Pepparkaksmuffins

Jag och min Göteborgsträningsbloggarvän har båda en fallenhet för att äta pepparkaksmuffins. Eller hade. För i år har jag inte ätit en endaste en från Espressho House och vännen har gått över till pepparkakscookies från nyss nämnda kedja. Efter träningen igår bjöd jag familjen på julfika – pepparkaksmuffins var självfallet ett givet inslag!

Jag bakade mina från en färdig mix. Jag tillsatte bara vatten. När jag rört smeten slät så tillsatte jag frysta lingon och klickade ut i muffinsformar. In i ugnen lite längre än jag trodde och när de kallnat på galler så försökte jag smeta ut topping lite fint. Det är svårt. Helst skulle jag velat ha spritsat ut den snyggt á la Laila men det kändes också lite överkurs.

Glasyren gjorde jag på philadelphia, smör och florsocker – standardingredienserna för morotskaketopping alltså. Jag tillsatte kardemumma men kan tänka mig att den går att variera på en mängd olika sätt. För att lattja till det lite toppade jag med fler frysta lingonbär innan servering.

Jag gjorde Rocky Road också eftersom Miss Agda bjöd på receptet. Jag valde åttiofemprocentig finchoklad, dumle, skumtomtar och torrostade jordnötter. Det blev mäktiga godisbitar som man inte behöver äta så många av. Givetvis är det en stor bonus att den innehåller choklad av god kvalitet men det känns alltid som en waste att smälta ner sådan choklad. Då kan man lika gärna äta den som den är liksom. Fast det är inte lika mycket känsla i det förstås…

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
  • åh va det kliar i bakfingrarna, jag måste nog binda upp dem så de inte sliter sig och bakar loss rejält. No sugar xmas är lite av tanken, än så länge går det bra, men den ”riktiga” julen har ju inte börjat 😀

    fine 2010-12-15 21:15:54 http://fine.webblogg.se
    Svara
  • 😉

    Sara 2010-12-15 16:00:51
    Svara
  • Åh rocky road….måste baka!
    Tack för tipset!

    Svara
  • haha, balans vet ni! 🙂

    mixen är vanlig ”mjuk pepparkaka” som finns både som icas egna märke och kungsörnen!

    glasyren är på 1 stort paket philadelphia, typ 2 dl florsocker, typ 50g smör och lite skak med kardemummapåsen. typ. 😉

    jag mixade i typ 2 dl frysta lingon i själva smeten också. annars behöver man bara vatten till den!

    Sara 2010-12-15 14:19:12
    Svara
  • Jobbigt inlägg att läsa i värsta sötsuget efter lunchen… Har i alla fall klart för mig nu vad jag ska baka till helgen! Och troligen blir det en omgång Rocky Road också, det är ju snart jul 😉

    Ulrika 2010-12-15 13:29:41 http://ullisanteckningar.blogspot.com
    Svara
  • Jag känner ett starkt baktvång. Ska fixas i helgen! Låter sanslöst gott! Vilka proportioner gäller för glasyren? Och finns mixen på typ ICA? Vad är det jag ska leta efter? *lätt desperat* 🙂

    Erika 2010-12-15 13:27:55 http://sandsnovatten.blogspot.com
    Svara
  • Men shit vad sugen jag blev nu!! Åt rocky road hos Andréa i lördags och vill bara ha mer mer mer!! 🙂

    Fitnesscoachen 2010-12-15 11:57:18 http://www.metrobloggen.se/fitnesscoachen
    Svara
  • Här har det bakats hör jag! Jag mäktade med att baka lussebullar men annars är baka nog det värsta jag vet! Laga riktig mat är SÅ mkt roligare. Men jag gillar alla som bakar, för då får man alltid så trevligt fika när man kommer på besök!

    sanna 2010-12-15 11:48:24 http://capturethismoment.shapemeup.se/
    Svara
  • Jag gillar att du länkar mig när det handlar om pepparkaksmuffins. Kan intyga att jag endast ätit EN pepparkaksmuffin och kanske.. hmm 5 cookies, men tack för länken. 😛

    River 2010-12-15 11:15:23 http://riverspringer.blogspot.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!