Lucka 17: så motiverar jag mig

You know the drill – varje dag ger en ny lucka. Dagens handlar om motivation.

Jag tror att motivationen måste komma inifrån, på riktigt, och hos mig brinner den. Jag vet inte vad det är, varför vissa är mer motiverade än andra inom vissa områden. Motiverade som i drivna alltså. Har det med uppväxt att göra? Eller är det en slump?

Att motivation skulle vara något man förtjänar hänger jag inte riktigt med på. Jag fattar liksom inte kopplingen. Jag tror att motivationen sitter långt inom oss. Det är skillnad på att bestämma sig och att bestämma sig på riktigt. Att känna inifrån att man verkligen vill göra en förändring. På samma ställe där man bestämmer sig ligger också motivationen och gryr. Fast exakt var det är vet jag inte.

Jag har alltid varit motiverad till att göra något extra. Motiverad till att plugga ett krävande IB-program på gymnasiet. Motiverad att åka utomlands och plugga. Motiverad till att ta universitetsexamen som topp 10% i min årskurs. Motiverad att vilja utvecklas och lära mig mer. Motiverad att vilja någonstans högre. Motiverad att alltid vilja må lite bättre och bli lite starkare. Motiverad att testa mina gränser. Motiverad att våga ändra min livssituation till hur jag faktiskt vill leva trots jobbiga beslut.

I min värld finns det inget alternativ. Jag undrar snarare hur det känns att inte ha allt det där inom sig. Jag är motiverad för att jag ser att det är möjligt. Hur svårt kan det va? Inte så himla svårt har det visat sig. Så varför skulle jag inte vilja?


Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
  • […] på Träningsglädje att Sara alltid har haft motivation oavsett vad hon gett sig in i, vilket är toppen för henne, […]

    Ett bra blogginlägg på Träningsglädje… | Gottoleva 2010-12-20 20:48:58 http://gottoleva.wordpress.com/2010/12/20/ett-bra-blogginlagg-pa-traningsgladje/
    Svara
  • Motivation kan vara svårt. Jag tror också, som SportySpice, att motivation inte alltid bara kommer av sig själv till alla, utan att man måste jobba på det. Men när du har kämpat dig fram så kommer du att känna dig motiverad tack vare de framsteg du gör!

    Frank 2010-12-20 11:10:43 http://gottoleva.wordpress.com/
    Svara
  • Jag älskar ordet motivation!

    linn 2010-12-18 18:30:43 http://www.drivkraften.blogg.se
    Svara
  • Sporty: tack för förklaring, har faktiskt gått och grubblat på just vad det där innebar – för jag har hört det komma från flera håll… 🙂

    Sara 2010-12-18 15:11:38
    Svara
  • När jag säger att ”motivation är ingen man får, det är något man förtjänar” menar jag att man inte kan sitta still och vänta på motivationen. Motivationen kommer först när man börjar se resultat av sin träning – det är det jag menar med att man måste förtjäna den.

    Sporty Spice 2010-12-18 15:09:17 http://www.sportyspiceblog.com
    Svara
  • Kul att så många som läser också gått IB!! 🙂 Jag läste på Saltsjöbadens Samskola eftersom jag växte upp där – men idag är skolan typ nedlagd…

    Intressant att läsa era tankar om reflektion – vi har alla växt upp med så olika erfarenheter och har därför så många olika tankar kring det. Ni är bäst!!!

    Sara 2010-12-18 13:41:48
    Svara
  • Så du har gått IB, det gjorde jag med! I Sverige måste det ju verkligen vara sjukt stor skillnad mellan IB-linjen och andra linjer eftersom det också här i Finland är stor skillnad. Har inte hört om någon annan som läst IB i Sverige innan 🙂

    J 2010-12-18 10:14:08 http://curroergosum.ratata.fi
    Svara
  • Om det där med motivation: Jag tror att det är precis som du skriver – om man tror att man kan så vill man. Jag tror att bristande motivation ofta hänger ihop med en känsla av att man kommer att misslyckas, och vem vill ge sig på något som man inte tror sig kunna lyckas med? Däremot; har man en grundtro på att man kan vill man också pröva. Det behöver dock inte betyda att man alltid tror sig kunna fixa allt galant, men grundinställningen hos en är att man kan klara det.

    Karin 2010-12-18 09:07:03
    Svara
  • Btw, nu har jag lagt min första beställning på svävande lyktor, det ska bli en överraskning till min familj som vi ska göra på julaftonskvällen. Varje par ska få en lyckta att skicka iväg och tänka på det gågna året (jag får tända med mamma och pappa för jag har ingen partner närvarande hehe). Hoppas bara allt går som det ska och att de inte fastnar i vår surkärring till grannes träd 😉

    Fine 2010-12-18 02:53:16 http://Fine.webblogg.se
    Svara
  • Läste just din kommentar hos mig och blev lite starstruck, haha 🙂 Ang det du skriver – jag tror att den där motivationen finns hos de flesta, men att rädslor, påtvingade (via uppfostran), medfödda eller kanske reella baserade på upplevelser, lägger sig som hinder mellan önskan och förverkligande. Tänk om alla kunde få tycka om sig själva, tro på sin förmåga och på riktigt känna att de var värda allt gott – ja, då skulle nog stora saker ske hos varenda kotte!
    Tack igen för surftid som INTE är bortslösad utan tvärtom!

    Katten 2010-12-17 23:48:18 http://piggochduktig.wordpress.com/
    Svara
  • När jag ser den bilden har jag eye of the tiger i huvet haha 😀

    Katta 2010-12-17 21:44:17 http://kattasfett.blogg.se
    Svara
  • Alltid alltid lika klok.
    Att kunna motivera sig själv är helt fantastiskt, jag ska inte påstå att jag direkt var så motiverad i gymnasiet men på Universitetet blev jag det och hade gett mig fan på att få A på slutexaminationerna och kandidatuppsatsen. Och ger man sig fan på det, ja då går det. Likaså med träning. Jag som är ”not a big fan” (för att använda snälla ord) av konditionsträning körde ju idag ett lite triathlon inne på gymmet och fan vad nöjd jag vart sen. Det är det som är det fina med att motivera sig själv att göra saker man kanske tidigare inte tror ska gå, känslan efteråt är obeskrivbar, vad det än handlar om!

    sanna 2010-12-17 21:32:41 http://capturethismoment.shapemeup.se/
    Svara
  • Kul att du läste IB! PÅ min gymnasieskola hade de den linjen, många kompisar gick den och jag förstod att det var väääldigt krävande, speciellt sista året, och för att inte prata om finals. Impressed!

    Du motiverar inte bara dig själv, du motiverar andra också, det hoppas jag du vet =)

    fine 2010-12-17 21:20:28 http://fine.webblogg.se
    Svara
  • Åh var läste du IB?!

    Gjorde jag med 🙂
    I Helsingborg och Swaziland UWC 🙂

    KUL

    Jo 2010-12-17 21:07:30 http://www.jira.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!