Den nakna hälsan

SJ:s X2000 rullade in precis på tid till Göteborgs Central och jag var snabb på att ta ut segern i förskott – tåget till Halmstad verkade nämligen också vara på tid. Trodde jag. Precis innan dörrarna skulle gå igen ropas det ut att vi inte kunde åka förrän personalen haft fikarast. Gah. 40 minuter senare hade personalen kissat och fikat. Jag är helt på det torra med att förseningen inte var deras fel men är det inte det ena så är det det andra.

Men hem kom jag till slut. Vi tog omvägen runt Ica Maxi och kom hem med lite mat. Har gett upp tanken om att fixa julskinka för jag vill ha en ekologisk variant och jag vet inte riktigt var man kan hitta sådan julskinka nu. Den lär ju vara fett slutsåld. Imorgon ska jag kika i några delikatessbutiker för att se om där finns någon. Jag äter produkter från djur men vill helst att de ska ha haft ett så bra liv som möjligt innan.

När vi kom hem skar jag mig så djupt i ett finger att blodet droppade över hela köket. Vad gör vi nu undrade Grabben förskräckt medan han virade runt en handduk om min tumme. Jag visste inte heller och de 2 förbandslådor vi har i badrummet har aldrig riktigt inventerats. Där finns grejer men vad sjutton gör man med dem. En första hjälpenkurs skulle sitta fint!

Eftersom jag har varit borta ett tag så låg det en hög med post som väntade på mig. Därför ska jag gå och lägga mig illa kvickt och läsa lite i Jonas Coltings nya bok Den nakna hälsan som jag fått som recensionsex. Den har jag tipsat om hos Mattias trots att jag inte läst den själv. Hos honom har jag hittat lite fler spännande böcker – bland annat The athletes guide to yoga och Muscle Action Quality.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
  • Oooh! Tusen tack för kirurgtejpstips och ekoskinkatips!! 🙂

    Sara 2010-12-17 13:28:16
    Svara
  • Hej.
    Jag köpte en jättefin och jättegod ekologisk skinka förra året från Änglamark på Coop. Då var jag där den 22 december, dom brukar få påfyllning fram till jul 🙂 Hoppas du hittar en.

    Josefin 2010-12-17 11:23:01
    Svara
  • Den boken har jag också klickat hem, borde anlända idag! Blev även en yoga bok av Josephine Selander och ännu en…. jo, Katarina Woxneruds nya. Att gå ner 8 kg på 8 veckor, något i den stilen hette den. (Har väl dock 8×2 kg att gå ner i början av året) Mycket bra läsning i jul!
    Känner mig faktiskt lite hemma när du beskriver Halmstad, trots att det bara var 12 dagar jag bodde där.
    Ha en bra dag!

    Jennie 2010-12-17 09:08:33 http://www.traningsnarkomamman.com
    Svara
  • Haha herregud, är det fredag idag eller? Jag läste inte recensionsEX utan satte istället ihop de tre sista bokstäverna och höll på att sätta teet i halsen! 🙂

    Hoppas boken är bra och ha en fin helg!

    Karin 2010-12-17 09:02:56 http://karinnilsson.blogspot.com
    Svara
  • Har också boken liggandes här framför mig. I helgen hoppas jag det ska bli tid över att sätta tänderna i den!

    Anna (orka mera) 2010-12-17 08:11:33 http://blogg.piggelina.se
    Svara
  • Steri-strip är bra att ha hemma för att tejpa skärsår, hundbett och annat. Säljes på apoteket. Sätt sedan på en liten kompress och tejpa med kirurgtejp.

    Varför inte ha en vildgris-skinka? Mer ekologiskt än så kan det inte bli. Makens ligger på saltning (själv är jag veg).

    Maria 2010-12-17 07:55:39
    Svara
  • Aj, hoppas fingret läker ihop!! Nu har jag läst om Coltings bok på så många bloggar så jag måste nog väldigt snart se till att skaffa mig ett exemplar. Ja, så får det blir. Julklapp till mig själv 🙂

    Carina 2010-12-16 23:44:43 http://carinatranar.blogspot.com
    Svara
  • Jag äter ekologiskt så ofta jag kan, men har du ätit ekologisk julskinka? Jag skojar inte när jag säger att det var den äckligaste julskinkan jag någonsin smakat!

    sanna 2010-12-16 22:59:53 http://capturethismoment.shapemeup.se/
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!