Pepparkaksmuffins

Jag och min Göteborgsträningsbloggarvän har bÃ¥da en fallenhet för att äta pepparkaksmuffins. Eller hade. För i Ã¥r har jag inte ätit en endaste en frÃ¥n Espressho House och vännen har gÃ¥tt över till pepparkakscookies frÃ¥n nyss nämnda kedja. Efter träningen igÃ¥r bjöd jag familjen pÃ¥ julfika – pepparkaksmuffins var självfallet ett givet inslag!

Jag bakade mina från en färdig mix. Jag tillsatte bara vatten. När jag rört smeten slät så tillsatte jag frysta lingon och klickade ut i muffinsformar. In i ugnen lite längre än jag trodde och när de kallnat på galler så försökte jag smeta ut topping lite fint. Det är svårt. Helst skulle jag velat ha spritsat ut den snyggt á la Laila men det kändes också lite överkurs.

Glasyren gjorde jag pÃ¥ philadelphia, smör och florsocker – standardingredienserna för morotskaketopping alltsÃ¥. Jag tillsatte kardemumma men kan tänka mig att den gÃ¥r att variera pÃ¥ en mängd olika sätt. För att lattja till det lite toppade jag med fler frysta lingonbär innan servering.

Jag gjorde Rocky Road ocksÃ¥ eftersom Miss Agda bjöd pÃ¥ receptet. Jag valde Ã¥ttiofemprocentig finchoklad, dumle, skumtomtar och torrostade jordnötter. Det blev mäktiga godisbitar som man inte behöver äta sÃ¥ mÃ¥nga av. Givetvis är det en stor bonus att den innehÃ¥ller choklad av god kvalitet men det känns alltid som en waste att smälta ner sÃ¥dan choklad. DÃ¥ kan man lika gärna äta den som den är liksom. Fast det är inte lika mycket känsla i det förstÃ¥s…

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!