Varierad träning

Jag gick till kiropraktorn med tanken att ju mer man tränar – desto mer varierat måste man träna. För att vara i balans. Solklart!

Såhär i efterhand låter det självklart men mitt upp i det glömmer vi. Det är inte så lätt att träna rörlighet när allt man vill är att springa. Eller att träna bålstyrka när allt man vill är att spinna. Och om man nån gång ibland går på det där corepasset som man suckar över inombords – är vi då närvarande i de muskler som ska jobba? Vet vi ens varför varje övning som instruktören leder oss genom är bra och vad den tränar?

Jag blev hemskickad från kiropraktorn med muskler som ser bra mycket bättre ut än för någon vecka sedan. Det var inte mängden träning som var problemet. Det var typen av träning. Jag älskar all träning som involverar höftmuskeln – dumt nog. För att göra mig lite jämnare ska jag prohabträna min rumpa och mina magmuskler.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
  • Kul att träffas igår! Jag känner igen mig.. tycker också att jag tränar så himla varierat och bra, men när jag fick en stressfraktur i foten så fick jag svar på tal. Sjukgymnasten konstaterade snabbt att allt jag gör innebär tung belastning för fötterna. Och helt plötsligt fick jag inte träna någon av mina vanliga träningsformer.. Det positiva med skadan var att jag helt plötsligt blev bekväm i gymmet då det var en av de få träningsformer som funkade.

    Ulrika 2010-11-16 10:01:56 http://traningseffekt.blogspot.com
    Svara
  • Ja det är ju inte ofta man tänker så precis!

    Paula 2010-11-15 21:48:21 http://timetoloseweight.blogg.se
    Svara
  • Kanske kika lite på P90 eller P90X, det är grymt varierat, supertufft och riktigt roligt 🙂

    Carina 2010-11-15 21:30:04 http://carinatranar.blogspot.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!