Årets träningsblogg

Funderade ett slag på om jag skulle besöka Allt för Hälsanmässan idag men jag sket i det. Begreppet hälsa är brett och allt hokus pokus tilltalar inte mig. Så jag gick och såg Fadern på Stadsteatern istället. Riktigt bra, om än lite frustrerande. Hur gör skådespelarna för att gå ur sina destruktiva roller när applåderna tystnat?

I pausen nåddes jag av nyheten att MarathonMia vunnit titeln ”Årets träningsblogg”. Grattis!

Till nästa gång, om det nu blir någon nästa gång, hoppas jag att avsändarna av priset tänker till lite. Framförallt att man inte kan nominera och rösta på en och samma blogg hur många gånger som helst. Som många andra följde jag regelverket och hetsröstade rätt många gånger dagarna före stängning. Att endast tillåta 1 röst per IP-nummer hade kanske inte ändrat det slutliga valresultatet – men det hade byggt en mer rättvis grund.

Och lite ironiskt tycker jag nog att det är att en tidning som tokfokuserar på inomhusträning nu har en vinnande träningsbloggare som i princip aldrig tränar inomhus. Kanske kan man vidga sina vyer lite och släppa in fler vinnare i matchen. Göra det till en fest snarare än en tävling. Kanske dela upp i olika kategorier så som andra tidningars bloggpriser är. Och framförallt – informera om tävlingen även på en framskjuten plats i tidningen och inte på en bortglömd plats på en webb som inte är särskilt användarvänlig.

Jag vet. Som vanligt är jag lite för ärlig för mitt eget bästa. Jag känner lukten av broar som bränns… Om nu avsändarna skulle läsa detta hoppas jag att de ser detta som konstruktiv kritik. Och att de dessutom minns alla mina hyllningsinlägg. Jag gillar mycket med Fitness Magazine. Men inte allt.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
  • Tack för förtydligandet Marie!

    Magnus 2010-11-17 12:46:13 http://spinspirit.blogspot.com/
    Svara
  • Hej Magnus (och förlåt från mig också Sara)! Ser nu att juryn presenteras som en enhet på deras sajt, men så jobbar vi inte. Varje pris har en egen liten jurygrupp, jag är till exempel bara med och utser Årets förebild och Årets gruppträningsinstruktör. Om jag skulle hamna i en jävsituation skulle jag självklart avsäga mig just det juryuppdraget.

    Marie Kjellnäs 2010-11-16 16:26:20
    Svara
  • Hej Marie!

    Det är ju naturligtvis helt upp till er på FM att arrangera era tävlingar som ni själva vill. Har ni ambitionerna att ge dem status tycker jag Saras synpunkter(t.o.m. de medverkande verkade ju hålla med henne) ska beaktas. Jag tror det hamnar på ert pluskonto i slutändan och jag tycker tävlingen är ett bra initiativ att belysa bloggar man kanske inte visste faktiskt fanns.
    Angående healthy business såg jag precis uppdateringen- bra! Jag blir samtidigt nyfiken på hur du som jurymedlem/journalist resonerar när vissa nomineringar har ganska starka kopplingar till juryn( sitter på samma redaktion, jobbar på samma företag osv). Ett namn förekommer både i juryn och i nomineringarna men under olika företagsnamn. Jag antar att det är 2 olika personer annars känns det tämligen vilseledande.

    Magnus

    Och Sara, ledsen att jag kapar bloggen!

    Magnus 2010-11-16 14:37:34 http://spinspirit.blogspot.com/
    Svara
  • Till Magnus: Jag frågade ansvariga för Healthy Business varför inte jurymedlemmarnas namn fanns med på sajten, och det hade fallit bort. I fjol var namnen med, och de skulle vara med i år också. Detta är nu åtgärdat. Och jag har skickat din övriga kritik till dem.

    Marie Kjellnäs 2010-11-16 10:43:30
    Svara
  • Jag gillar att du är ärlig! Håller helt och hållet med om att det är ett sjukt system att man kan rösta mer än en gång – och jag tackar dig supermycket för att du ”tog dig an spelreglerna” och röstade 🙂

    Har också sett Fadern på Stadsteatern nyligen. Det krävs nästan en timme eller två att diskutera vidd och bredd om den efteråt!

