Onsdagsguld

Jag fortsätter med Coltingreceptet fasta. Har bestämt mig för att köra det på tisdagar ett tag framöver och igår var det som sagt tisdag. Tyckte att yoga verkar bra som kompletterande träning så därför blev det hatha på morgonen och yin på kvällen. Yin tycker jag, visserligen efter att bara ha testat det vid 2 tillfällen på riktigt och lika få gånger hemma, är ett helt fantastiskt komplement till hård träning och fysiskt utmanade yoga. Av både den fantastiska vinyasan i måndags kväll och den hundutmanande hathan igår morse har jag nämligen träningsvärk i baksida lår och armar.

Att jobba på en fastedag är bättre än att vara hemma och söla. Mitt största problem med fastan har hittills varit att det är så tråkigt. Jag tänkte att dubbelnegativ skulle ge ett positivt resultat, det brukar ju funka så ibland. Tråkig tisdag och tråkig fasta liksom. Men nä. Det positiva med tristessen är att dagens mat blir som små guldklimpar. Filen utspädd med lite, lite grädde och toppad med hallon var ljuvlig. De 2 äggen med en klick majonnäs var hur goda som helst. Till lunchen erbjuder ICA god lunch i form av keso, lax och avokado.

Ja, ni hör ju att jag är tillbaka där jag vet att jag egentligen hör hemma fastän jag inte alltid vill. Hemma bland fett och protein (och så mycket ekologiskt det bara går såklart). Inte för att jag hakat på senaste modetrenden – men för att min kropp tackar mig för det.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
  • Låter bra med yin på kvällen. Som en sluddrig blandning mellan gin och vin. Otrolig viljestyrka att du klarar fasta en gång i veckan och det lär ju bli bättre och bättre. Själv fastar jag ett dygn i månaden. Men jag ska försöka öka antalet dagar.

    Johan 2011-01-13 23:49:03 http://hjarnfysik.blogspot.com/
    Svara
  • Sofie: jag kan tänka mig att det är bra för insulinnivåerna. och eftersom min kropp är så knepig annars så kanske knepiga grejer funkar? men jag är inte övertygad ännu. skulle vilja kunna testa det vetenskapligt på just MIG på nåt sätt. men det går ju inte.

    Dessi: ja då håller man på med nåt annat. 🙂 skulle vara intressant att exakt veta hur det känns när jag fastar jämfört med när någon annan gör det…

    Sara 2011-01-12 20:21:37
    Svara
  • Håller med dig att det är enklare om man jobbar! Att bara vara i en annan miljö hjälper mycket, och att hålla sig sysselsatt 🙂

    Jag tror det är skillnad på hur kroppen fungerar också. Är man fettdriven till största del tror jag det är enklare att fasta och träna utan att äta då kroppen tar från fettreserverna och slipper blodsockerdippar. Man blir inte slö och orkeslös på samma sätt.

    Dessi 2011-01-12 19:30:40 http://dessismat.blogspot.com
    Svara
  • Bara av ren nyfikenhet: Vad är syftet med fastan? Experiment på hur kroppen/ knoppen reagerar? Vikt? hth-hormonjakt? Bryta mönster? Skönt dock att veta var du ”hör hemma”!

    Sofie RW 2011-01-12 18:34:53 http://www.runnersworld.se/blogs/sofie/
    Svara
  • Anna: ja du. traggla med det i typ 5 år kanske? så lång tid tog det för mig. och så måste man hitta rätt yogaform också. jag dör också av tristess på gym- eller poweryoga. jag vill helst ha ”rätt” miljö när jag utövar yoga, det känns viktigt för mig. jag har testat bikram på ducalme och bikram på perfection. av dem två var du calme helt klart bäst – gav bäst känsla. yogayama har jag utövat yin och kundalini på. för mig personligen var inte kundalini någon favorit men vi är alla olika. på omyoga har jag utövat vinyasa, hatha och yin. jag tycker att alla 3 ”instruktörerna” där var fantastiska – men de var de på yogayama också såklart. ashtangaworkshopen gick jag på ute i saltsjöbaden, i gamla stationshuset. minns inte riktigt så mycket av den för det var så länge sedan… yogayama har en introkurs till vinyasa nu i januari, de har en facebookgrupp där du kan läsa mer om den (den ligger som event), de har också introduktionsklasser på måndagar – det kan vara värt att gå på. de utlovar att berätta mer om ”hur” och ”varför” under den klassen (själv har jag ej testat). jag vet inte riktigt vad som själv hänt i mitt yogautövande, först hatade jag det, sedan var det hatkärlek och nu kan jag längta efter det jobbiga och tycker att det är skönt… knäppt va? tack för tips om Lululemon, har aldrig testat deras kläder – bara sett dem i skyltfönster utomlands. ska spana in!

    Sara 2011-01-12 16:31:23
    Svara
  • Sara, du som blivit en sådan yogini (?) – kan du inte tipsa oss stelbenta kylskåp om bästa sättet att få förståelse för denna träningsform? Känns liksom fel att gå på SATS/Friskis gymifierade varianter à la bodybalance, poweryoga etc innan man kan grunden. Rekommenderar du en kurs? Vilka center – Yogayama? Ligger iofs i fel stadsdel för min del, men det kanske är värt resan?
    Mitt tips till dig är att investera i Lululemon -kläder. Känns lite fusk att styrketräna i deras kläder, men är ju så sköna och snygga.

    Anna 2011-01-12 16:09:34
    Svara
  • Karin: anpassad träning är kanske hemligheten?

    Anna: ja, hunden är himmel och helvete! 🙂

    Sara 2011-01-12 14:32:32
    Svara
  • Vad härligt det låter med all Yoga. Känner igen känslan av att hunden blir lättare och lättare ju längre in i passet man kommer & kan riktigt känna den skön avslappningen när kroppen långsamt stretchas ut. Saknar yoga!

    Tycker din mat låter jättegod. Har själv testat Atkins tidigare & älskar all god, fet & proteinrik mat + att man, som du skriver, mår väldigt bra.

    Anna 2011-01-12 13:35:44 http://www.trendotraning.se
    Svara
  • Jag är sjukt imponerad över att du orkar fasta och dessutom träna 2 pass på samma dag utan att ha ätit! Jag skulle ha varit alldeles för energilös för att orka det…

    Karin 2011-01-12 11:51:51 http://fitnessochhalsa.blogspot.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!