Vad är värdet på din träning?

Om du skulle sätta en prislapp på din träning, vad skulle det stå på den? Jag pratar inte om hur mycket du tycker att ditt SATS-kort bör kosta, utan vilket värde du sätter på din träning och om det fanns ett gym som tillgodosåg dina behov – vad skulle du tänka dig betala för det?

Frågan är aktuell för mig just nu. Efter att ha rantat runt bland de traditionella gymmen så kikar jag nu på de som ligger en nivå över. Både vad gäller pris och erbjudande. Träning på ett annat sätt. Gym som inte erbjuder traditionella klasser men som säljer annat. Utrymme till exempel. Bekvämlighet. Och förhoppningsvis lite nytänk. Det har fått mig att fundera på vad min träning får kosta mig.

Jag tycker att till exempel 500 spänn (i månaden) är både dyrt och billigt för ett gymkort. 1000 kronor också. Huruvida något är billigt eller dyrt beror på vad som erbjuds för pengarna och hur mycket man utnyttjar det. 500 som jag betalade för mitt SATS-kort var rätt billigt, jag tränade där hur mycket som helst. Men samtidigt så kändes det inte värt det eftersom jag tyckte att standarden på gymmen var för dålig. Sunkiga toaletter och redskap som inte fungerade. Jag upplevde SATS som dyrt – eftersom det kändes ovärt.

Nu funderar jag på att träna på ett gym som kostar mig 14000 kronor per år. Hoppsan, liksom. Det blir dryga tusenlappen i månaden. Med tanke på hur mycket jag tränar är summan inte orimlig för mig. Med tanke på att träning är ett större intresse än något annat (det skulle vara mat och resor då) så är min vilja att lägga en stor del av min inkomst på var och hur jag tränar rätt hög. Det som gör just detta gymkort ”dyrt” är att jag jämför det med andra medlemsskap, till exempel just nämnda SATS, men samtidigt är det mycket möjligt att träningen och upplevelsen här är värt 1000 kronor i månaden för mig.

Anledningen till varför jag inte riktigt kan bestämma mig är inte priset – det är värdet. Jag vet inte om jag gillar att träna på ett exklusivare ställe. Det är mer ensamträning och mindre gruppdynamik, mer frihet och känsla men samtidigt mindre gemenskap. Vad värdesätter jag?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
50kommentarer
  • […] Vad är värdet på din träning? […]

    Gym i Stockholm « Träningsglädje 2011-02-18 11:58:22 http://www.traningsgladje.se/2011/02/gym-i-stockholm-2/
    Svara
  • Kul att höra era åsikter och tankegångar!! (Har godkänt en del nya kommentarer som råkat hamna i mitt spamfilter men ligger ovanför min sista kommentar ovan).

    Sara 2011-02-17 08:55:37
    Svara
  • Sofia: jag vill också ha den där känslan du pratar om. visst, en dusch är en dusch och en hantel är en hantel. men jag är en upplevelsejunkie.

    Anneliten: men om du slår ihop ditt klippkort med din gratisträning så blir det på det stora hela billigt.

    Michaela: smart tänkt – helt rätt!!!! jag köper ju mycket av mina grejer för att jag vill åt en känsla. inte minst latte i papermugs!

    Anna: Balance kändes helt plötsligt inte prisvärt. jag är lite missnöjd med mitt första intryck och min kommunikation med de på Balance. de brydde sig inte om mina synpunkter (t.ex. att mina bokningar försvann så att jag inte kunde träna det pass vi kommit överrens om att jag skulle få plats på) och när de inte lyssnar så tappar jag lusten. fast det ligger jäkligt bra till rent lägesmässigt så det kanske blir det ändå. gah, svårt!!!

    Träningsglädje 2011-02-16 13:17:10
    Svara
  • Hmm, kan bara hålla med de flesta andra att det här var ett mkt intressant och tänkvärt inlägg!
    Vad hände med Balance, var det inget för dig?

    Anna 2011-02-16 13:11:47
    Svara
  • Intressant fråga. För många blir det förstås en hypotetisk fråga eftersom det kanske inte finns så mycket utrymme i budgeten kvar när man vänt och vridit på inkomster och utgifter. Men för dem som har råd att välja och vraka är det förstås intressant. Själv tycker jag att tillgängligheten är A och O. Det ska ligga nära där jag är i min vardag och det ska vara öppet samt finnas bra och varierat utbud av klasser under olika delar av dagen (morgon, lunch mm) så att man blir flexibel. Instruktörerna ska vara kunniga och inspirerande och kunna variera sina klasser och samtidigt ge allsidig och utvecklande träning för den som följer passet t ex en hel termin i sträck. Dessutom tycker jag att fler borde satsa seriöst på utomhusträning under sommarhalvåret, det är väl egentligen bara Friskis & Svettis som är bra på det i dag? Just nu testar jag ett av de dyrare gymmen och tycker att det funkar bra. Det uppfyller de krav jag listat ovan, är bekvämt och relativt gott om plats (när är det någonsin gott om plats i Stockholm!?), passutbudet är ok även om det kunde vara mer innovativt, och det syns många pt:s i gymmet. Dessutom gillar jag att få den där lilla frottéhanduken… Men det är inte omöjligt att det blir något billigare nästa år, kanske i kombination med andra aktiviteter som inte finns där jag är nu – simning till exempel.

    Johanna T 2011-02-16 11:01:23
    Svara
  • För mig handlar det om närhet till boendet samt att dom saker jag behöver (inte så många) finns. Lokalen i sig är inte så viktig bara det finns tak över huvudet.

    Skulle nog kunna betala 300-400 i månaden.

