Långfrukost

Jag kan längta till en långfrukost om kvällarna. Inte så mycket för ätandets skull – mer för att det verkar så härligt. Så jag försökte mig på en sådan imorse. Tänkte att jag skulle ta mig all tid i världen och fyllde långsamt en skål med hjortronyoghurt, hasselnötter, färsk tärnad frukt, linfrön, pumpakärnor och några skivor torkad kiwi. Jag åt det rätt så långsamt med. Läste DN samtidigt, men den var rätt så tunn så den tog slut innan sista hasselnöten. Så jag gjorde en kopp te och skivade upp 2 skivor mörkt, härligt bakpulverbröd. Kikade över Grabbens axel för att skumma igenom DI och kom på mig själv med att vara mätt. Jaha, nu då? Min långfrukost hade bara tagit en halvtimme och jag förlängde den desperat genom en till kopp te. Det funkade inget vidare. Dessutom började Grabben få tråkigt. Han delar inte mitt intresse och nyfikenhet för frukostar. Men jag undrar ändå: hur gör folk när de äter långfrukost? Och hur lång är en sådan? Kan man verkligen sitta i timmar eller är det något jag fått för mig?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
19kommentarer
  • Lääängtar till man kan äta frukost lääänge och i lugn och ro. Hastar i sig en tallrik gröt och KAFFE. Skummar tidningen. Men snart!
    Hälsningar från en småbarnsmamma!
    http://www.kaffetaren.blogspot.com/

    annika appelqvist 2011-02-09 22:04:20 http://kaffetaren.blogspot.com/
    Svara
  • Långfrukost är så härligt, jag försöker att få till det åtminstone varje lördag!

    Carina 2011-02-09 00:07:57 http://carinatranar.blogspot.com
    Svara
  • Håller helt med, jag har inte heller förstått hur man gör!

    Micaela 2011-02-08 23:56:05
    Svara
  • Vilken långfrukostpassion. Imorgon ska jag testa igen!

    Sara 2011-02-08 23:17:42
    Svara
  • Tekniken med en långfrukost på hotell är precis som många sagt att småäta och dricka flera koppar kaffe eller te. Och att inte äta för att bli mätt utan att äta för att det är gott, annorlunda och roligt – testa många olika saker från buffén för att se vad man gillar. Men bra tidningar är ett måste – inte bara DN utan gärna SvD, DI samt lokaltidningen (ÖP?) och kanske någon internationell också (IHT, FT, the Economist etc).

    Pumapappan 2011-02-08 23:16:07
    Svara
  • Åh, frukost är den bästa måltiden, korta och långa. Men hotellfrukostar är bäst.

    Yoghurt med flingor eller musli, mackor/frallor med alla möjliga pålägg. Skinka, ost, korv, leverpastej, gurka, tomat, paprika. Sedan måste man ju äta ägg, med kaviar. Juice och te. När man är så där tokmätt så måste man ju äta något mer – för man vet ju inte när man får äta hotellfrukost nästa gång 😉

    Då kan man lugnt sitta i över en timme – sedan får man rulla ut från frukostmatsalen:)

    Nina 2011-02-08 19:28:09 http://niiina.blogg.se/
    Svara
  • Finns det något bättre än långfrukost på hotell? Knappast. Jag är typ expert på sånt.

    Sällskapet är viktigast – skall förträdelsevis också gilla långfrukost. Sen ska man ta lite, lite av varje sak, äta långsamt, njuta, prata, läsa tidningar, kolla på människor. Hämta lite mer mat, dricka en kopp kaffe. Vips har två timmar gått, och man känner sig skönt mätt (inte sådär äckligt mätt).

    Är jag ensam äter jag dock frukosten på fem röda… om jag ens sätter mig ner…

    Sofie RW 2011-02-08 18:45:40 http://www.runnersworld.se/blogs/sofie/
    Svara
  • Frukosten är slut när de intressanta artiklarna i DN är lästa – beror alltså helt på tidningen 🙂 – och när måndags- och tisdagskrysset är löst förstås – men det går rätt snabbt!

    MarathonMia 2011-02-08 15:36:10 http://marathonmia.blogspot.com/
    Svara
  • Låter supermysigt verkligen

    Christer 2011-02-08 14:51:37 http://wellnessfight.ninjus.net/
    Svara
  • För mig så är en långfrukost mer känslan av att ha lång tid till att äta frukost utan att stressa än någon tid men oftast blir det 30-60 minuter. Då hinner jag äta en god gröt eller yoghurt ett par smörgåsar, någon frukt och ett par koppar te medan jag läser dagstidningen, en träningstidning eller en bra bok. Skulle gärna ha tillgång till fruktfaten på din bild.

