Underbart är kort

Grabben undrar hur jag kan sova så länge. Det är inte så svårt, svarar jag. Det är ju bara att blunda. Efter en gårdagskväll med mer kolhydrater än vanligt så blundade jag till klockan nästan var 2 i eftermiddags.

Igår kväll åt jag lite smågodis och en pastamiddag framför 3 hyrfilmer. Jag kände direkt efteråt att magen stod ut som om den var gravid. Under natten kallsvettades jag pastavatten ur porerna och hela jag hade en kvav odör av pasta, sådär som det luktar i en ångbastu.

Fram på småtimmarna tyckte jag mig höra mystiska ljud i lägenheten så jag var tvungen att gå upp och kolla om det stod någon i hallen. Man kan lugnt säga att jag har mått bättre.

När jag klev upp fram på eftermiddagen stod håret på ända men jag gick till gymmet. Cyklade en timme och avslutade mitt medlemsskap på gymmet Form rent formellt. Det är lite synd – såhär i efterhand kan jag säga att Form Friskvård är det bästa gym jag någonsin tränat på! Stora omklädningsrum, bra kommunikation från personalen och en lyhördhet som alla gym borde ta efter. Vårens passnyhet TRX har varit så pass populär att ”alla inte fått plats på klasserna” – därför har man satt in många extrapass med målsättningen att alla ska få en chans att testa TRX. Tänk om SATS skulle tänka likadant istället för att ha upp till 40, 50 eller 70 människor på kö till ett pass.

När jag kom hem bytte jag om till löparkläder och stack ut lagom tills dess att hantverkarna jobbat klart för dagen. Eftermiddagen byttes sakteliga ut mot kväll och någonstans i den där gråzonen när man inte vet vad som är ljust och vad som är mörkt befann jag mig mellan några åkrar och älskade livet. Trippade fram med ultrasteg som på bästa sätt ska ta mig så långt som möjligt med minimalt med energi för att orka så länge det bara går och knöt näven i en segergest trots att jag inte var i närheten av mål. Jag tittade upp mot evigheten och kände att allt var fantastiskt underbart på min lilla asfaltsväg som var överblåst med snö. Just då fanns ingenting men ändå allt. Men underbart är kort.

När jag svängde upp mot villaområdet i Kärleken piskade vinden min axel sådär öm som den var för några år sedan. Allt blev med ens mycket påtagligt. Vägbelysningen och husen längs med vägen gjorde att verkligheten kom ikapp. Jag var kall. Snön gjorde stegen långsamma och tunga och jag ville hem.

Nu såhär efteråt minns jag inte det jobbiga. Jag minns bara det fantastiska. Och det är väl därför jag fortsätter. Därför jag jagar utmaningar. För det är där ute, mellan allt det jobbiga, som de häftigaste upplevelserna går att hitta.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • […] ”spola fram” när den buggar och hoppar. Det var tokobligatoriskt liksom. Tänkte på Saras inlägg häromdagen om att ”det är mitt i det jobbiga som de riktigt häftiga ögonblicken […]

  Sthlm by night (eller den ofrivillige löparen) « pigg & duktig 2011-02-01 22:42:02 http://piggochduktig.wordpress.com/2011/02/01/sthlm-by-night-eller-den-ofrivillige-loparen/
  Svara
 • Det är så sant, men förtränger det jobbiga och efteråt finns bara känslan av ren och skär lycka. Träningsglädje! 🙂

  Alexandra 2011-02-01 17:06:05 http://hejklassiker.blogg.se
  Svara
 • hej sara!

  jag undrar om du inte kan hitta på en ny utmaning på ”Vägen till toppform” igen snart? de är så roliga och annorlunda och så är det kul att visa alla på FB vad man håller på med för tokigheter 🙂 det kan man ju göra oavsett, men det är liksom roligare om det är något som många gör på samma gång!

  tack för inspirerande tankar i din blogg!

  johanna 2011-02-01 08:46:52
  Svara
 • Erika: japp. jag ÄR allergisk och veeeet att jag inte ska äta dem. suck.

  Sofie: absolut, det är det fina. man minns inte det jobbiga – bara det som var fantastiskt.

  Katten: härligt att höra!

  Michaela: jag googlade lite. 🙂 ska googla lite på den vita tigern också…

  Sara 2011-02-01 00:02:51
  Svara
 • Tack för din kommentar :))) hehe, roligt att du hittade dit trots att jag inte gav nån vidare vägledning 😉
  Indien var verkligen sinnesintryckens land på många sätt… Tack för boktipset, den ska jag verkligen kolla upp! ”Den vita tigern” ska tydligen va bra också. Blir dessvärre dåligt med bokläsande när man pluggar…
  Ha det bra! 🙂

  Michaela 2011-01-31 22:44:58
  Svara
 • Tack – du bara levererar träningsinspiration outtröttligt – satt som en pass på läppen 🙂

  Katten 2011-01-31 22:32:47 http://piggochduktig.wordpress.com
  Svara
 • Men det underbara från träningen har du ju med dig även efteråt! Fortsätt njut!

  Sofie RW 2011-01-31 20:34:15 http://www.runnersworld.se/blogs/sofie/
  Svara
 • Shit, du låter typ allergisk mot kollisar(!) 🙂 Jag uppnår liknande effekt om jag äter en halv kladdkaka på kvällen har jag märkt… = väldigt svårt att sova sen. Men jag luktade inte kakao 🙂

  Erika 2011-01-31 20:12:49 http://sandsnovatten.blogspot.com
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!