    Nykropp.se 2011-02-16 10:44:58 http://nykropp.se
    Svara
  • Intressanta resonemang ur ett marknadsföringsperspektiv!
    Hade en föreläsare nyligen, Evert Gummesson professor på Stockholms Universitet, som poängterar att det inte finns varor och tjänster. Det finns Bara tjänster. När du handlar t.ex en träningströja från Nike – handlar du då en tröja eller är det ett värde du förädlar i form av status, profilering, image, bekvämlighet, kvalitet, osv?

    Michaela 2011-02-15 23:33:57
    Svara
  • Mycket intressant. För mig är tillgängligheten det viktigaste. Jag råkar bo och jobba så pass off att det är tur att löpningen är min grej. Gymmen här är inte så flashiga direkt. Om det fanns ett med ”spa-känsla” skulle jag definitvt kunna tänka mig att betala 1000 kr/månad. istället har jag ett fungerande gratisgym på jobbet och klippkort till ett annat gym där jag kör spinning, body pump och sådant. 800 kronor för 12 klipp – det räcker ca 6 veckor. Det senare är nog inte så kostnadseffektivt när jag tänker efter.

    anneliten 2011-02-15 22:14:33 http://annelitenmottanteliten.blogspot.com
    Svara
  • bra poäng…Träning är för mig ovärdelig, men eftersom man i vår värld måste bestämma en viss summa pengar att sätta på träningen i de allra flesta fall så skulle jag satsa på ett gym där känslan e grym och man får inspiration av människorna där…Är det dessutom fräscht så man känner att man kan duscha där är det riktigt bra och ännu mer ”värt” pengarna..Hatar äckliga och trånga omklädningsrum!! Jag har för övrigt en kompis som jobbar på U.P….det är ett riktigt bra ställe….
    KRAM

    Sofia 2011-02-15 20:50:00 http://dagsfortraning.shapemeup.se
    Svara
  • Erika: PRECIS!

    Karin: ja, fast jag vill ju ha både och.

    Träningsglädje 2011-02-15 16:35:48
    Svara
  • Att lägga 1000kr i månaden är inte jättemkt tycker jag, du som har träning som så stor hobby. Frågan är väl mer vad du vill ha för pengarna. Kan det inte vara värt o lägga mindre på själva gymmet, och mer krut på att köra med en grym PT under flera veckors tid, såsom du gjorde för nåt år sen i Halmstad?

    Karin Tri RW 2011-02-15 16:23:51 http://www.runnersworld.se/blogs/karintri/index.htm
    Svara
  • Att lägga 1000kr i månaden är inte jättemkt tycker jag, du som har träning som så stor hobby. Frågan är väl mer vad du vill ha för pengarna. Kan det inte vara värt o lägga mindre på själva gymmet, och mer krut på att köra med en grym PT under flera veckors tid, såsom du gjorde för nåt år sen i Halmstad?

    Karin Tri RW 2011-02-15 16:23:51 http://www.runnersworld.se/blogs/karintri/index.htm
    Svara
  • Just det, det var ju ett Friskis och Svettis Stureplan som behövde öppnas, haha 🙂

    Erika 2011-02-15 15:28:43 http://sandsnovatten.blogspot.com
    Svara
  • Just det, det var ju ett Friskis och Svettis Stureplan som behövde öppnas, haha 🙂

    Erika 2011-02-15 15:28:43 http://sandsnovatten.blogspot.com
    Svara
  • Magnus: intressant – och en stor nackdel att gymmen ska vara bra på allt. genom mina ögon blir de inte bäst på någonting alls.

    Andréa: om jag hade velat träna för de, i min smak, bästa instruktörerna hade jag haft ett minst lika stort problem – de är utspridda överallt.

    Träningsglädje 2011-02-15 15:02:52
    Svara
  • Magnus: intressant – och en stor nackdel att gymmen ska vara bra på allt. genom mina ögon blir de inte bäst på någonting alls.

    Andréa: om jag hade velat träna för de, i min smak, bästa instruktörerna hade jag haft ett minst lika stort problem – de är utspridda överallt.

    Träningsglädje 2011-02-15 15:02:52
    Svara
  • För mig är kompetens väldigt viktigt (precis som magnus skriver). Tyvärr varierar detta väldigt mycket – både från gym till gym (inte för att jag testat alla gym och alla instruktörer men du kanske förstår hur jag menar? 🙂 ) och inom de olika kedjorna. Jag skulle nog kunna tänka mig att betala lite mer (1000kr tycker jag dock är lite i högsta laget, men det står ju då i proportion till hur mycket pengar just jag har att röra mig med samt att jag tycker att jag har rätt stora resurser själv för att utveckla mig själv) för en högre kompetens. ”Snyggheten” är inte lika viktig, men visst blir jag gladare om det är rent och fräscht runt omkring mig.

    I slutändan handlar det ju (som alltid) om prioriteringar. Betalar du för ett dyrare gym kanske du inte kan köpa lika mycket träningskläder, resa, eller vad det nu kan vara. Men det kan det ju vara värt om gymmet ger dig exakt det du vill ha? 🙂

    Andréa 2011-02-15 14:48:58 http://lopningolivet.blogspot.com
    Svara
  • För mig är kompetens väldigt viktigt (precis som magnus skriver). Tyvärr varierar detta väldigt mycket – både från gym till gym (inte för att jag testat alla gym och alla instruktörer men du kanske förstår hur jag menar? 🙂 ) och inom de olika kedjorna. Jag skulle nog kunna tänka mig att betala lite mer (1000kr tycker jag dock är lite i högsta laget, men det står ju då i proportion till hur mycket pengar just jag har att röra mig med samt att jag tycker att jag har rätt stora resurser själv för att utveckla mig själv) för en högre kompetens. ”Snyggheten” är inte lika viktig, men visst blir jag gladare om det är rent och fräscht runt omkring mig.

