Träning på Balance

Jag var och tränade lite på Balance efter jobbet. Pratade en del med deras medlemsrådgivare för några dagar sedan och hon lovade att lägga undan biljetter till mig till deras kettlebellsklass och den running club som var efteråt.

Men det började inte så bra. Det fanns inga biljetter när jag kom dit! Nu fick jag visserligen plats på kettlebellsen – men jag fick inte plats på running cluben. Och det var ju lite tråkigt. Ingen av de två tjejerna i repan som jobbade när jag kom dit erbjöd att visa mig var jag skulle byta om eller var klassen skulle vara – trots att de visste att jag inte varit där förut. Så jag stod kvar som en dumsnut i repan ett tag till innan tjejerna fattade att jag ville något mer än att bara ha en biljett.

Kettlebellsklassen var riktigt bra. Och tuff – men på ett ödmjukt sätt. Fast, jag fuskade mig igenom klassen nästan från start. På uppvärmningen fick jag jättekonstiga känningar i benen. Krampkänningar som först kändes i baksida lår – och sedan också i framsida lår, och det är ingen höjdare när man ska köra kettlebells! Vanliga svingar kunde jag göra rätt okej ändå men vi gjorde nästan aldrig svingar (förutom tabataintervallsvingar i 4 minuter…) – bara massa ben blandat med mountain climbers och andra fantastiska pulshöjande övningar.

Medan jag missade att få en biljett till running cluben som var efteråt – så lyckades min andra hälft med att faktiskt få en! Hans recension av klassen finns här och medan klassen pågick placerade jag mig strategiskt bakom honom på en crosstrainer så jag kunde ha koll på hans rump… nä, alltså – jag menar löpsteg.

På det stora hela gjorde det inget att jag inte fick någon biljett till running cluben just idag eftersom mina ben kändes trasiga. Att sätta mig ner är ingen barnlek och det stramar oroväckande i dem. Jag undrar fortfarande vad som egentligen hände.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
  • först ett UH! va dålig service, sedan ett HA! va söt du är, rumpspanar’n!

    Hur känns benen 48 h senare?

    fine 2011-01-15 16:17:29 http://fine.webblogg.se
    Svara
  • Malin – och Sara! jag har fått liknande ett flertal gånger, det känns som musklerna nästan krampar ”dör” och får massiv mjölksyra av inget som inte går att skaka loss?! Så blir dte för mig i alla fall. Man får typ göra det man kan och satsa på andra muskelgrupper de passen. Trist är dt hursom.

    Sofy 2011-01-14 18:09:08 http://www.uppochhoppa.se
    Svara
  • Ps 2 Hoppas du känner dig bättre i benen väldigt snart 🙂 Ds

    Johanna 2011-01-14 15:07:38
    Svara
  • Ps Roliga pass som känns lite nya skulle kunna få mig att stanna. Högst på min önskelista just nu står TRX-klass… plus att jag gärna skulle vilja testa cross-fit gruppen, men då kostar det ännu mer pengar! Ds

    Johanna 2011-01-14 15:06:12
    Svara
  • Ja, jag är nöjd än så länge. Men det betyder inte att jag automatiskt kommer att stanna där för alltid – priset är ju ändå högt. Det är alltid intressant att höra vad du och andra tycker som har tid och möjlighet att lära känna flera olika anläggningar.

    Johanna 2011-01-14 15:04:23
    Svara
  • Johanna: är du nöjd med medlemskapet?

    Anna: ja, lite bättre. framförallt tror jag att det är bättre än din fot. hoppas den läker snabbt!!

    Sara 2011-01-14 12:11:05 http://www.traningsgladje.se
    Svara
  • Lite dålig service men kettlebellsklassen lät riktigt bra. Hoppas det känns bättre i benen idag.

    Anna 2011-01-14 11:40:17 http://www.trendotraning.se
    Svara
  • Intressant att du/ni testar Balance – jag blev medlem där i november. Tycker generellt att de klasser jag har varit på har hållit hög nivå, duktiga instruktörer. Receptionspersonalen ibland trevlig, men har också stött på någon med lite mer östermalmskt sval inställning till kunderna (ursäkta mina fördomar). Plus för många konditionsmaskiner men minus för att de nu är uppdelade på olika våningsplan. Jag vill ofta blanda styrka och kondition i samma pass och då får jag springa i trapporna. Kan väl i och för sig räkans in i träningen, kanske…

    Johanna 2011-01-14 11:24:56
    Svara
  • Malin: intressant teori!!! har aldrig känt såhär förut och var varken trött eller hade mjölksyra…

    Erika: nja jag vet inte? men ja, det var nog lika bra att jag inte fick biljett

    Em: ja, dåligt första intryck.

    admin 2011-01-14 10:06:13
    Svara
  • uselt mottagande… osexigt =(

    Hoppas benen piggar på sig =)

    emliscious 2011-01-14 08:45:09 http://emliscious.blogspot.com/
    Svara
  • Running! iPhone typo på tinning…

    Erika 2011-01-13 22:51:02
    Svara
  • Vätskebrist? Det får jag iaf ofta sendrag av. Tinning Club EFTER det där passet? Jisses! Var säkert nån mening med att du inte fick biljett:)

    Erika 2011-01-13 22:50:11
    Svara
  • Undra när kettlebells kommer till Sats 😉 Blir väl dessvärre typ aldrig, inte i Halmstad i varje fall :/

    Ska ni flytta?

    Jenny 2011-01-13 22:04:28 http://millbergskan.se
    Svara
  • Det låter som att du drabbats av någonting som jag hävdar händer mig rätt så ofta – men som ingen i min nördiga närhet tror existerar hos andra än hos mig – co-kontraktionskramper!

    Jag tror att det händer mig främst när jag arbetar plyometriskt, men även rätt ofta under kettlebellsövningar och då jag varvar superset med framsida/baksida.

    Som jag tänker det, hinner inte musklerna riktigt med i snabba växlingar mellan att arbeta som agonist och antagonist och hamnar då i ett läge lite mitt emellan – en kokontraktion med ungefär lika hög anspänning i både fram- och baksida av benet.

    Jag letar artiklar och grejer om det, men just nu har jag lite av informationsstopp efter massivt pluggande. Men jag återkommer ifall jag hitta någonting!

    malin 2011-01-13 22:01:59 http://luften-bor-i-mina-steg.blogspot.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!