Lucka 8: all I want for Christmas…

Bakom lucka 8 finns min önskelista. På den står världsfred, mat till alla hungriga och kärlek till alla mina medmänniskor såklart.

Jag har inte särskilt många saker på min önskelista. När man blir vuxen och tjänar sina egna pengar så hinner man liksom inte önska sig något. Det jag vill ha köper jag – oavsett om det är maj eller december. Det enda jag inte köpt, men som jag just nu vill ha, är en blixt till min kamera. Men den är lite för dyr för att önska sig.

Ett annat skäl till varför jag inte önskar mig något är för att vi inte ger varandra julklappar längre. Det började med att vi gav varandra varsin bok. Vi hade boktema på alla julklappar. Året efter hade vi ett lotteri några veckor före jul – man drog en lapp och det namn som stod på den skulle man köpa julklapp till. Vem som köpt till vem avslöjades på julafton.

Ett skäl till varför julklapparna fått mindre betydelse är att vi spenderat de flesta julaftnar med att åka skidor. Och umgås. Det har varit ett annat fokus än det traditionella. Eftersom mina föräldrar tillhör den sorten som jobbar rätt intensivt har julen varit en rätt så lugn högtid. Vi åker inte runt till folk och släktingar. Vi bara är. Och det är nog det jag önskar allra mest. Att bara få vara.

Vad önskar du dig?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
  • Åh, jag önskar mig en jul i skidbacken med ALLA mina nära och kära. Men då det tyvärr inte känns helt realistiskt, så har jag önskat mig en extern hårddisk. Det var nog den tråkigaste önskningen någonsin, men jag behöver verkligen en.

    Nina 2010-12-09 19:02:39 http://niiina.blogg.se
    Svara
  • Ja, jag sitter just och funderar på vad jag önskar mig i julklapp i år. Vi är ju en julklappsgillande släkt och nu krävs det önskelistor från både höger och vänster – men jag vet inte vad jag önskar mig. Panik! 😉

    Prralin 2010-12-09 14:02:11 http://www.prralin.com
    Svara
  • Min familj kommer nog aldrig att sluta med julklappar, pappa skulle bli förkrossad, han började tjata om sin önskelista redan i oktober 🙂 . Jag har redan fått min julklapp: the nike blast. Mycket bra klapp 🙂 !

    soffan 2010-12-09 13:08:22 http://soffans.shapemeup.se
    Svara
  • Appopå världsfred önskar jag mig ett riktigt lyckat klimatmöte! Med bindande avtal påskrivna av alla länder inkl Kina och USA! Den du! Annars önskar jag mig nog ett par längdskidor med tillbehör! Eftersom vi har så mkt barn i familjen är det rätt stort fokus på julklappar. Dessutom har vi en födelsedag den 25:e.

    Malin 2010-12-09 08:39:37 http://filifjonkantrnar.blogspot.com/
    Svara
  • Samma här, jag önskar mig lugn och ro och tid tillsammans med min underbara familj. Och massa kramar och god mat! (så himla gammal jag kände mig nu när jag skrev det här… 😛 )

    Therese 2010-12-09 07:52:14 http://theresewahlgren.blogspot.com
    Svara
  • Min familj har också lagt ner julklapparna av samma anledning. Känns faktiskt skönt, man behöver ju faktiskt inte någon annan (typ brorsan, mamma) som går och köper den där mixerstaven, wii spelet eller tröjan och slår in den i presentpapper. Rätt onödigt tidsslöseri! Men en god jul blir det ändå!

    pilla 2010-12-09 07:13:45 http://www.pernillabredolt.blogspot.com
    Svara
  • Jag önskar mig världsfred och botemedel till onödig cancer. Och att alla som är ledsna får en skön jul i alla fall.

    MarathonMia 2010-12-08 22:53:19 http://marathonmia.blogspot.com/
    Svara
  • Jag är nog fortfarande typ åtta, för jag önskar mig en massa! Exakt en månad innan jul mallar jag ut önskelistan, haha. I år innehållet den en upplevelse från liveit.se (en Gryningsritt genom Stockholm) smycken, blixt till kameran.
    Jag tror jag håller världsrekordet i att köpa julklappar, det är det roligaste som finns och jag hittar alltid de bästa, whoopdihoo! 😀

    Fine 2010-12-08 22:48:29 http://Fine.webblogg.se
    Svara
  • Jag önskar mig lugn och ro, bra skidåkning för säsongen, rent vatten i kranen (!!!) och okej, en skitsnygg plånbok jag hittat!

    sanna 2010-12-08 21:54:55 http://capturethismoment.shapemeup.se/
    Svara
  • Typ samma! Lugn och ro, mycket sömn, snö och skidor. Tror jag kommer få alla saker på min lista 🙂

    Erika 2010-12-08 21:39:27 http://sandsnovatten.blogspot.com
    Svara
  • Jag önskar mej ingenting, jag har allt jag kan önska mej! Förra julen blev min första utan Ted. Försökte göra en sån bra jul för barnen som möjligt, för att dom skulle uppskatta den utan pappa Ted. I år är vi en familj, helt fantastiskt! Prylar är helt ointressant. Umgänge och tid med varandra är helt underbart!
    Underbar december läsning i din blogg!
    Kram
    Jennie

    Jennie 2010-12-08 21:20:07 http://www.traningsnarkomamman.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!