    I slutändan handlar det ju (som alltid) om prioriteringar. Betalar du för ett dyrare gym kanske du inte kan köpa lika mycket träningskläder, resa, eller vad det nu kan vara. Men det kan det ju vara värt om gymmet ger dig exakt det du vill ha? 🙂

    Andréa 2011-02-15 14:48:58 http://lopningolivet.blogspot.com
    Svara
  • Vi körde nyligen en kampanj som var lite ny i sin utformning. Man fick under en enda kampanjdag teckna ett årskort för ordinarie pris( minus administration & medlemsavgift- tror det var så!). De 2 första månaderna fick man sen träna för 199:- i månaden och ha rätten att ångra sitt köp under den billiga tiden( 2 månader). Det var med andra ord en ”köpt” förlängd ångerrätt. I Danmark finns det gym helt utan bindningstid( finns säkert på fler ställen) så jag tror vissa premisser kommer förändras- till fördel för konsumenterna.

    Sålänge gymmen infriar sin egen pr-profil- att sälja det de själva betonar vara sig bra på så tycker jag det är ok. SATS kör ju ”Vi kan träning” medan Sportlife lyfter fram det billiga priset som främsta vapen så tycker jag.

    Jämför texterna nedan!
    ————-
    Sportlife är idag Västsveriges i särklass största friskvårdskedja. Det ger oss unika möjligheter att ständigt utveckla våra anläggningar och att ligga i framkant när det gäller utbud, kvalitet, personal och inte minst pris. Det är viktigt för oss att alla människor känner sig som hemma. Vår personal är välutbildad och vi använder oss enbart av licensierade träningsinstruktörer. Sportlife erbjuder generösa lokaler med fräsch inredning, där du kan träna i en trivsam miljö. På vissa anläggningar kan du njuta av en skön stund i ett lyxigt spa, klippa håret eller varför inte ta en simtur?

    Sportlife finns idag framförallt i Västsverige och Stockholm, men vi siktar på att expandera vår verksamhet till andra delar av Sverige. Vårt mål att öppna 50 anläggningar innan 2012 nåddes sommaren 2010, nu jobbar vi mot 100 anläggningar innan 2018. Vi vill vara tillgängliga för alla och finnas nära dig. Hos oss får du professionell hjälp med dina målsättningar och rejält med valuta för pengarna. Haka på Sportlifetåget du med – över 100 000 medlemmar kan inte ha fel! Välkommen till Sportlife, friskvårdskedjan nära dig.

    Sportlife: Vi är alltid på väg framåt!
    —————–

    Rolig och effektiv träning på SATS!

    SATS är Nordens ledande träningsföretag. Det gör att du som SATS-medlem kan träna på mer än 100 träningscenter runtom i Norden. Men framförallt innebär det att vi ständigt utvecklar vårt produktutbud för att du ska få den bästa träningsupplevelsen när du besöker ditt SATS-center.
    Rolig träning för alla
    SATS erbjuder träningsprodukter som utgår från våra värderingar, att det ska finnas något för alla oavsett träningsvana, ambition och ålder. Vi hoppas också att du ska kunna trivas länge som medlem och hitta nya, spännande och utvecklande träningsformer i vårt utbud. För att kunna erbjuda rolig och effektiv träning för olika behov har vi därför Sveriges bredaste gruppträningsutbud med allt från dans till box och yoga. Vi utvecklar även våra egna produkter och erbjuder bl a våra SatsKlasser.
    Våra instruktörer inspirerar till träning
    Vi ställer höga kompetenskrav på våra instruktörer. Därför är alla våra instruktörer och personliga tränare S.A.F.E-utbildade eller motsvarande. Dessutom erbjuder SATS vidareutbildningar, workshops och kompetensutveckling för alla våra medarbetare. Vi kan träning!

    SUMMMA SUMARUM: Same same- Alla är bäst. Lite som politik:)

    Magnus 2011-02-15 14:42:00 http://spinspirit.blogspot.com/
    Svara
  • Vi körde nyligen en kampanj som var lite ny i sin utformning. Man fick under en enda kampanjdag teckna ett årskort för ordinarie pris( minus administration & medlemsavgift- tror det var så!). De 2 första månaderna fick man sen träna för 199:- i månaden och ha rätten att ångra sitt köp under den billiga tiden( 2 månader). Det var med andra ord en ”köpt” förlängd ångerrätt. I Danmark finns det gym helt utan bindningstid( finns säkert på fler ställen) så jag tror vissa premisser kommer förändras- till fördel för konsumenterna.

    Sålänge gymmen infriar sin egen pr-profil- att sälja det de själva betonar vara sig bra på så tycker jag det är ok. SATS kör ju ”Vi kan träning” medan Sportlife lyfter fram det billiga priset som främsta vapen så tycker jag.

    Jämför texterna nedan!
    ————-
    Sportlife är idag Västsveriges i särklass största friskvårdskedja. Det ger oss unika möjligheter att ständigt utveckla våra anläggningar och att ligga i framkant när det gäller utbud, kvalitet, personal och inte minst pris. Det är viktigt för oss att alla människor känner sig som hemma. Vår personal är välutbildad och vi använder oss enbart av licensierade träningsinstruktörer. Sportlife erbjuder generösa lokaler med fräsch inredning, där du kan träna i en trivsam miljö. På vissa anläggningar kan du njuta av en skön stund i ett lyxigt spa, klippa håret eller varför inte ta en simtur?

    Sportlife finns idag framförallt i Västsverige och Stockholm, men vi siktar på att expandera vår verksamhet till andra delar av Sverige. Vårt mål att öppna 50 anläggningar innan 2012 nåddes sommaren 2010, nu jobbar vi mot 100 anläggningar innan 2018. Vi vill vara tillgängliga för alla och finnas nära dig. Hos oss får du professionell hjälp med dina målsättningar och rejält med valuta för pengarna. Haka på Sportlifetåget du med – över 100 000 medlemmar kan inte ha fel! Välkommen till Sportlife, friskvårdskedjan nära dig.

