Hotel Relais des Glaciers

Om ni funderar på att åka till Champoluc kan jag rekommendera Hotel Relais des Glaciers. Fräscht, rent och trevligt. Det ligger precis i början av byn så varje dag börjar med en 10 minuters promenad till backen – inte särskilt jobbigt med tanke på att hotellet erbjuder gratis skid- och pjäxförvaring i en ski shop precis bredvid liften. Och eftersom i princip alla är helt värdelösa på att värma upp kroppen innan man ger sig ut i backen kan en promenad faktiskt sitta rätt bra.

I det som förut var garage ligger nu en rätt så sprillans ny spa-anläggning som är fantastisk! Här finns en stor grottdesignad jacuzzi med många bubbelfunktioner, turkisk bastu, finsk bastu, ångbastu och någon annan bastu jag inte riktigt förstod mig på – och så ett duschlandskap med olika duscheffekter – allt ackompanjerat till en ljussättning som skiftar i regnbågens färger. I ett lugnt vilorum intill finns te, juice och frukt, en kamin och olika sorters vilostolar inklusive massagestolar, som man kan slumra i. Som alla andra spa är det fantastiskt när det är lite folk – och inte lika kul när det är mer folk. Under vår vistelse var det rätt lagom hela tiden.

Det jag saknar här är ett gym! Det skulle behövas med tanke på all god mat som ingår i boendet. Stället är rätt så bra med andra ord!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
  • Vad tyckte du om Pulsträna? Jag läste den förra veckan och jag är inte jätteimponerad. Fattade inte riktigt pulszonerna som han beskrev (att man ska använda en formel med BÅDE vilopuls och maxpuls och inte bara ta x % av maxpulsen) och tyckte det blev helkrångligt. Jag är ganska säker på att min Garmin använder det enklare sättet att beräkna pulszon på, och då faller ju träningspassen redan där… Synd på en så ambitiöst upplagd bok!

    Ellen 2011-01-10 16:36:03
    Svara
  • wow! toppenhotell, alla komponenter (förutom då möjligtvis gym) finns ju där. Bra tips, bilderna från er resa har verkligen gjort mig skidsugen!

    fine 2011-01-06 06:16:06 http://fine.webblogg.se
    Svara
  • Va, finns det något annat än finska bastun? Jag trodde att allt annat var ett påhitt 😉

    Det verkar som att ni har haft det riktigt gott där och du har bjudit på härliga bilder från eran resa.

    Nina 2011-01-05 15:44:09 http://niiina.blogg.se
    Svara
  • Verkar som ett riktigt bra hotell!

    sanna 2011-01-05 12:37:19 http://capturethismoment.shapemeup.se/
    Svara
  • Åhh så härligt ni har det! Verkar vara ett toppenhotell även om jag, precis som du, skulle sakna ett gym. Men skidåkning är inte fy skam som träning det heller.

    Anna 2011-01-05 12:19:13 http://www.trendotraning.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!