Snygga ben

Snygga ben är starka ben. Och sådana jobbade jag på idag. Tänkte egentligen träna biceps på lunchen men jag anade en svag träningsvärk i dem sedan häromdagen. Fokus var att skaffa mig samma träningsvärk i benen!

Eftersom benpressen är min favoritmaskin så började jag med den. Körde 4 uppvärmningsset med lätt vikt och många reps. Varierade mellan 2 fotisättningar: smalt och brett. Tyckte nog att även de lätta repsen kändes lite de med. 25 reps har kanske en tendens att göra det oavsett vikt… sedan satte jag igång på riktigt. Körde 3 block med vila varje mellan block. 1 block bestod av 3 set som bestod av olika fotkombinationer: högt och fötterna ihop, fötterna brett isär, och så lite lägre och ”vanlig” bredd mellan fötterna. Tanken är att man kommer åt musklerna på olika sätt genom att ha fötterna i olika bredd. Första blocket bestod av 12 hela reps + 6 halva reps per fotisättning. Andra blocket bestod av 10 hela reps + 5 halva reps och tredje blocket bestod av 8 hela reps + 4 halva reps (de halva gjordes ”i källaren”). Snacka om att det nöp i rumpan efteråt!

Jag körde enbenscurls för baksida lår också. Grym känsla i muskeln! Det bränner som mest när jag inte tar maxvikt utan ligger på runt 35 kg på ett ben och kör runt 10-12 reps. Kör jag högre vikt och lägre reps så får jag inte samma kontakt.

Jag avslutade med tåhävningar och lite utfall där jag hade bakre foten på en bänk. Idag gav det mycket bättre muskelkontakt än att köra vanliga utfall. Då känner jag liksom ingenting förutom stretch i höften. Och det är fel känsla. Muskelkontakt är bättre.

Tröja med perfekt budskap från Columbia Sportswear. Mina favorittights, även om de är lite genomskinliga, från Casall. Mina favoritskor från Saucony.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
  • […] Jag fortsätter att spendera förmiddagen vid köksbordet medan solen skiner genom smutsiga fönsterrutor. Efter ett lunchmöte på telefon slängre jag på mig träningskläderna och går ner till gymmet. Det tar bara 5 minuter att gå dit – perfekt för att hinna med ett lunchpass. […]

    Lucka 6: min dag | Träningsglädje 2010-12-06 23:43:00 http://www.traningsgladje.se/2010/12/lucka-6-min-dag/
    Svara
  • Åh,benträningsdagen är veckans bästa! Vi får ta en ”snyggastarkabenträningsdejt” snart 🙂

    Martina 2010-12-06 22:14:32 http://www.martinasjokvist.blogspot.com
    Svara
  • Aaaaavis….! Men min ”sjukdoms- & skadetid” är förhoppningsvis snart ett minne blott! 🙂

    Annelie 2010-12-06 21:42:43 http://kraftochenergi.wordpress.com
    Svara
  • Det passet ska jag kopiera nästa gång jag går till gymmet – är inte så bra på att hitta på styrkeövningar för benen.

    Sofie RW 2010-12-06 18:57:04 http://www.runnersworld.se/blogs/sofie/
    Svara
  • Kom och tänka på en pinsam grej angående ”genomskinliga” tights. Jag hade köpt ett par nya tunna, fina och underbart härliga tights från betterbodies som jag hade på mig för första gången i gymmet när jag var där med en kompis. Står på en bänk och kör enhandsrodd med hantel och min kompis står bakom och fnissar förnöjsamt. Ett gäng med killar står också där och tittar fascinerat på mig. Jaha tänker jag, har de aldrig sett en rumpa innan? När vi efter övningen (det var sista) sätter oss för att stretcha säger jag till min kompis: varför tror du de glodde så mycket på mig? Man kan ju tro att jag hade hål i brallan, haha! Hon flinar, tittar på mig och säger ”Ja du Sanna, dom är ju rätt genomskinliga så dina rosa trosor med texten SNOOPY över hela röven syntes rätt så bra.” Eh, jag skämdes lite…

    sanna 2010-12-06 17:56:40 http://capturethismoment.shapemeup.se/
    Svara
  • Har du testat att köra utfall med en medicinboll och armarna sträckta rakt uppåt? Och ta ut stegen riktigt ordentligt, nästan så du tror du ska tippa! Det tar bra!

    Keron 2010-12-06 15:24:42 http://keron.blogg.se
    Svara
  • Shit! Är det nån som kommer ha träningsvärk imorgon kanske? Ha problem med att sätta sig på toasitsen och så..

    Ulrika 2010-12-06 15:22:15 http://traningseffekt.blogspot.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!