    Sportlife: Vi är alltid på väg framåt!
    —————–

    Rolig och effektiv träning på SATS!

    SATS är Nordens ledande träningsföretag. Det gör att du som SATS-medlem kan träna på mer än 100 träningscenter runtom i Norden. Men framförallt innebär det att vi ständigt utvecklar vårt produktutbud för att du ska få den bästa träningsupplevelsen när du besöker ditt SATS-center.
    Rolig träning för alla
    SATS erbjuder träningsprodukter som utgår från våra värderingar, att det ska finnas något för alla oavsett träningsvana, ambition och ålder. Vi hoppas också att du ska kunna trivas länge som medlem och hitta nya, spännande och utvecklande träningsformer i vårt utbud. För att kunna erbjuda rolig och effektiv träning för olika behov har vi därför Sveriges bredaste gruppträningsutbud med allt från dans till box och yoga. Vi utvecklar även våra egna produkter och erbjuder bl a våra SatsKlasser.
    Våra instruktörer inspirerar till träning
    Vi ställer höga kompetenskrav på våra instruktörer. Därför är alla våra instruktörer och personliga tränare S.A.F.E-utbildade eller motsvarande. Dessutom erbjuder SATS vidareutbildningar, workshops och kompetensutveckling för alla våra medarbetare. Vi kan träning!

    SUMMMA SUMARUM: Same same- Alla är bäst. Lite som politik:)

    Magnus 2011-02-15 14:42:00 http://spinspirit.blogspot.com/
    Svara
  • Grabben: håller verkligen med!

    Idamari: det är synd att sådant som är självklart (t.ex. vettig tillgång till maskiner) inte ingår oavsett nivå på kort. det är ju därför man ens är medlem. dåligt av gymmen tycker jag!!

    Pilla: exakt. prioriteringar efter avd som är viktigt1

    Jennie: ja, jag håller med. gör det gott för en så är det värt det.

    Magnus: ja det där med att sitta låst i 1 år stör mig. jag vill testa på. särskilt när det är helt nytt. har man ingen ångerrätt??

    Annika: håller med om att det behövs mer utbud! särskilt mer nischade ställen som tänker lite annorlunda. jag tror det finns plats!

    Soffan: ni Sportlifeare är otroliga! 🙂 men ja, gym är som olika slags kompisar och alla är inte kompis med alla. eller, jag tycker ju att du är bra men jag är ju inte helt såld på sportlife, så tur för mig att jag inte tycker ni är superlika. jag vill nog ha lite mer glam än vad som finns på sportlife. exclusive ligger tyvärr i fel stad. haha.

    Sara 2011-02-15 13:23:07
    Svara
  • Grabben: håller verkligen med!

    Idamari: det är synd att sådant som är självklart (t.ex. vettig tillgång till maskiner) inte ingår oavsett nivå på kort. det är ju därför man ens är medlem. dåligt av gymmen tycker jag!!

    Pilla: exakt. prioriteringar efter avd som är viktigt1

    Jennie: ja, jag håller med. gör det gott för en så är det värt det.

    Magnus: ja det där med att sitta låst i 1 år stör mig. jag vill testa på. särskilt när det är helt nytt. har man ingen ångerrätt??

    Annika: håller med om att det behövs mer utbud! särskilt mer nischade ställen som tänker lite annorlunda. jag tror det finns plats!

    Soffan: ni Sportlifeare är otroliga! 🙂 men ja, gym är som olika slags kompisar och alla är inte kompis med alla. eller, jag tycker ju att du är bra men jag är ju inte helt såld på sportlife, så tur för mig att jag inte tycker ni är superlika. jag vill nog ha lite mer glam än vad som finns på sportlife. exclusive ligger tyvärr i fel stad. haha.

    Sara 2011-02-15 13:23:07
    Svara
  • Personligen tycker jag att det låter mycket med över 1000 pix. Det är nästan fyra gånger så mycket som man betalar för att träna på Sportlife, där det kostar 299 i månaden, men så har också bra gruppträning alltid varit det absolut viktigaste för mig när jag valt gym. Precis som Magnus säger så har jag ju valt en arbetsplats som jag även hade valt om jag varit kund. Sportlife är exakt som jag: massor av passion, glädje, personlighet och ambition, och relativt billigt 😉 . Happy hunting Sara, jag är helt övertygad om att du kommer att hamna rätt du med 🙂 .

    soffan 2011-02-15 13:16:51 http://soffans.se
    Svara
  • Personligen tycker jag att det låter mycket med över 1000 pix. Det är nästan fyra gånger så mycket som man betalar för att träna på Sportlife, där det kostar 299 i månaden, men så har också bra gruppträning alltid varit det absolut viktigaste för mig när jag valt gym. Precis som Magnus säger så har jag ju valt en arbetsplats som jag även hade valt om jag varit kund. Sportlife är exakt som jag: massor av passion, glädje, personlighet och ambition, och relativt billigt 😉 . Happy hunting Sara, jag är helt övertygad om att du kommer att hamna rätt du med 🙂 .

    soffan 2011-02-15 13:16:51 http://soffans.se
    Svara
  • Intressant Sara. Jag förstår tänket och tycker också att det är klurigt.

    Nu har du ju UCSP som förslag men förutom dem så tycker jag att det finns ett dåligt utbud av alternativ (speciellt i andra städer än Stockholm). Jag tror det finns många som gärna skulle betala mer i månadsavgift för att få det lilla extra – vad de än må vara i form av närhet, personlig service, grymma passutbud och såklart härliga instruktörer.

