Tankar som tuggar

Man (läs: jag) är uppenbarligen inte särskilt effektiv när jag är ledig. En jobbardag hade jag relativt enkelt kunnat få till ett morgonpass, jobba 8 timmar, träna på kvällen och dessutom svänga förbi ICA Maxi och storhandla mat. Idag blev det ett dagsprojekt att ens göra den där storhandlingen. Hur blev det så? Tappar man (läs: jag) all effektivitet bara för att jag inte jobbar? Hur sjutton blev klockan redan 16.21?

Idag har jag återigen funderat på hur och var jag ska träna när jag börjar jobba heltid i Stockholm om några veckor. Jag skulle vilja komma igång med PT-träning igen. Framförallt skulle jag vilja träna med PT intensivt under en kortare tid. Jag gillar projekt och skulle se det som ett projekt som varade fram till mitten av april och Karibiensemestern. Och om man då tränar med PT ungefär 2 gånger i veckan – behöver man då ett gymkort under den här perioden? Jag tänker mig att jag skulle lägga resterande träningstid på löpning, yoga, cykling och annan träning som man antingen gör själv eller som bedrivs på mer specifika träningsanläggningar (typ Crossfitgym, yogastudios och liknande). Problemet är att gräset alltid är grönare på andra sidan. Så länge jag inte har ett träningskort kommer jag alltid drömma om gymträning som jag inte kommer åt. Dumt? Javisst. Men så funkar jag tyvärr.

Det här inlägget innehåller ingen slutsats eller svar på mina tankar. Hur hade ni gjort?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
17kommentarer
  • PT-kampen börjar i Januari igen på World Class! Kanske perfekt galet projekt för dig som vill köra en period innan april?!

    Maria Finnved 2011-01-20 08:26:11 http://mariafinnved.wordpress.com
    Svara
  • Finns det ingen PT som kör utomhus i Stockholm?
    Där finns ju utomhusgym och grejer det kan ju vara ett alternativ till att träna inomhus på gym.

    linwin 2011-01-20 06:39:09
    Svara
  • Tusen tack för alla tips och kommentarer! Svåra frågor detta… 😉

    Jenny: ibland kan man träna utan gymkort på just det gymmet.

    admin 2011-01-19 23:31:32
    Svara
  • Jag skulle gjort precis som du skriver, träna med PT och varva med allt det du skrev!
    Jag körde med en kille som heter Christian Neppenström. (http://www.pt-stockholm.se/) Han är väldigt kampsportsinriktad och den träningen var helt fantastiskt rolig tycker jag. Och jobbig! Fys-inriktad som attan. Men han lyssnar på ens förslag och förhoppningar så att upplägget ska passa en så bra som möjligt.

    Annars är jag klar PT senare i vår (men det blir för tajt till Karibien, tyvärr ;))

    fine 2011-01-19 22:58:29 http://fine.webblogg.se
    Svara
  • Jag känner igen det där med ineffektiviteten! Mitt tips är att göra en TODO-lista, men lite olika hålltider för t.ex. träningen och sen ha saker att beta av under dagen. Utan planering så kan en hel ledig dag (fredag för min del) bara försvinna! Hemskt! 😉

    Karin Tri RW 2011-01-19 22:38:33 http://www.runnersworld.se/blogs/karintri/index.htm
    Svara
  • Haha, herregud vad jag känner igen den känslan. Har varit ledig flera månader nu och har hunnit färre och färre saker för varje vecka 🙂 Glädjande är dock att man snabbt blir sådär supereffektiv igen när man börjar jobba. Och det är faktiskt väldigt nyttigt att göra ingenting också. Brukar tänka att jag är som Skalman. Reflekterar och gör saker nogrannt istället 🙂

    Katten 2011-01-19 20:22:41 http://piggochduktig.wordpress.com
    Svara
  • Men man kan inte träna med alla PT utan att ha träningskort, eller? Jag är dålig på sånt. Men jag hade inte kunnat vara utan gymkortet, då hade jag garanterat blivit såååå sugen på just det som finns där, vid dåligt väder etc. Man vill alltid ha det man inte har… men mitt gymkort hade jag inte velat vara utan.

