Mitt liv som Hellner

Det var skidtokiga Therese som uppmärksammade mig på det först. Snygg-Erik har antagit utmaningen att leva som Hellner under ett gäng veckor. Det innebär bland annat 25 timmars träning i veckan – men framförallt: skidcoach i form av Per Elofsson, andra coacher, fystester och allt annat som hör en elitidrottare till. Vem skulle inte vilja ha det?

Eftersom jag själv ligger på runt 25 timmars träning den här veckan så anar jag hur Erik mår. Visst finns det en skillnad – Erik säger själv att han inte tränat regelbundet på rätt länge och kommer träna inriktat på skidåkning medan jag själv är rätt träninsvan och framförallt tränar lite vad jag vill. Men jag gör det i ensamhet och längtan efter en stab att ha runt omkring mig för att hjälpa, coacha och motivera är enorm.

Mitt liv som Hellner är ett projekt som pågår fram till VM som man kan följa här – både genom program som läggs upp och andra interaktiva saker. Kul idé! Men Therese och jag undrar båda – varför snygg-Erik?

Hellner åkte idag in på en fin fjärdeplats i den där orten med en massa äää som jag inte minns. När han korsade målgången låg han slutkörd på snön på det där Hellnerklassiska viset som vi sett så många gånger förr. Jag är helt förundrad över hans förmåga att ta ut sig. Tänk om jag också vågade släppa på den kontrollen! Richardsson kom för övrigt 2:a i samma lopp.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
  • Jag tror att han blev utvald för att han jobbar på SVT och att han därför på något sätt blev tilldelad uppdraget. Men jag vet inte…

    Åsa 2011-01-23 08:51:24 http://asaehrnholm.blogg.se
    Svara
  • Ja, man kan ju undra varför den där snubben blev utvald och träning som Hellner kommer det tydligen inte heller bli.

    Grabben 2011-01-22 20:04:13 http://snabbafotter.se
    Svara
  • Ja tänk den som ändå kunde ta ut sig som Hellner! Jag blir lika fascinerad varenda gång han faller över mållinjen. Men kul att notera idag tycker jag var att Northug faktiskt såg precis lika slut ut, trots att han inte alls åkte särskilt bra. Jag trodde under hela loppet att han, som han brukar, hade gett upp och börjat söndagsåka när han insåg att han inte skulle vinna. Men han körde nog så hårt han kunde. Det bådar gott inför VM… 😉

    Therese 2011-01-22 19:43:56 http://theresewahlgren.blogspot.com
    Svara
  • […] annan planerar inga 25-timmars träningsveckor […]

    Jag lider. « ÄTA TRÄNA KÄMPA 2011-01-22 19:03:42 http://atatranakampa.shapemeup.se/2011/01/22/jag-lider/
    Svara
  • great minds… 😉

    Sara 2011-01-22 18:18:48
    Svara
  • Haha, nu tänkte vi på samma sak samtidigt igen 🙂
    Tycker det verkar galet kul serie!

    Sofie RW 2011-01-22 18:13:33 http://www.runnersworld.se/blogs/sofie/
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!