Vinterjogg

Idag sprang jag min första sammanhängda joggingrunda sedan i slutet av juni. Äntligen! Jag gjorde det i sällskap av snö och Grabben inför Vinterstudions morgonsändningar och längdskidspremiären!

Jag har noll erfarenhet av att komma tillbaka från skador och vet inte riktigt hur det ska kännas. Det var med stor nojjighet jag sprang de första 10 minutrarna. Löpsteget kändes lite bekant men i tanken jämförde jag hela tiden känslan i höger hälsena med känslan i vänster. Vänster mår nämligen hur bra som helst. Höger kan jag fortfarande känna ibland. Den gör inte ont – men jag känner den.

Och nog kändes den lite även under de 10 första minutrarna. Mot mitten och slutet ökade jag tempot och då kände jag den inte alls. Vad betyder det? 1. Jag blev varm och då blev hälsenan också varm? 2. Ju snabbare jag springer desto mer springer jag på framfoten och desto mindre ”störs” hälsenan av min supination?

Mina höftböjare tänkte jag inte alls på. Inte heller ryggen. Det borde betyda att de mår rätt så bra just nu! När jag kom hem stretchade jag både höftböjare och hälsenor och håller tummarna för att jag är på väg tillbaka!

Jacka: Adidas. Tights: Craft (mina favoriter!). Skor: Karhu. Mössa: Craft. Vantar: Nike.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
  • Har du provat att tejpa hälsenan någon gång? Jag tejpade hälsenorna på några patienter och fick riktigt, riktigt bra resultat 🙂

    Carro 2010-11-23 20:57:03 http://vinkelvolten.blogspot.com
    Svara
  • Åh vad skönt! Håller tummarna för att det fortsätter kännas bra att springa!

    Paula 2010-11-21 15:10:05 http://timetoloseweight.blogg.se
    Svara
  • Vad skönt det måste kännas att kunna springa utan att ha ont. Hoppas verkligen att det håller i sig!!

    Carina 2010-11-21 14:14:37 http://carinatranar.blogspot.com
    Svara
  • Åh, vad mysigt med snö! Avis! Hoppas hälsenan fortsätter att må bra. 🙂

    Prralin 2010-11-20 23:11:27 http://www.prralin.com
    Svara
  • Åh så skönt! det är ju liksom nåt visst med att kunna springa. Och vinterstudion funkar verkligen som perfekt träningsinspiration.

    Ulrika 2010-11-20 19:16:03 http://traningseffekt.blogspot.com
    Svara
  • Åh vad härligt det ser ut! Jag älskar snö, men här i Oslo lyser snön med sin frånvaro fortfarande.. Hoppas du kan komma igång med löpningen igen utan problem nu 🙂

    Louise 2010-11-20 13:53:00 http://uppladdningen.net
    Svara
  • Härligt! Och vilken underbar bild, blir så avis!

    Jenny 2010-11-20 13:39:26 http://millbergskan.wordpress.com
    Svara
  • Håller tmmarna också att det går bra.
    När jag kollade upp min fot och på frågan om varför jag inte har ont när jag tränar fick jag svaret att jag nog har ett högt adrenalinpåslag när jag tränar vilket gör att jag inte känner smärtan som foten säger till om, utan att jag bara känner när jag inte tränar. Kanske kan vara något att fundera på varför det försvinner efter 10 min, jag vet inte.

    Jag läser gärna om hur din inställning till träning, kost och fokus ändras (eller inte) efter att du bestämt dig för att inte fokusera på vikten, mer energi över till annat som att bara fokusera på träningen?

    Kram!

    frida 2010-11-20 13:12:14 http://fridfullt.blogspot.com
    Svara
  • Härlig läsning 🙂

    Annelie 2010-11-20 13:07:01 http://kraftochenergi.wordpress.com
    Svara
  • Åh vad underbart! Jag känner så väl igen känslan, blandningen mellan oro och lycka och funderingar i hela huvudet om det ska kännas så här eller inte. Hoppas verkligen att hälsenan och ryggen håller och att du kan fortsätta springa om du vill. 😀

    Therese 2010-11-20 12:56:24 http://theresewahlgren.blogspot.com
    Svara
  • Vilka härliga nyheter Sara! Jag håller tummarna att det här är starten på något nytt… 🙂
    Stor lördagskram!

    Helena 2010-11-20 12:28:53 http://h-examino.blogspot.com
    Svara
  • Åh, den känslan att första gången springa sen man varit skada kommer jag väl ihåg! I huvudet känner man sig som en kalv på grönbete men man håller igen och känner efter i varje steg. Stannar och stretchar om det börjar strama osv. Men visst är det så att skadan känns av mest de första 10 minutrarna när man är kall och stel!

    Keron 2010-11-20 12:06:52 http://keron.blogg.se
    Svara
  • Karin: jag håller mina tummar!!

    Maria: tack för din input!! det där med att blodkärlen växt in var egentligen mitt ursprungsproblem – när jag satte igång stötvågsbehandlingen hade jag ont just när något tryckte på hälsenan eftersom blodkärl hade växt in i den och det tryckte på nerverna. men jag tror att hälseneontet har koppling till min supination…. en av alla de naprapater jag gick till förklarade det som att eftersom jag supinerar så tänjs liksom hälsenan ut eftersom foten lutar lite utåt i nedtrampet…

    Pilla: hoppas Hanoi bjuder på andra upplevelser?

    Träningsglädje 2010-11-20 12:00:04 http://www.traningsgladje.se
    Svara
  • Wow harlig lasning Sara! Langar mer an ever till att vara ute och springa jag med, trots bara tva dagar sedan 🙂 Har i Hanoi finns det inte mojligheternas mojlighet till jogg. Ar glad att overleva en dag med gang!

    pilla 2010-11-20 11:55:15 http://www.pernillabredolt.blogspot.com
    Svara
  • Börja försiktigt så går det nog bra =) Men det stämmer inte riktgit det där med mindre belastning på hälsenan vid framfotslöpning.. när man landar mer på framfoten använder man vadmusklerna mer, det blir mer svikt och bättre för knän osv, MEN det blir också mer påfrestning på hälsenan…

    Antar att du fårr mycket tips och råd om hur du ska göra med dina hälsenor för att de ska må bra, men tåhävningar är ju inte att förakta =) Hjälpte förresten stötvågsbehandligen för dina hälsenor? Har för mig att du skrivit om sådan behandling för länge sen? För det kan ju vara blodkärl osv som har växt in i senvävnaden som gör att det gör ont och inte just att själva senan är skadad?!

    Maria Finnved 2010-11-20 11:44:13 http://mariafinnved.blogspot.com
    Svara
  • Skönt! Hoppas du förblir hel och kan komma igång ordentligt igen 🙂

    Karin 2010-11-20 11:16:58 http://karinnilsson.blogspot.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!