Jag och min Göteborgsträningsbloggarvän har båda en fallenhet för att äta pepparkaksmuffins. Eller hade. För i år har jag inte ätit en endaste en från Espressho House och vännen har gått över till pepparkakscookies från nyss nämnda kedja. Efter träningen igår bjöd jag familjen på julfika – pepparkaksmuffins var självfallet ett givet inslag!
Jag bakade mina från en färdig mix. Jag tillsatte bara vatten. När jag rört smeten slät så tillsatte jag frysta lingon och klickade ut i muffinsformar. In i ugnen lite längre än jag trodde och när de kallnat på galler så försökte jag smeta ut topping lite fint. Det är svårt. Helst skulle jag velat ha spritsat ut den snyggt á la Laila men det kändes också lite överkurs.
Glasyren gjorde jag på philadelphia, smör och florsocker – standardingredienserna för morotskaketopping alltså. Jag tillsatte kardemumma men kan tänka mig att den går att variera på en mängd olika sätt. För att lattja till det lite toppade jag med fler frysta lingonbär innan servering.
Jag gjorde Rocky Road också eftersom Miss Agda bjöd på receptet. Jag valde åttiofemprocentig finchoklad, dumle, skumtomtar och torrostade jordnötter. Det blev mäktiga godisbitar som man inte behöver äta så många av. Givetvis är det en stor bonus att den innehåller choklad av god kvalitet men det känns alltid som en waste att smälta ner sådan choklad. Då kan man lika gärna äta den som den är liksom. Fast det är inte lika mycket känsla i det förstås…