    Just nu är det ju personlig tränare som många använder sig av för att få ut lite mer – genom att betala lite mer. Men det måste finnas bättre sätt? Bättre gymideér? Bättre tränings/hälsokoncept?

    Det blir intressant att se hur detta utvecklas i framtiden 🙂

    Annika 2011-02-15 13:06:40 http://www.tremil.blogg.se
    Svara
  • Intressant Sara. Jag förstår tänket och tycker också att det är klurigt.

    Nu har du ju UCSP som förslag men förutom dem så tycker jag att det finns ett dåligt utbud av alternativ (speciellt i andra städer än Stockholm). Jag tror det finns många som gärna skulle betala mer i månadsavgift för att få det lilla extra – vad de än må vara i form av närhet, personlig service, grymma passutbud och såklart härliga instruktörer.

    Just nu är det ju personlig tränare som många använder sig av för att få ut lite mer – genom att betala lite mer. Men det måste finnas bättre sätt? Bättre gymideér? Bättre tränings/hälsokoncept?

    Det blir intressant att se hur detta utvecklas i framtiden 🙂

    Annika 2011-02-15 13:06:40 http://www.tremil.blogg.se
    Svara
  • Väldigt bra ställd fråga!

    Det finns förmodligen lika många svar som personer som svarar. Personligen värderar jag en sak högre än något annat- kompetensen på personalen, främst träningsmässigt men även servicemässigt. Det är dock ytterst sällan jag får ett dåligt servicebemötande oavsett gymkedja ska jag säga- men det har hänt.

    Jag skulle betala mer om jag hade en garant för att standarden var bättre än genomsnittet. Jag tycker dessutom man som kund skulle få bryta ett kontrakt om man inte var nöjd- bara man kan härleda varför man inte är nöjd på ett skäligt sätt. Betalar jag 500 kr/månad så räknar jag med att omklädningsrummen och toaletter rondas och snyggas till under hela dagen t.ex. allt annat är undermålig service. Ofta tar gym ut mer för ”serviceupplevelser” som att det ingår spa, frukost, handduk osv- det är inget jag själv värderar högt. Kostar det 1000 kr ska dock ALLT vara tiptop, namnkunniga instruktörer, service- allt!

    Som konsument så brukar jag se hur många personer som står i receptionen och syns i gymmet när jag tränar. Där syns ofta om gymmen satsar på att ha en hög serviceberdskap eller om man sparar in på personalen. Samma sak mer ”ur funktion” lappar. Träningsmässigt är det svårare, där måste jag provträna för att skaffa mig en uppfattning.

    Jag har valt en arbetsplats där jag själv skulle valt att vara kund( men det ingår ju nu!). Jobbar man i branschen så ligger det nog ganska nära till hands att välja så.

    Magnus 2011-02-15 12:50:34 http://spinspirit.blogspot.com/
    Svara
  • Väldigt bra ställd fråga!

    Det finns förmodligen lika många svar som personer som svarar. Personligen värderar jag en sak högre än något annat- kompetensen på personalen, främst träningsmässigt men även servicemässigt. Det är dock ytterst sällan jag får ett dåligt servicebemötande oavsett gymkedja ska jag säga- men det har hänt.

    Jag skulle betala mer om jag hade en garant för att standarden var bättre än genomsnittet. Jag tycker dessutom man som kund skulle få bryta ett kontrakt om man inte var nöjd- bara man kan härleda varför man inte är nöjd på ett skäligt sätt. Betalar jag 500 kr/månad så räknar jag med att omklädningsrummen och toaletter rondas och snyggas till under hela dagen t.ex. allt annat är undermålig service. Ofta tar gym ut mer för ”serviceupplevelser” som att det ingår spa, frukost, handduk osv- det är inget jag själv värderar högt. Kostar det 1000 kr ska dock ALLT vara tiptop, namnkunniga instruktörer, service- allt!

    Som konsument så brukar jag se hur många personer som står i receptionen och syns i gymmet när jag tränar. Där syns ofta om gymmen satsar på att ha en hög serviceberdskap eller om man sparar in på personalen. Samma sak mer ”ur funktion” lappar. Träningsmässigt är det svårare, där måste jag provträna för att skaffa mig en uppfattning.

    Jag har valt en arbetsplats där jag själv skulle valt att vara kund( men det ingår ju nu!). Jobbar man i branschen så ligger det nog ganska nära till hands att välja så.

    Magnus 2011-02-15 12:50:34 http://spinspirit.blogspot.com/
    Svara
  • Jag lägger jättemycket pengar på personlig träning tex, men eftersom det gör min vardag så mycket bättre att orka, är det värt varje krona. Så drar jag ner på andra kostnader, sånt som jag egentligen inte behöver. Å andra sidan tränar jag gratis på Elixia då jag är instruktör där 🙂
    Fundera på vad är viktigast? Fullspäckat gruppträningsschema? Behaglig miljö? Kompetent personal? Flexibla öppettider? Kanske din hittat din personliga tränare på just detta gymet, då är ju det ovärdeligt… Gruppträning på mindre exklusivare ställen, då får ju bättre personlig service. Dom ser dig bättre och kan ge dig bättre teknik och mer tid just för dig.

    Ha det bäst! och hör av dig om du är i Göteborg!
    Kram
    Jennie

    Jennie 2011-02-15 12:48:49 http://www.traningsnarkomamman.com
    Svara
  • Jag lägger jättemycket pengar på personlig träning tex, men eftersom det gör min vardag så mycket bättre att orka, är det värt varje krona. Så drar jag ner på andra kostnader, sånt som jag egentligen inte behöver. Å andra sidan tränar jag gratis på Elixia då jag är instruktör där 🙂
    Fundera på vad är viktigast? Fullspäckat gruppträningsschema? Behaglig miljö? Kompetent personal? Flexibla öppettider? Kanske din hittat din personliga tränare på just detta gymet, då är ju det ovärdeligt… Gruppträning på mindre exklusivare ställen, då får ju bättre personlig service. Dom ser dig bättre och kan ge dig bättre teknik och mer tid just för dig.

