upplägget på den Running Club klass Sara var på, tänkte jag skulle tydliggöra den lite.

  Deltagarna på dessa klasser är väldigt olika i nivåer både vad gäller konditionsstatus och löperfarenhet. Ofta är många ganska ovana löpare och är inte heller vana att ”ta ut sig” ordentligt. När man skapar en klass är detta något som måste beaktas.

  Tanken med klassen var att deltagarna skulle få en längre tids löpning över sin bekvämlighetszon och strax under tröskelpulsen för att öka syreupptagningsförmågan. Genom att börja med en kort intervall och sedan trappa upp tiden ”lurade jag många av deltagarna att genomföra två femminuters intervaller på denna nivå. Hade jag börjat med dessa på en gång hade många av dem aldrig vågat köra den fart/intensitet de nu gjorde.

  Hade vi börjat med höga farter för en minuts intervaller hade de flesta dragit på sig mycket mjölksyra som de sedan inte hade blivit av med pga en relativt kort aktiv vila och detta skulle då varit kontraproduktivt för passet i sin helhet. Genom detta upplägg fick deltagarna 30 minuter aktiv tid strax under tröskelpulsen.

  Deltagarna fick instruktioner om vilken ca 5 av maxpuls de skulle arbeta på och även vilken känsla det skulle vara för de som inte använder pulsklocka.

  Det svåra på alla klasser där det är väldigt olika nivå på deltagarna är att lägga upp en klass som fungerar för alla. I dessa lägen tycker jag att det är bättre att lägga en liten lägre nivå på klassen och istället ge de mer erfarna lite egna direktiv. På detta sättet kommer alla känna glädje när de klarat något de kanske inte trodde och alla har fått bra träning.

  Är det någon av er som vill prova klassen får ni gärna höra av er så ska jag se vad jag kan göra. 😉

  Magnus 2011-03-01 22:31:24 http://www.presteramer.blogspot.com
  Svara
 • Det har varit några funderingar kring upplägget på den Running Club klass Sara var på, tänkte jag skulle tydliggöra den lite.

  Deltagarna på dessa klasser är väldigt olika i nivåer både vad gäller konditionsstatus och löperfarenhet. Ofta är många ganska ovana löpare och är inte heller vana att ”ta ut sig” ordentligt. När man skapar en klass är detta något som måste beaktas.

  Tanken med klassen var att deltagarna skulle få en längre tids löpning över sin bekvämlighetszon och strax under tröskelpulsen för att öka syreupptagningsförmågan. Genom att börja med en kort intervall och sedan trappa upp tiden ”lurade jag många av deltagarna att genomföra två femminuters intervaller på denna nivå. Hade jag börjat med dessa på en gång hade många av dem aldrig vågat köra den fart/intensitet de nu gjorde.

  Hade vi börjat med höga farter för en minuts intervaller hade de flesta dragit på sig mycket mjölksyra som de sedan inte hade blivit av med pga en relativt kort aktiv vila och detta skulle då varit kontraproduktivt för passet i sin helhet. Genom detta upplägg fick deltagarna 30 minuter aktiv tid strax under tröskelpulsen.

  Deltagarna fick instruktioner om vilken ca 5 av maxpuls de skulle arbeta på och även vilken känsla det skulle vara för de som inte använder pulsklocka.

  Det svåra på alla klasser där det är väldigt olika nivå på deltagarna är att lägga upp en klass som fungerar för alla. I dessa lägen tycker jag att det är bättre att lägga en liten lägre nivå på klassen och istället ge de mer erfarna lite egna direktiv. På detta sättet kommer alla känna glädje när de klarat något de kanske inte trodde och alla har fått bra träning.

  Är det någon av er som vill prova klassen får ni gärna höra av er så ska jag se vad jag kan göra. 😉

  Magnus 2011-03-01 22:31:24 http://www.presteramer.blogspot.com
  Svara
 • jag studsar lite på farten/tiden. En minutsintervaller i samma fart som femminutare gör nog att totalen blir pannkaka. Jag hade velat se en annan variant med fartskillnad, det tror jag hade utmanat kroppen ännu bättre och också gjort det lätare för deltagarna att anpassa nivån. Kul att det finns intervaller i grupp, då kan man ju verkligen tävla med de mans mygtävlar med annars vid sidan om 🙂

