Kilometer mot AIDS

Jag sov gott inatt. I en säng som är 1,20 meter bred och med fyra kuddar. Jag åt en god frukost som jag höll mig mätt på länge. Pratade precis med min mamma i telefon, och kunde uppdatera henne om det senaste i mitt liv även om det är 24 mil mellan oss. På andra platser i världen har människor inte samma förutsättningar. Sängen består av ett kallt jordgolv, frukosten existerar inte alls och mamman kanske har dött i aids. Tacksamheten över att vara född och uppvuxen i Sverige är stor, och nu vill jag ge någonting till människor som inte har haft samma tur som mig.

Orden ovan kommer från Cornelia, hon är 22 år gammal och bor i Jönköping. Lyckligt lottad och tacksam. För att hjälpa andra som inte har det lika bra har hon startat en insamling i Läkarmissionens regi. Pengarna går till AIDS- och HIV-drabbade i Kambodja.

Cornelia kontaktade mig för att höra om jag ville hjälpa henne med insamlingen. Ingenting kunde vara mer självklart. På Facebookgruppen Vägen mot Toppform har jag lagt upp eventet Kilometer mot AIDS. Eventet pågår under nästa vecka och tanken är att du skänker lika mycket pengar som du orka gå eller springer. På så sätt hjälper du både dig själv och andra.

Insamlingen och ett filmklipp med Cornelia finns här. Går eller springer, ja det gör du när du kan och efter din egen förmåga.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!