    Ha det bäst! och hör av dig om du är i Göteborg!
    Kram
    Jennie

    Jennie 2011-02-15 12:48:49 http://www.traningsnarkomamman.com
    Svara
  • Om 1000 kr per manad ger dig större livskvalitet och glädje – kör pa det! Allt är inte pengar, visst da kanske du far skippa ett par träningsskor?! and so what?! allt handlar ju om prioriteringar i slutändan.

    Mitt lokala sats är som himmelriket i gymmet, dyrt trots företagsrabatt men fortfarande är jag missnöjd med helheten för att klasserna bokstavligt suger!

    Pilla 2011-02-15 12:34:49 http://pernillabredolt.blogspot.com
    Svara
  • Om 1000 kr per manad ger dig större livskvalitet och glädje – kör pa det! Allt är inte pengar, visst da kanske du far skippa ett par träningsskor?! and so what?! allt handlar ju om prioriteringar i slutändan.

    Mitt lokala sats är som himmelriket i gymmet, dyrt trots företagsrabatt men fortfarande är jag missnöjd med helheten för att klasserna bokstavligt suger!

    Pilla 2011-02-15 12:34:49 http://pernillabredolt.blogspot.com
    Svara
  • Det var precis det här jag funderade på igår. Själv tränar jag på ett ställe här i Umeå så verkligen har allt, allt och lite till, om du har ett guldkort vill säga. Då kan man gå på alla pass och gymma och simma och you name it. Jag betalar drygt tre hundra kronor i månaden, men för mig som student är nästan det för mycket. Det jag vill komma till är just den här bekvämligheten man vill ha. Slippa köa för att få tillgång till maskiner, som i går till exempel då det stod 12 stycken i kö för att få en endaste konditionsmaskin, och då finns det några stycken. Det ska ju vara min träning, din träning, och man ska inte känna att man tränar upp i hela staden för att man går på gymmet.
    Bra fråga tycker jag, hoppas du kommer trivas på nya stället.

    idamari 2011-02-15 12:08:12 http://idamarithornberg.blogspot.com
    Svara
  • Det var precis det här jag funderade på igår. Själv tränar jag på ett ställe här i Umeå så verkligen har allt, allt och lite till, om du har ett guldkort vill säga. Då kan man gå på alla pass och gymma och simma och you name it. Jag betalar drygt tre hundra kronor i månaden, men för mig som student är nästan det för mycket. Det jag vill komma till är just den här bekvämligheten man vill ha. Slippa köa för att få tillgång till maskiner, som i går till exempel då det stod 12 stycken i kö för att få en endaste konditionsmaskin, och då finns det några stycken. Det ska ju vara min träning, din träning, och man ska inte känna att man tränar upp i hela staden för att man går på gymmet.
    Bra fråga tycker jag, hoppas du kommer trivas på nya stället.

    idamari 2011-02-15 12:08:12 http://idamarithornberg.blogspot.com
    Svara
  • Jag vet egentligen inte om jag kan bidra så mycket, men eftersom tankarna är så intressanta ville jag skriva nåt ändå. 🙂

    Kopplingen till vad andra intressen kostar är intressant och då kanske 1000 kronor i månaden inte är så mycket. Samtidigt är 1000 kronor ingen total kostnad per månad för träning om man ska blanda in träningskläder, träningsskor, träningsresor och andra träningsrelaterade aktiviteter. Sen tycker jag man kan blanda in målsättningar också. Om rätt val av PT, gym, skor och annat kan få mig att uppnå mina mål är det värt mycket mer än andra val som gör att jag inte uppnår mina mål. För om jag uppnår mina mål har inte bara med mig själv att göra, även olika träningsrelaterade hjälpmedel är viktiga för att jag ska uppnå mina mål.

    Grabben 2011-02-15 11:42:31 http://snabbafotter.se
    Svara
  • Jag vet egentligen inte om jag kan bidra så mycket, men eftersom tankarna är så intressanta ville jag skriva nåt ändå. 🙂

    Kopplingen till vad andra intressen kostar är intressant och då kanske 1000 kronor i månaden inte är så mycket. Samtidigt är 1000 kronor ingen total kostnad per månad för träning om man ska blanda in träningskläder, träningsskor, träningsresor och andra träningsrelaterade aktiviteter. Sen tycker jag man kan blanda in målsättningar också. Om rätt val av PT, gym, skor och annat kan få mig att uppnå mina mål är det värt mycket mer än andra val som gör att jag inte uppnår mina mål. För om jag uppnår mina mål har inte bara med mig själv att göra, även olika träningsrelaterade hjälpmedel är viktiga för att jag ska uppnå mina mål.

    Grabben 2011-02-15 11:42:31 http://snabbafotter.se
    Svara
  • Fitnesscoachen: jag tror du har rätt!

    Em: måste nog provträna känner jag!

    Anna: jag är helt inne på samma linje som du, alla de bästa instruktörerna inom olika områden finns inte på samma ställe och kompromisser är sällan absolut bäst. jag tror på nischade gym för olika inriktningar och möjlighet att träna på olika ställen. så funkar ju yoga och crossfit idag. tyvärr är det hutlöst dyrt. hoppas på bättre lösning i framtiden!

    Erika: om friskis låg nära mig skulle jag nog också gilla dem!

