Lucka 16: mitt starkaste träningsminne

Lucka 16 bjuder på en tillbakablick på mina starkaste träningsminnen. De är många!

Jag minns inte hur mina galenskaper började. För nog är det dem jag minns mest. Alla galna utmaningar. Men också alla de löppass jag sprungit tillsammans med ensamheten. Främst runt Årstaviken. Min hemmarunda. Varv efter varv i mörker och tystnad trots att det var mitt i stan. Och ett varv på Stockholm marathonbanan en helt vanlig vardagskväll klockan 23 eller en supertidig morgon. Eller när vi sprang Lidingömilen en midsommaraftonskväll för några år sedan. Lika tyst och lika tomt då. Vi ägde!

De starkaste minnena är det jag gjort för ganska länge sedan. Kanske är det så att upplevelsen måste bearbetas lite innan den ligger tydlig i minnesbanken. Jag minns när jag sprang marathon på löpband – kanske var det den första utmaningen av alla? Receptionisten visste inte hur långt ett marathon var men när vi var klara grattades vi med varsin proteinshake och veckan efteråt hade de satt upp en lapp och uppmanade fler att upprepa vår utmaning. Jag minns 24-timmarsloppet i stekhettan. Jag minns 12-timmarsloppet, fast inte lika mycket. 24-timmarsspinningen minns jag knappt alls, och inte heller månaden jag gjorde 30 mil till fots heller, men det beror nog på att det hände alldeles för nyss. Det har inte tuggats klart i hjärnbarken än. Men det kommer nog.

Gemensamt för mina minnen är att jag minns glädjen. Styrkan. Oövervinnerligheten. Känslan av att vara stark.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
  • Du har gjort många coola utmaningar Sara! Det som är så häftigt med dig, att du bara kommer på den ena efter den andra.
    Marathonet på löpband var riktigt galet, men kul att ha att tänka tillbaka på nu. Jag kommer mest ihåg hur gott det var med pizza efteråt 🙂

    Jag hittade min berättelse om det här:
    http://www.karintri.com/2008/03/2-mar-marathon-p-lpband-check.html

    Karin Tri RW 2010-12-17 12:42:09 http://www.runnersworld.se/blogs/karintri/index.htm
    Svara
  • … å mitt mesta träningsminne av dig är den där kvällen den 23 december! Då ägde VI!

    Svara
  • Nina: jag tycker också det är dötrist. men den gången hade jag på nåt sätt bestämt mig. + att vi hade vasaloppet på TV framför oss.

    Karin: 12 är grymt. skitlångt faktiskt!

    Fine: japp allt finns, men tyvärr hittade jag inte dem när jag sökte. det tar lite tid att gå igenom liksom… men marathon sprang jag på vasaloppsdagen… den där kvällsrundan hittade jag inte men den kommer kanske upp vid sökning på Strandvägen…

    Sanna: emellanåt? haha! tack fina du! är du med på burpeesutmaningen? ju fler godisar man äter desto bättre är ett tankesätt man faktiskt kan anamma då. 😉

    Sara 2010-12-17 08:48:27
    Svara
  • Emellanåt tycker jag att du är helt fantastisk. Jag har varit jäkligt dålig på att haka på dina träningsutmaningar men ska bannemej göra det nästa gång tillfälle ges. Är så jäkla träningsinspirerad nu!

    sanna 2010-12-16 22:30:17 http://capturethismoment.shapemeup.se/
    Svara
  • Sara, finns de här galenskaperna på bloggen? Länka i så fall! Jag vill läsa och imponeras/inspireras. Du är så grym!!
    😀

    fine 2010-12-16 22:19:34 http://fine.webblogg.se
    Svara
  • SHIT!! Marathon på löpband! Inte dåligt…jag som var stolt att jag klarade 12 km utan att dö av tristess idag hihi 😉

    Karin 2010-12-16 21:57:46 http://karinnilsson.blogspot.com
    Svara
  • Marathon på löpband. Jag är grymt imponerad.

    Själv fixar jag inte löpbandet, jag tycker att det blir så där olidligt varmt att springa inomhus:-/

    Nina 2010-12-16 21:11:22 http://niiina.blogg.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!