    Ulrika 2011-02-08 13:34:20 http://ullisanteckningar.blogspot.com
    Svara
  • Åå långfrukostar är så härligt!
    Man önskar man hann med det lite oftare! 🙂

    Veronica 2011-02-08 13:06:20 http://motmintoppform.blogspot.com/
    Svara
  • Långfrukost. Hmmm. Känns som länge sedan. Drömmen är att få läsa tidningen, äta gröt med massa goda bär och nötter i. Mackor med ost och marmelad, ägg, KAFFE. I lugn och ro. Nu kastar jag i mig gröten (visseligen med sylt, russin och linfrö) och sköljer ner med en panna kaffe. Tidningen blir att jag läser rubrikerna och sporten. Allt detta sker på vardagarna runt 06 och på helgerna, i bästa fall mellan 07 och 08…. . Småbarnsförälder…..
    http://www.kaffetaren.blogspot.com/

    Annika 2011-02-08 12:58:09 http://www.kaffetaren.blogspot.com/
    Svara
  • Varför inte långbrunch istället? Du måste testa Berns asiatiska när du är i Stockholm, både miljö och mat är underbara. Bruncha kan man enligt min mening göra långt in på eftermiddagen, företrädesvis efter ett svettigt träningspass.

    Anna 2011-02-08 12:57:55
    Svara
  • Långfrukostar är lovely! och väääldigt gott!
    Ni ser ut att ha det vääldigt mysigt där uppe i norr 🙂

    Martina 2011-02-08 11:28:59 http://www.martinasjokvist.blogspot.com
    Svara
  • Om jag äter långfrukost på hotell så äter jag lite i omgångar. Börjar kanske med yoghurt, sedan väntar jag lite -pratar eller läser. Sedan hugger jag in på andra smaskigheter. Den stora hemligheten ligger nog i att äta långsamt och lite åt gången. Samt att dricka ett antal koppar kaffe (vilket jag älskar att göra på just hotell). Te fungerar också. Kör grönt, rött och svart. Då blir du kvar ett tag. Men NJUT! Det är det viktigaste. Plötsligt har du suttit i två timmar 🙂

    Emma V Larsson 2011-02-08 11:27:11 http://emmavlarsson.blogspot.com/
    Svara
  • Hahaha JA man kan sitta i timmar! Man äter i omgångar. Jag börjar med yoghurt, bröd, frukt, juice och sånt där.. sen går jag över på bacon, ägg och lite mer matiga grejer… avslutat med pannkakor, muffins etc. Hela tiden en massa te och bra tidningar och sällskap. Swosh säger det!

    Erika 2011-02-08 11:22:47 http://sandsnovatten.blogspot.com
    Svara
  • Jag älskar långfrukostar! Med långfrukost menar jag en halvtimme-timme. Jag tycker det blir lite segt att behöva sitta i timtal så det förstår inte jag mig heller på. Tycker det låter som att du åt en långfrukost i min smak. Längre tid än så behöver man inte sitta!

    Karin - FitnessochHälsa 2011-02-08 10:53:05 http://fitnessochhalsa.blogspot.com/
    Svara
  • Jajjamensan det man man… För ett par veckor sen åt jag hotellfrukost med mina päron, och eftersom jag ÄLSKAR frukost åt jag det ena och det andra och hade nog inte behövt äta något mer den dagen… Är det tillräckligt gott så kan jag äta trots att jag är mätt! Tur att det inte blir sådana frukostar varje dag för då skulle jag rulla fram…

    Maria Finnved 2011-02-08 10:47:24 http://mariafinnved.wordpress.com
    Svara
  • Ha ha – långfrukost=enkelt men snabb vardagsfrukost=svårt… Ett tips för att dryga ut tiden vid hotellfrukosten är att ta lite i taget och gå många vändor. Lite färsk frukt, läsa lite tidning. En liten fin nybakt brödbit, konversera sin frukostpartner. Ett glas färskpressad juice och en liten skål yoghurt med allsköns godsaker, beundra utsikten eller spana på andra frukostsällskap… osv osv i det oändliga… Du verkar vara på jordens skönaste ställe – njuuuuut 🙂

    Johanna 2011-02-08 10:39:45
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!