    Jenny 2011-01-19 20:01:58 http://millbergskan.se
    Svara
  • Och just det, jag har en favvoPT som jag kan rekommendera och som jag ska köra med i vår. Mailar dig! (Men vi gillar alla olika så det är ju ingen garanti att du tycker han är lika grym, men kanske värt att testa?)

    Miss Agda 2011-01-19 19:28:08 http://www.missagda.se
    Svara
  • Välkommen till min värld!
    /Ineffektiv mammaledig

    Miss Agda 2011-01-19 19:26:09 http://www.missagda.se
    Svara
  • Hoppa över gymkortet om du kör med PT 2 gånger i veckan. Finns så annan rolig utomhusträning i takt med vårens ankomst. Välkommen ut till Lidingö på en joggingtur runt kottlasjön! 🙂

    MVH

    Pelle 2011-01-19 18:33:16
    Svara
  • Jag är precis lika ineffektiv då jag är ledig. Har jag fullt program för dagen så går det bra, då rullar det på liksom. Men om jag bara har en sak att göra en dag, då är det knappt att jag får det till stånd… Egentligen är jag nog inte alls rätt person till att bedriva distansstudier, men ändå gör jag det på ett ganska ineffektivt sätt. Men så är jag stressad nästan hela tiden också.

    J 2011-01-19 18:18:34 http://curroergosum.ratata.fi
    Svara
  • Kör PT!
    Du kommer att få ut så mycket av 2 PT-tillfällen i veckan. Dessutom utmanas du att tänka nytt och variera din träning genom att inte ha tillgång till gymmet!
    Om det är i i sthlm du ska göra rekommenderar jag Balances PT. De är grymma!

    madeleine 2011-01-19 17:34:29
    Svara
  • Känner igen det där, jag har blivit sjukt oeffektiv nu på bara tre dagar! 🙂

    Jag har märkt att om man har lite redskap hemma så kommer man ganska långt utan gymkort. Visst, cykling och annan gruppträning kommer man ju inte åt då men du kanske kan köpa 10-klippkort någonstans? Pt-timmar (antingen på ett ställe där du inte behöver vara medlem på gymmet eller hos en pt som kör med dig utomhus/hemma hos dig eller lknande), löpning och hemmastyrka (med en kettlebell, ett gummiband, en boll, en yogamatta, dig själv och kanske något mer redskap kommer du långt!) Då återstår bara yogan, men det kanske går att hitta en pt som är grym på både yoga och annan träning?

    Andréa 2011-01-19 17:23:08 http://lopningolivet.blogspot.com
    Svara
  • Ja alltså det finns ju egentligen bara ett svar på det här: crossfit! 😉 och så lite yoga och löpning på det.. Skämt åsido, det är svårt att välja just på grund av att det innebär ju att man samtidigt väljer bort allt man inte väljer. 🙂 Men börja med att hänga med mig och Erika till crossfitstället så får du lite mer input till tankarna.

    Ulrika 2011-01-19 17:12:26 http://traningseffekt.blogspot.com
    Svara
  • En av mina gamla PT’s, Niklas på SATS Medis – en av de absolut bästa jag anlitat – börjar köra ”egen låda” i början av februari. Han kommer att köra på det nya gymmet som öppnas på Medborgarplatsen. Köper man timmar hos honom behöver man inget kort (under PT- timmarna). 10 timmar kostar typ 5′ och 20 ca 10′. Hör av dig om du vill ha Niklas tel nr.

    Susanne 2011-01-19 16:57:37
    Svara
  • Fine: skulle du gjort samma val idag? 3 ggr/vecka är ännu bättre. så vill jag också köra! nä – ingen pt på g. tips?

    Sara 2011-01-19 16:38:04
    Svara
  • mitt mål var också att köra med PT intensivt och kort, körda ca 3 ggr/vecka. Jag hade redan ett annat gymkort sedan innan, men annars tror jag inte att jag hade behövt det.
    Har du någon PT på G?

    fine 2011-01-19 16:36:20 http://fine.webblogg.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!