Träningstrender

Magnus har precis trendspanat och prickat så himla rätt. Senaste träningstrenden är färgglada kompressionsplagg. Therese har prickat in trenden klockrent. Magnus själv bär upp dem med bravur, Träningsnarkomamman ser cool ut i dem och senast ut är Emil. Själv gillar jag den också. Nej, inte gillar – älskar!

Det är något särskilt med färg. Och när det gäller träningskläder tycker jag mig ana en tydlig distinktion. Man vet att de som älskar att träna tränar i färg. Och att de som ser träningen som ett pliktskyldigt måste tränar i svart. Varför är annars alla som går på konvent så himla färgglada? Varför var färg det enda man såg på yogaresan till Djerba? Det är klart att man kan sammanfatta det på ett annat sätt: de som är trygga i sin träning vågar bära färg medan de som känner sig lite vilsna och lite mindre självsäkra på sin plats i träningen håller sig till svart. Och så finns det såklart dagar då man har alla färgglada kläder i tvätthögen.

Mina kompressionsplagg kommer från Zensah och från GoCoCo. De är färgglada och finns både som sleeves (från Zensah) och strumpor (från båda leverantörerna).

På bilden har jag mina rosa leg och arm sleeves från Zensah. Men jag har dragit ner dem halvvägs på både armar och ben – jag tror att jag hade cyklat rätt många timmar vid det här laget, mer än 15 i alla fall…

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
  • […] snygg kan man bli i Zensah sleeves. Eller såhär. Ännu fler länkar finns här. Hur skulle du matcha […]

    Vinn färg! « Träningsglädje 2011-01-19 11:20:26 http://www.traningsgladje.se/2011/01/vinn-farg/
    Svara
  • Hej, jag undrar var du hittat de rosa kompressionsstrumporna? Finns de att klicka hem på nätet? 🙂

    Birgitta 2010-11-13 22:33:41
    Svara
  • jag måste vara extremt pliktskyldig då….

    😉

    emliscious 2010-11-11 10:35:48 http://emliscious.blogspot.com/
    Svara
  • Hahaha – för en gångs skull håller jag med Sara. Jag tränar helst i knalliga färger och tar ut svängarna rejält när träningsgarderoben förnyas.

    Men tights ska vara svarta eller mörka – Friskis-ledarnas röda cykelbyxor gör ingen glad.

    På lördag ska jag till NY och shoppa Lululemon!

    Anna 2010-11-10 21:17:50
    Svara
  • Jag älskar att träna och tränar nästan uteslutande i svart. Sambon köpte mig en snyggt tröja i rosa och jag försöker och försöker, men känner mig som en clown.

    Så går jag klädd nästan uteslutande i svart dräkt eller kostym också. Jag är helt enkelt hyfsat svart. Det är rätt svårt att se seriös ut i knallorange och spygrönt 😉

    Isabelle 2010-11-10 20:08:59
    Svara
  • Fast vad tror ni då det betyder att vissa bär färg mer än andra?

    Jag har helst svart på mig till vardags. Men inte när jag tränar.

    Sara 2010-11-10 16:05:38
    Svara
  • Okej okej. Ni har rätt och jag har fel. 😉

    Sara 2010-11-10 16:04:53
    Svara
  • Jag tränar också mest i svart. Och älskar icke desto mindre att träna.

    Sussi 2010-11-10 14:50:54
    Svara
  • Jag tränar också väldigt mycket i svart även om det förekommer färgglada plagg också. Men jag tycker inte att träningen är alls pliktskyldig eller känner mig osäker. Jag bär mycket svart till vardags också och känner mig inte osäker då heller. Frågan handlar väl mer om vad man har för smak…vissa gillar att bära regnbågens färger, medan andra gillar att bära mörka färger.

    Karin 2010-11-10 14:38:38 http://karinnilsson.blogspot.com
    Svara
  • Jag tränar mest i svart. =)

    Sporty Spice 2010-11-10 14:12:39 http://www.sportyspiceblog.com
    Svara
  • Coolt!

    Johan 2010-11-10 13:22:44 http://www.Swefitness.com/blogg
    Svara
  • Till alla:

    Givetvis finns det undantag. Det gör det för allt. Och det är bra! 🙂

    Kanske är killar största undantaget, och löpning är ett ännu större undantag – särskilt killar och löpning.

    Jag tror att färgexplosionen har kommit från dansen och spridit sig. Och att triathleter är snabba på att plocka upp trenden och nu är triathlon jättehett – och sprids. Både bland killar och tjejer. Men skillnaden är mest märkbar bland killar eftersom färg inte är så vanligt där…

    Sara 2010-11-10 13:09:59
    Svara
  • Jag skulle vilja säga att det beror på vad man tränar. Jag skulle aldrig någonsin få för mig att gå på ett konvent och mina träningskläder är uteslutande svarta. Betyder det att jag inte älskar och träna?

    Dunceor 2010-11-10 12:45:10 http://dunceor.wordpress.com
    Svara
  • Kollaget var redan gjort innan dina bilder dök upp Emil;) Jag kan meddela att det kommer en lite större trendspaning så småningom- detta var mer ett konstaterande:)

    Magnus 2010-11-10 12:28:40 http://spinspirit.blogspot.com/
    Svara
  • Jag ser inte träningen som ett måste utan jag älskar att träna. Jag känner mig inte heller särskilt osäker i min träning. Ändå använder jag mestadels svarta kläder när jag tränar! Varför? Jo, för att jag gillar att träna i kläder som jag känner mig bekväm i, och det gör jag inte när jag ser mina valkar i spegeln etc.

    Så tja, det behöver faktiskt inte stämma att de som tränar i svart inte älskar träning eller inte känner sig säkra i sin träning.

    Dessutom har jag inte heller råd att köpa de dyra märkena på träningskläder heller, tyvärr, utan kompromissköper med bra kvalitet och bra pris – då är de inte alltför roliga kan jag säga.

    Men – jag försöker använda mer färg för jag blir glad av det – om mina valkar inte syns. Och för övrigt är valkarna nästan obefintliga just nu efter min diet 😀

    Jenny 2010-11-10 12:26:18 http://millbergskan.wordpress.com
    Svara
  • Vi är med och skapar trenden! Men på Magnus kollage fick jag inte vara med. Antagligen pga av för håriga ben 🙂 Ikväll kör jag orange! 🙂

    River 2010-11-10 11:29:49 http://riverspringer.blogspot.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!