Träningsvärk

Vaknade med träningsvärk i mina biceps imorse och bestämde mig för att spä ut det med lite träning för benen på lunchen. Tog mig till gymmet precis när stora juliga snöflingor yrde som bäst. På mig hade jag en sprillans ny Nike Livestrong t-shirt inhandlad på Nike Town i New York av Årets Träningsbloggare.

Att träna på lunchen kan kännas stressigt eftersom det tar längre tid än en vanlig lunch, men när man jämför produktiviteten på eftermiddagen borde alla tvivel och samvetskval vara som bortblåsta!

Jag värmde upp med 10 minuter rodd där jag lade upp minutrarna på bästa intervallmanér. Inledde med 2 lugna minutrar och sedan 3 x 30 sekunder med lika lång vila. Sedan körde jag 3 x 60 sekunder med 30 sekunders vila. Och så 1 nedvarvningsminut.

Efter rodden blev det vanlig, hederlig styrka. Totalt ofunktionellt och inget super- eller trisettande:

  • Prohabövning för att skapa balans i min kropp och stärka rumpan och baksida lår: höftlyft på golv med 1 ben utsträckt och fokus på att spänna rumpan och inte tippa över åt något håll.
  • Höftlyft på boll med rull.
  • Benspark i maskin.
  • Bencurl i maskin.
  • Enbensböj i benpress, både hela och reps ”i källaren”.
  • Prohabövning för att jobba med den inre magmuskulaturen: benpendel med 1 ben i taget och jäkligt mycket fokus på att ha ländryggen i golvet helahelahela tiden.

Efter det där stretchade jag höften innan jag gick hem. Nu sitter jag här och är hur pigg och produktiv som helst och genererar insikter kring diskussioner om ekologi. Ljusen är tända och fredagsstämningen är i antåg!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Längtar efter träningsvärk…just nu har jag bara mest ont i ryggen 🙁 Lyllos dig!

    Annelie 2010-11-19 16:01:38 http://kraftochenergi.wordpress.com
    Svara
  • Härligt! Efter min härliga magsjuka ska jag äntligen få träna idag, men det blir yoga som en lugn start.. I morgon däremot hägrar gymmet och lyfta skrot, som jag längtar!

    sanna 2010-11-19 15:31:19 http://capturethismoment.blogg.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!