  Sofy 2011-03-01 11:51:31 http://www.uppochhoppa.se
  Svara
 • jag studsar lite på farten/tiden. En minutsintervaller i samma fart som femminutare gör nog att totalen blir pannkaka. Jag hade velat se en annan variant med fartskillnad, det tror jag hade utmanat kroppen ännu bättre och också gjort det lätare för deltagarna att anpassa nivån. Kul att det finns intervaller i grupp, då kan man ju verkligen tävla med de mans mygtävlar med annars vid sidan om 🙂

  Sofy 2011-03-01 11:51:31 http://www.uppochhoppa.se
  Svara
 • Till alla: jag var lite ironisk i SATS/Balancejämförelsen…. 😉

  Träningsglädje 2011-03-01 08:38:23
  Svara
 • Till alla: jag var lite ironisk i SATS/Balancejämförelsen…. 😉

  Träningsglädje 2011-03-01 08:38:23
  Svara
 • Jag har aldrig tränat varken ”Training for runners” eller ”Running club”, men har man verkligen misslyckats så fatalt på Sats? Alla vet väl vad intervaller är och givetvis är det upp till en själv hur jobbigt det blir. Det finns ju ganska olika träningsformer som kan göra oss till en bättre löpare. Bodybalnce t ex är ju inte ett skit jobbigt men är löjligt bra för balans och framdrift 🙂

  John 2011-03-01 07:27:00 http://pulstagning.se
  Svara
 • Jag har aldrig tränat varken ”Training for runners” eller ”Running club”, men har man verkligen misslyckats så fatalt på Sats? Alla vet väl vad intervaller är och givetvis är det upp till en själv hur jobbigt det blir. Det finns ju ganska olika träningsformer som kan göra oss till en bättre löpare. Bodybalnce t ex är ju inte ett skit jobbigt men är löjligt bra för balans och framdrift 🙂

  John 2011-03-01 07:27:00 http://pulstagning.se
  Svara
 • Hmm, jag har inte varit på SATS training for runners, men här i Norge har de iaf löpbandspass på ett flertal av sina träningscenter (har dock inte varit på dem)… Men iaf, tydligen ska de starta ”running club” om en månad, hoppas det är lika bra som det verkar som att det är på balance!

  Louise 2011-02-28 23:50:54 http://uppladdningen.net
  Svara
 • Hmm, jag har inte varit på SATS training for runners, men här i Norge har de iaf löpbandspass på ett flertal av sina träningscenter (har dock inte varit på dem)… Men iaf, tydligen ska de starta ”running club” om en månad, hoppas det är lika bra som det verkar som att det är på balance!

  Louise 2011-02-28 23:50:54 http://uppladdningen.net
  Svara
 • åh fy, det låter skitjobbigt 🙂 !

  soffan 2011-02-28 23:18:20 http://soffans.se
  Svara
 • åh fy, det låter skitjobbigt 🙂 !

  soffan 2011-02-28 23:18:20 http://soffans.se
  Svara
 • Bra att löppassen på Balance är tuffa, det var det när jag provade där också. Men jag skulle vilja få upplägget förklarat för mig lite. Att köra en sån stege är säkert bra, men i samma fart hela tiden? Det är stor skillnad på 1 och 5 minuter. Jag skulle velat variera farten lite när tidslängderna skiljer sig så mycket. Och om jag skulle sprungit i samma fart hela tiden hade jag inte vetat vilken fart det skulle vara och det vet kanske inte en nybörjare heller. Men som sagt, det finns säkert en smart tanke bakom upplägget.

  Grabben 2011-02-28 22:53:18 http://snabbafotter.se
  Svara
 • Bra att löppassen på Balance är tuffa, det var det när jag provade där också. Men jag skulle vilja få upplägget förklarat för mig lite. Att köra en sån stege är säkert bra, men i samma fart hela tiden? Det är stor skillnad på 1 och 5 minuter. Jag skulle velat variera farten lite när tidslängderna skiljer sig så mycket. Och om jag skulle sprungit i samma fart hela tiden hade jag inte vetat vilken fart det skulle vara och det vet kanske inte en nybörjare heller. Men som sagt, det finns säkert en smart tanke bakom upplägget.

  Grabben 2011-02-28 22:53:18 http://snabbafotter.se
  Svara
 • En vacker dag, då kommer de fem minuterna kännas som 30 sekunder!

  Paula 2011-02-28 21:32:04 http://livehealthier.blogg.se
  Svara
 • En vacker dag, då kommer de fem minuterna kännas som 30 sekunder!

  Paula 2011-02-28 21:32:04 http://livehealthier.blogg.se
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!