    MarathonMia 2010-11-15 14:43:01 http://marathonmia.blogspot.com/
    Svara
  • Jag förstår verkligen dina synpunkter, det finns många inbakade knepigheter i den här sortens tävling. Precis som i Melodifestivalen, som någon jämför med. Eller Idol. Eller Jerringpriset. Visst kan man tycka att det mest rättvisa vore om alla bara fick rösta en gång, men vill man vinna en publik tävling handlar det om att ragga röster – oavsett hur röstningsförfarandet går till.

    Du har rätt i att vi främst skriver om inomhusträning i Fitness. Vi kommer nog inte att ha träningsupplägg för ultradistanser i vår tidning – men vi lyfter gärna fram inspirerande personer som gör insatser inom träning/hälsa. Mia är ju verkligen en sådan person, man behöver inte springa tiomila-pass för att inspireras av henne.

    Vår intention med tävlingen Årets träningsblogg är att uppmärksamma fenomenet träningsblogg, skapa en snackis och lyfta fram inspirerande bloggar som fokuserar på träning och hälsa. Vi vill göra det fler gånger, och förhoppningsvis kommer vi att bli bättre på detta redan till nästa gång.

    Jag tycker det är betydligt roligare att bygga broar än att bränna broar, så det är bara att fortsätta langa konstruktiv kritik när andan faller på. Och hyllningar är förstås extra välkomna 🙂

    Marie Kjellnäs 2010-11-15 10:27:36
    Svara
  • Jag tänker att det är lite som att tävla i musik – alltså omöjligt. Vem som blir vinnare blir en produkt av hur många röstvilliga läsare man har och om det är definitionen på en bra blogg – så fine. Roligare vore absolut om man införde olika kategorier – t ex privata bloggar, dagstidningsbloggar, fanbloggar etc och vägde ihop både jury- och läsarröster. Och självklart ska man bara få rösta EN gång. Annars begriper jag inte vitsen med det hela. Men det är ju bara jag 🙂 Dags att lyfta fram bloggarna i det rampljus de förtjänar, precis som du skriver.

    Petra 2010-11-14 20:17:40 http://blogg.svd.se/maratonbloggen
    Svara
  • Jag tycker verkligen att du har rätt i allt du skriver. Jag tyckte också att det var MYCKET märkligt att det gick att rösta oändligt många gånger på samma blogg från samma röstare. Men jag tycker verkligen att det till sist blev fair, jag gillar Mias blogg jättemycket.

    Carina 2010-11-14 19:56:13 http://carinatranar.blogspot.com
    Svara
  • Jag håller med om varenda ord, och det är nog ingen som kan bli sur på dig för att du skriver som du gör. Du har ju rätt! Nog för att jag gillar MarathonMias blogg, hon är grym och inspirerande, men hela den här tävlingen är ju ett skämt. Som Andréa skriver, mer än tävling i vem som kan ragga flest röster snarare än om vem som har bästa bloggen.

    Therese 2010-11-14 19:10:29 http://theresewahlgren.blogspot.com
    Svara
  • Jag tycker det där kännns mer som en tävling i vem som kan jaga flest röster och därför blir rätt ointressant. Sen är ju också frågan om det verkligen ÄR de bästa träningsbloggarna som kommer fram? (Även om Mia faller inom den kattegorin i MINA ögon). Alla har vi olika smak och olika klassificeringar för vad som är bra och inte.

    Personligen är jag också väldigt ointresserad av den här typen av tävlingar, men håller med om att tanken kan vara god OM tävlingen utförs på rätt sätt.

    Och att vara ärlig vinner man alltid mest på i längden!

    Andréa 2010-11-14 18:40:56 http://lopningolivet.blogspot.com
    Svara
  • Jag tycker dina synpunkter ang. tävlingen är lite av självklarheter. Kritiskt tänkande är lite av en bristvara i träningsbranschen. Jag tror många tror kritik är synonymt med att stöta sig med andra. Just nu pågår t.ex. röstningen i Healthy Business och där framgår det inte vem som sitter i juryn? Vissa kategorier har 5 nomineringar medan andra har 10- det känns inte så konsekvent? En bild och en länk till de nominerade hade varit trevligt och framförallt bra för de inblandade. Det känns som lite av ett hastverk vilket är synd när idén från början är ganska god.

    Magnus 2010-11-14 18:05:48 http://spinspirit.blogspot.com/
    Svara
  • Ärlighet varar längst Sara! Way to go!

    Helena 2010-11-14 17:32:21 http://h-examino.blogspot.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!