    Nilla: känner du – spontant – att 1000kr är för mkt för att du tänker ”skulle jag betala 1000kr för mitt satskort?”. det är i den fällan man fastnar. och det är ju fint, för då priskontrollerar man ju sig själv lite automatiskt. 🙂

    Sara 2011-02-15 11:28:25
    Svara
  • Fitnesscoachen: jag tror du har rätt!

    Em: måste nog provträna känner jag!

    Anna: jag är helt inne på samma linje som du, alla de bästa instruktörerna inom olika områden finns inte på samma ställe och kompromisser är sällan absolut bäst. jag tror på nischade gym för olika inriktningar och möjlighet att träna på olika ställen. så funkar ju yoga och crossfit idag. tyvärr är det hutlöst dyrt. hoppas på bättre lösning i framtiden!

    Erika: om friskis låg nära mig skulle jag nog också gilla dem!

    Nilla: känner du – spontant – att 1000kr är för mkt för att du tänker ”skulle jag betala 1000kr för mitt satskort?”. det är i den fällan man fastnar. och det är ju fint, för då priskontrollerar man ju sig själv lite automatiskt. 🙂

    Sara 2011-02-15 11:28:25
    Svara
  • Rent spontant skulle jag säga att 1000 spänn i månaden är för mycket, men så tänker jag efter och inser att det är det (och lite mer) jag lägger på träning/friskvård just nu! Så vad har jag att säga!??

    Så svaret på frågan blir inte så enkel som det från början kunde tänkas vara. Så jag nskar dig ett stort lycka till i ditt beslut (jag vet hur svårt det kan vara) och väntar med spänning på vad det blir! Oavsett vad, vet jag att du kommer att välja det som ”kliar bäst” och det som magkänslan säger är bäst!

    Svara
  • Rent spontant skulle jag säga att 1000 spänn i månaden är för mycket, men så tänker jag efter och inser att det är det (och lite mer) jag lägger på träning/friskvård just nu! Så vad har jag att säga!??

    Så svaret på frågan blir inte så enkel som det från början kunde tänkas vara. Så jag nskar dig ett stort lycka till i ditt beslut (jag vet hur svårt det kan vara) och väntar med spänning på vad det blir! Oavsett vad, vet jag att du kommer att välja det som ”kliar bäst” och det som magkänslan säger är bäst!

    Svara
  • Rent spontant skulle jag säga att 1000 spänn i månaden är för mycket, men så tänker jag efter och inser att det är det (och lite mer) jag lägger på träning/friskvård just nu! Så vad har jag att säga!??

    Så svaret på frågan blir inte så enkel som det från början kunde tänkas vara. Så jag nskar dig ett stort lycka till i ditt beslut (jag vet hur svårt det kan vara) och väntar med spänning på vad det blir! Oavsett vad, vet jag att du kommer att välja det som ”kliar bäst” och det som magkänslan säger är bäst!

    Svara
  • Rent spontant skulle jag säga att 1000 spänn i månaden är för mycket, men så tänker jag efter och inser att det är det (och lite mer) jag lägger på träning/friskvård just nu! Så vad har jag att säga!??

    Så svaret på frågan blir inte så enkel som det från början kunde tänkas vara. Så jag nskar dig ett stort lycka till i ditt beslut (jag vet hur svårt det kan vara) och väntar med spänning på vad det blir! Oavsett vad, vet jag att du kommer att välja det som ”kliar bäst” och det som magkänslan säger är bäst!

    Svara
  • Jag har länge tyckt att Friskis årskort för 3000:- har varit det mest prisvärda, helt enkelt riktigt bra faktiskt och det tycker jag fortfarande. Slår alla andra gymkedjor oavsett vad jag jämför. Jag vill ha ett bra gym med ljusa och fräscha lokaler gärna med fönster och ett gym som präglas av ett hälsotänk och en gemenskap. Absolut inte ett snobbigt ställe där kraven på snygga människor och snygga kläder känns uttalat, eller där det finns gruppträningsklasser vars namn får det att låta som att man främst tränar det för att bli snygg, inte stark och frisk. (Även om snygg är en bra bonuseffekt!:) ) På Friskis finns inget sånt utan att det blir trist för det, tvärt om. Det är mest gymmet jag vill åt när jag tränar men ibland gruppträning (på Friskis HIT, Intervall, Flex och yoga) och jag gillar spinning. Närheten är superviktigt. Skulle lätt betala mer för ett gym om det låg i samma hus som jag bor – vilket Friskis lyckligtvis redan gör!

    Crossfitkortet kostar 12 000 per år och till en början tänkte jag att det är för dyrt. Tokdyrt. Beachen kostar drygt 1000/månad med träningar och bensin inräknat, mer på sommaren och förut kostade hästarna också. Men precis som du säger har jag insett att träningen är en väldigt stort del av mitt liv. Så 1000 kr/mån för crossfit som jag börjat älska är plötsligt inte mycket.

    Sen ska man såklart ha pengarna på kontot också men jag använder de pengar jag har gärna till crossfit och ”dyra” smoothies istället för till högklackade skor, handväskor och drinkar… DET är dyrt för mig för jag uppskattar och värdesätter det inte lika mycket.

    Erika 2011-02-15 11:15:23 http://sandsnovatten.blogspot.com
    Svara
  • Jag har länge tyckt att Friskis årskort för 3000:- har varit det mest prisvärda, helt enkelt riktigt bra faktiskt och det tycker jag fortfarande. Slår alla andra gymkedjor oavsett vad jag jämför. Jag vill ha ett bra gym med ljusa och fräscha lokaler gärna med fönster och ett gym som präglas av ett hälsotänk och en gemenskap. Absolut inte ett snobbigt ställe där kraven på snygga människor och snygga kläder känns uttalat, eller där det finns gruppträningsklasser vars namn får det att låta som att man främst tränar det för att bli snygg, inte stark och frisk. (Även om snygg är en bra bonuseffekt!:) ) På Friskis finns inget sånt utan att det blir trist för det, tvärt om. Det är mest gymmet jag vill åt när jag tränar men ibland gruppträning (på Friskis HIT, Intervall, Flex och yoga) och jag gillar spinning. Närheten är superviktigt. Skulle lätt betala mer för ett gym om det låg i samma hus som jag bor – vilket Friskis lyckligtvis redan gör!

