Lucka 5: vad ger träningen mig?

Varje dag fram till jul, och några dagar till, öppnar jag en lucka som berättar lite mer vem personen bakom den här bloggen än. Svaret på dagens luckfråga är inte direkt något stort avslöjande. Jag skriver nämligen om det rätt ofta. Vad ger träningen mig?

Till skillnad från många andra är det inte tävlingsmomenter jag är ute efter i min träning. Jag kunde inte bry mig mindre om vem som kommer först, vem som lyfter tyngst eller vem som i en viss situation och en viss dag är bäst enligt en definition som ofta handlar om tid. So what? Jag är så pass anti tävlingsmomentet att jag inte gillar den sortens gruppträningspass där någon faktiskt kommer först.

Det träningen ger mig är upplevelsen. Yoga och löpning ger mig ungefär samma typ av upplevelse: ett obeskrivligt lugn och en härligt mjuk känsla av lycka. Det är sådana upplevelser jag är ute efter! Spinning ger mig en möjlighet att tokfokusera och känna mig odödlig. Det ger stärkt självförtroende och självkänsla. Till exempel.

Jag är medveten om att många tycker att träningen inte kan vara rolig jämt. Jag håller med. All träning är inte rolig. Det tycker inte jag heller. Men det slutar nästan alltid med någon slags glädje ändå. Känslan efter ett pass man inte alls var motiverad inför är riktigt skön. Det gäller bara att välja rätt pass för rätt tillfälle – den typen av valfrihet är en lyx för mig som inte tränar för ett prestationsbaserat mål. För mig är resan viktigast. Det är därför jag tränar.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
  • Håller med. Ett lugn och skön känsla efter, oftast skönare ju svårare det var att ge sig ut! Man kan ju tävla med sig själv, bästa sparringpartnern. Jag ska ju köra en del lopp i år, men det är bara mot min egen feghet jag tävlar!

    Ann-Sofie 2010-12-06 20:43:08 http://www.ansofisticated.blogspot.com
    Svara
  • Det är verkligen en kul grej du har med din adventskalender! Och det är tydligt att träning är glädje för dig! Som du skriver den kanske inte alltid är det alla gånger rakt av, men den slutar ALLTID i glädje förr eller senare.

    Karin - FitnessochHälsa 2010-12-06 18:00:05 http://fitnessochhalsa.blogspot.com/
    Svara
  • Vilken underbar bild på dig. Jag blir glad av alla färger!

    Marieh 2010-12-06 15:09:30 http://Mariehsworkout.blogspot.com
    Svara
  • Mycket spännande och inspirerande läsning! Gillar verkligen din blogg Sara!

    Malin I Form 2010-12-06 09:16:11 http://maliniform.shapemeup.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!