Aspa Herrgård

Jag spenderar dygnet mot 2:a advent på Aspa Herrgård. Vintern visar sig från sin allra bästa sida och allt ligger mysigt inbäddat i snö. Jag och Grabben var precis ute på en joggingtur för att kika runt lite. Det mesta var mörkt och tyst och vi anpassade stegen dit där det fanns belysning – vilket gjorde att vi inte kom så långt. Aspa Herrgård ligger utmed Vättern inte långt från Askersund.

I parkträdgården bakom herrgården hittade vi en lagom raksträcka på 100 meter där vi antog utmaningen. Vi körde utfallssteg, löpning med spark i baken, löpning med höga knän, tripping, någon slags gång framåt på händer och fötter (på alla fyra fast med fötterna istället för knäna alltså. Vet egentligen inte vad den här övningen är bra för? Den kändes rätt onödig!), skridskohopp, grodhopp (med fusk så det blev typ jämfotahopp…), baklängeslöpning, diagonallöpning (den där klassiska fotbollsspelarövningen) och en avslutande spurt.

Nu ska vi snart äta middag. Det var skönt att få komma ut lite och jobba upp aptiten efter det dignande afternoon tea-buffébord vi välkomnades med!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
  • Aspa var riktigt fantastiskt!

    Sofia: belysningen var kanske inte perfekt för folk som vill ut och springa i vintermörkret men det var inte menat som kritik – utan helt enkelt en förklaring om att aspa ligger långt utanför storstan. 🙂 tusen tack till er alla för suveränt god mat och ett fantastiskt dygn!

    Sara 2010-12-05 21:01:23
    Svara
  • Hej Sara!
    Om du visste vad jag spricker av stolthet när jag läser din blogg om upplevelsen på vår lilla herrgård! Vi är så glada att ni fått ett kärt minne, och hoppas att det var lika magiskt som det ser ut på dina ärliga bilder! Jag tar dessutom åt mig av din mening om belysningen runt herrgården- och lovar att förska fixa den bättre till nästa gång Ni kommer 🙂 Ha en riktigt skön jul, och stort tack för fina ord. Det är det som gör vårt arbete med alla tidiga frukostar och sena nätter värt varenda sekunds arbete! Kära hälsningar, och varmt välkomna igen! / Sofia Lindholm, VD Aspa Herrgård (Skyldig till Ert utvalda dryckespaket för kvällen- och därmed din nyfunna kärlek av Nils Oscars ljuvliga droppar, och storasyster till kocken som lagade Er mat igår kväll 🙂 )

    Sofia Lindholm 2010-12-05 16:40:06 http://www.aspaherrgard.se
    Svara
  • Åh, ser supermysigt ut – snön är ju verkligen pricken över i:t! 🙂

    Prralin 2010-12-04 23:33:29 http://www.prralin.com
    Svara
  • Det ser helt fantastiskt ut!

    Karin 2010-12-04 20:15:02 http://karinnilsson.blogspot.com
    Svara
  • Men o så mysigt! Och vad roligt att ni tränar ”på semestern” – det är ju framförallt då man har tid, om man inte fastnar i soffan 🙂

    Annelie 2010-12-04 19:51:02 http://kraftochenergi.wordpress.com
    Svara
  • Men gud vad mysigt! Ha ett toppendygn 🙂

    sanna 2010-12-04 18:46:10 http://capturethismoment.shapemeup.se/
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!