Ledsna höftböjare

Jag började dagen hos kiropraktorn. När jag hade gått därifrån avbokade jag kvällens combat och indoor walking i huvudet – och alla liknande aktiviteter under hela kommande vecka. Mina höftböjare är nämligen lite ledsna och om jag ska få ordning på dem måste de få en chans att vila lite. Inte vila som i att sitta still men vila som i att aktivera mig med sådant som inte påfrestar dem om och om igen. Som sparkar, utfall och benböj till exempel. Eller cykel och löpning…

Jag hade kunnat deppa ihop totalt. En olycka kommer sällan ensam. Först hälsena, sedan rygg och nu höftböjare och magmuskler (som tydligen också är lite ledsna). Men förmodligen hänger alltihop. Och istället för att deppa ihop över det jag inte kan göra så väljer jag att fokusera på det jag kan göra. Allt annat vore okonstruktivt och då kommer man aldrig någon vart.

Jag kan gå hur långt jag vill och jag kan yoga. Jag kan träna överkropp och styrketräna ben i viss mån och så kan jag dansa lite. Ni vet ju sedan tidigare att dans är min starka sida. Eller inte. Fast efter att ha hört alla lovord om Åsa Erikssons strippklass i lördags så är jag beredd att omvärdera min dansinställning.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
  • Det är just det här som är så härligt med dig!!! Du låter dig inte nedslås utan ser alla möjligheter och ser vad du faktiskt KAN göra istället för att gräma ner dig för vad du INTE kan göra.

    Hoppas höftböjaren blir glad snart igen.

    Kram

    Carina 2010-11-08 22:25:45 http://carinatranar.blogspot.com
    Svara
  • Så besvärligt när kroppen motarbetar en… men du har ju HELT rätt inställning!! Dans och promenader och yoga och andra ”omtänkta” träningspass, det blir super, heja du!

    JoHo 2010-11-08 14:53:58 http://www.snartvuxen.blogspot.com
    Svara
  • AC: jag ska jobba med solskensfokus. låter bra!! 🙂

    Mikael: jag vet faktiskt inte. det lustiga i sammanhanget är att det började med att jag fick ont när jag körde bil. sjukt va!!

    Sara 2010-11-08 14:27:19
    Svara
  • Vad är det som hänt för att du ska drabbas av dina skador? Överbelastning? Övertränad?

    Först hade jag benhinneproblem som jag nästan är fri från med hjälp av stretch, stretch och åter stretch.
    Men nu verkar jag drabbats av löparknä(enligt vissa hemmaexperter). Själv är jag inte övertygad.
    Vi får se vad sjukgymnasten säger imorgon

    Men jag håller med dig. Det finns så mycket annan rolig träning man kan ägna sig åt 🙂

    mikael 2010-11-08 13:56:27 http://montani.blogg.se
    Svara
  • Bästa chansen att fokusera på yoga och rörlighet, kanske?! Vilket läge att prioritera det! OCH att utmana sig själv i en ”obekväm” träningsform som dans. : )

    (Har just döpt det där med att se det positiva till ”solskensfokus”…)

    AnnaCarin 2010-11-08 12:52:08 http://trettiovitadagar.blogspot.com/
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!