Om att göra vad jag vill

Jag tränar för att få uppleva. Att inte kunna träna är som att rycka bort några upplevelser ur livet, om man ska vara lite drastisk.

Igår Facebookade jag att jag skulle göra vad jag vill ett tag. Vanligtvis skulle ”göra vad jag vill” innebära träning. Inte kravfylld träning. Det låter varken särskilt roligt eller upplevelserikt. Men härlig träning. Lustfylld träning.

Istället för att tänka ”nu har jag ledigt och jag kan göra vad jag vill och då väljer jag att träna” så brukar jag hoppa över vad jag vill-steget eftersom det känns så självklart och och tanken går i ordningen ”nu har jag ledigt och jag väljer att träna”.

Nu när jag plockat bort några komponenter träning kommer plötsligt ”göra vad jag vill” in i tankebanan igen. Sedan tar det stopp. Och det är just det som är grejen. Vad vill jag göra? Vad hittar jag för andra sätt att uppleva på, när träningen inte finns?

”Göra vad jag vill”-tanken  är inte ångestfylld eller jobbig, men den är ovan. Jag vill göra livsnjutarvänliga val och ska öva mig i uppgiften att bara vara. Sådant jag upplever att Helena är bra på och ett av skälen till varför jag alltid läser hennes blogg.

Imorse, efter yogan, gick jag några meter extra till mysiga Albert & Jack´s för att köpa min frukost. Jag styrde stegen dit i samband med att jag tänkte ”om jag fick välja vilket frukostställe som helst var skulle jag gå då”. Vanligtvis kör jag på första bästa. Inte alls särskilt livsnjutarvänligt och inte alls särskilt ”göra vad jag vill”-aktigt.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
  • […] sig på ett trevlig sätt från mitt ”vanliga” träningsschema. Jag följer den nya ”bloggtrenden” att göra precis som jag vill och känner för. Igår kände jag inte för SatsCorePulse utan […]

    Årets första snö-jogg | Leva sunt 2010-11-11 11:18:07 http://familjensundberg.se/blog/arets-forsta-sno-jogg
    Svara
  • […] Nu sitter jag här och jobbar med mina analyser kring beteenden i sociala kanaler och funderar på vad jag vill göra ikväll. Jag har dessutom på mig mina alldeles för lite använda glasögon så att inte mina ögon ska ta […]

    Bot och bättring | Träningsglädje 2010-11-11 09:29:13 http://www.traningsgladje.se/2010/11/bot-och-battring/
    Svara
  • Jag tränar för att få uppleva..vilka kloka ord… det ska jag tänka i morgon då jag är nervös för att jag ska testa en ny klass på SATS som är baserad på smidighet och balans..varför gör jag det?? jo för att jag vill, för att jag vill se vad min kropp kan åstadkomma..för att boosta mitt självförtroende och inse att jag kan!! …du är sådan inspiration- du har en sund syn på träning och hälsa och inser att det inte bara är att bli slimmad utan faktiskt handlar om så mkt mer…skulle gärna byta några ord med dig vad gäller träning och livsstil då du är i huvudstaden:)

    helena j 2010-11-10 23:21:56
    Svara
  • […] vän Sara skrev ett fantastiskt inlägg i sin blogg. Jag kände mig inspirerad och sprang sedan […]

    Inspirerad: Vad VILL jag? - Luften är fri 2010-11-10 20:58:37 http://xn--luftenrfri-v5a.com/?p=532
    Svara
  • Intressant inlägg! Jag kan känna igen mig och bli lite tafatt när jag inte ska träna, vad gör man då?
    Jag kan också ha svårt att se värdet i en dag när jag inte har tränat, just för att träna tillför så otroligt mycket. Men det är viktigt att känna värde även utan träningen, tänk om man blir skadad och får träningsförbud, vilket värde har dagarna då´…?
    Tack för att du sätter ord på så bra saker!

    frida 2010-11-10 07:55:43 http://fridfullt.blogspot.com
    Svara
  • […] och KarinTri var ute och gick i mer än 2 timmar igår i snålblåsten och snöregnet. Vi gör som vi vill tänkte vi. Det var det fler som gjorde. Vi mötte några löpare med vinden i ansiktet. Själv […]

    Vi gjorde som vi ville | Träningsglädje 2010-11-10 07:19:59 http://www.traningsgladje.se/2010/11/vi-gjorde-som-vi-ville/
    Svara
  • Tänk om vi var fler som kunde tänka som du… tack för inspirationen!

    Annelie 2010-11-09 21:03:22 http://kraftochenergi.wordpress.com
    Svara
  • Du underbara människa! Mitt tips är att också lyssna på Kay Pollaks ljudbok ”Att välja glädje” när du strosar runt och njuter. Du har redan mycket av det han säger i dig, men man inser hur snabbt man glömmer och går på automatik.

    Världens bästa café också, you know I like it!

    Annsi 2010-11-09 20:06:27
    Svara
  • Helena är fantastisk men det är också du Sara! Kram

    Åsa 2010-11-09 19:49:25 http://asaehrnholm.blogg.se
    Svara
  • Tack fina Sara. Du är så klok och jag älskar hur dina inlägg sätter igång tankeverksamheten. Stay who you are!

    Helena 2010-11-09 19:37:45 http://h-examino.blogspot.com
    Svara
  • Kloka ord från en klok kvinna! Alltid lika bra inlägg Sara!

    sanna 2010-11-09 19:17:28 http://capturethismoment.blogg.se
    Svara
  • Passa på att besök Fotografiska muséet när du är i Sthlm och vill göra något härligt. Strosa omkring, fundera och shoppa någon fin bild i butiken!

    jennifer 2010-11-09 17:29:42
    Svara
  • Så väldigt klokt.

    ÄtaTränaKämpa 2010-11-09 16:30:45 http://atatranakampa.shapemeup.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!