    Crossfitkortet kostar 12 000 per år och till en början tänkte jag att det är för dyrt. Tokdyrt. Beachen kostar drygt 1000/månad med träningar och bensin inräknat, mer på sommaren och förut kostade hästarna också. Men precis som du säger har jag insett att träningen är en väldigt stort del av mitt liv. Så 1000 kr/mån för crossfit som jag börjat älska är plötsligt inte mycket.

    Sen ska man såklart ha pengarna på kontot också men jag använder de pengar jag har gärna till crossfit och ”dyra” smoothies istället för till högklackade skor, handväskor och drinkar… DET är dyrt för mig för jag uppskattar och värdesätter det inte lika mycket.

    Erika 2011-02-15 11:15:23 http://sandsnovatten.blogspot.com
    Svara
  • Träning är ju lite som kärlek – svårt att värdesätta.

    Jag håller med dig om att ”dyrt” respektive ”billigt” måste sättas i relation till vad man får för pengarn i såväl kvantitet som kvalitet. Däremot förstår jag (nästan) inte alls hur skåp, duschar eller hantlarnas glans kan påverka vad man är beredd att betala. Jag betalar för en enda sak: nivån hos instruktörer och tränare. Jag tränar gladeligen i ett svettigt källargym bland magnesiumdammiga kettlebells om min instruktör är bäst.

    Vad en ”bra” instruktör innebär är såklart ytterst individuellt och svårigheten ligger enligt mig i att hitta ett ställe som erbjuder toppinstruktörer inom alla områden. Kanske måste man köra crossfit på ett gym, spinning på ett och yoga på ett annat för att verkligen få kvalitet?

    Mina tankar som svar på ett ytterst tankeväckande inlägg.

    Anna 2011-02-15 11:07:50
    Svara
  • Träning är ju lite som kärlek – svårt att värdesätta.

    Jag håller med dig om att ”dyrt” respektive ”billigt” måste sättas i relation till vad man får för pengarn i såväl kvantitet som kvalitet. Däremot förstår jag (nästan) inte alls hur skåp, duschar eller hantlarnas glans kan påverka vad man är beredd att betala. Jag betalar för en enda sak: nivån hos instruktörer och tränare. Jag tränar gladeligen i ett svettigt källargym bland magnesiumdammiga kettlebells om min instruktör är bäst.

    Vad en ”bra” instruktör innebär är såklart ytterst individuellt och svårigheten ligger enligt mig i att hitta ett ställe som erbjuder toppinstruktörer inom alla områden. Kanske måste man köra crossfit på ett gym, spinning på ett och yoga på ett annat för att verkligen få kvalitet?

    Mina tankar som svar på ett ytterst tankeväckande inlägg.

    Anna 2011-02-15 11:07:50
    Svara
  • Håller helt med
    Beror helt på vad man får för pengarna! är det ett kap eller rena rama rånet?
    Kommer du få ut mer av din träning där än du får på SATS?
    Blir du mer vältränad, har roligare, mår bättre?
    Tja, vet man det innan man testat?
    Sen tror jag också det beror på hur mycket man tränar!

    kör du 5 pass i veckan (låt säga) det blir 260 pass på ett år och då 53 kronor passet… Kör du 4 pass i snitt per vecka är det 67 kronor passet
    Mycket? Lite? Beror på man får för pengarna som sagt =)
    1000 kronor i månaden är ju inte mycket att lägga på en hobby (jag jämför med min tid som hästägare…!)
    samtidigt kan man undra om 1000 kronor i månaden är ett vettigt värde på gymträning?

    Har du möjlighet att ge dig provpass? Så du har en rimlig chans att testa om det är nåt för dig?!

    emliscious 2011-02-15 10:54:53 http://emliscious.blogspot.com/
    Svara
  • Håller helt med
    Beror helt på vad man får för pengarna! är det ett kap eller rena rama rånet?
    Kommer du få ut mer av din träning där än du får på SATS?
    Blir du mer vältränad, har roligare, mår bättre?
    Tja, vet man det innan man testat?
    Sen tror jag också det beror på hur mycket man tränar!

    kör du 5 pass i veckan (låt säga) det blir 260 pass på ett år och då 53 kronor passet… Kör du 4 pass i snitt per vecka är det 67 kronor passet
    Mycket? Lite? Beror på man får för pengarna som sagt =)
    1000 kronor i månaden är ju inte mycket att lägga på en hobby (jag jämför med min tid som hästägare…!)
    samtidigt kan man undra om 1000 kronor i månaden är ett vettigt värde på gymträning?

    Har du möjlighet att ge dig provpass? Så du har en rimlig chans att testa om det är nåt för dig?!

    emliscious 2011-02-15 10:54:53 http://emliscious.blogspot.com/
    Svara
  • Intressant frågeställning! Väldigt individuellt förstås vad man värdesätter och hur mycket. Det ska bli spännande att se vad du kommer fram till!

    Fitnesscoachen 2011-02-15 10:49:09 http://www.metrobloggen.se/fitnesscoachen
    Svara
  • Intressant frågeställning! Väldigt individuellt förstås vad man värdesätter och hur mycket. Det ska bli spännande att se vad du kommer fram till!

    Fitnesscoachen 2011-02-15 10:49:09 http://www.metrobloggen.se/fitnesscoachen
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!