Vilodygn kl 15.00

När jag och Karin sågs igår så pratade vi om hur lite man egentligen rör sig. Man sover. Vaknar. Går till bussen/bilen/tunnelbanan. Sitter på jobbet. Går kanske till en lunchrestaurang. Sitter ännu mer. Tar bussen hem. Sitter i soffan. Sover. Va fan?

I ett nyhetsmail jag precis läste så stod det om 3 skäl till varför man kanske inte går ner i vikt. Ett potentiellt skäl var just att folk som tränade typ 3 gånger i veckan kände sig nöjd med det, och rörde kanske på sig mindre bara för att de ju faktiskt tränar.

På det stora hela borde det inte vara 2 timmars träning om dagen som får folk att höja på ögonbrynen. Det borde vara det antal timmar som man sitter still.

Jag sitter still på kontoret just nu. Hela dagen har jag suttit still. Imorse gick jag 300 meter till tunnelbanan och på lunchen gick jag kanske 700 meter och hämtade mat. Ikväll ska jag ta mig 50 mil. Sittandes i en bil. Vilodygn behövs bara ibland.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
  • intressant med era reflektioner, naturligtvis är det inte lika för alla men för många…

    Sara 2010-11-05 10:40:39
    Svara
  • Så sant, så sant. Det gäller att vara ”mindful” om sin vardag. Varje gång jag handlar på vår lokala affär- dit jag alltid går eller cyklar- slås jag av alla som åker bil dit. FAST jag vet att de bor i mitt kvarter och alltså också har 700 m…

    Jag brukar tänka att den energi av min egen som jag lägger på transport är sparad energin för miljön (förutsatt att jag inte äter klimatful mat, möjligen). Det underlättar besluten att gå/ cykla/ ta trapporna!

    AnnaCarin 2010-11-05 08:29:05 http://trettiovitadagar.blogspot.com/
    Svara
  • Imorse gick jag en powerwalk och vid 18 stryketränade jag… annars har jag suttit/legat i soffan precis hela dagen, med undantag från då jag gått på toa eller till köket för att hämta mat… Not good, not good at all!

    Johanna 2010-11-04 22:43:28 http://inshape.blogg.se
    Svara
  • Håller med föregående talare – en halvtimmas promenad till jobbet, 40 min lunchpromenad och en halvtimma hem är ”basutbudet”. Sedan massa bonusspring härs och tvärs genom stan. Landar på nästan tre timmar idag. I Stockholm går det ju oftast lika fort att promenera som att ta bussen, så finns inga ursäkter att inte vardagsmotionera.

    Anna 2010-11-04 21:34:26
    Svara
  • Nyheterna i all ära men du är den som fått mig att få upp ögonen för detta. Sedan prioriterar jag jogg och cykling framför promenader just nu tidsmässigt. Med familj, jobb och barn så finns det inte riktig så mycket tid för träning som jag skulle önska. 10 timmar träning per vecka tex kommer jag inte upp i och en hel del transporttid i bil blir det.

    Malin 2010-11-04 21:31:38 http://filifjonkantrnar.blogspot.com/
    Svara
  • Det här har jag diskuterat med mina jobbarkompisar och kompisar, fast egentligen tvärtom. Jag har väl inte varit helt motiverad till att träna nu under hösten.

    Men då var det någon på jobbet som faktistk påminde mig om att jag cyklar eller går till och från jobbet varje dag, 4 km enkel väg, vi går 1-2 promenader på jobbet varje dag, vi har även ett ganska rörligt jobb annars också, jag cyklar vart jag än ska i min egen stad (affären od). Utöver det har jag ändå tränat någon gång varje vecka. Ändå känns det inte som att jag rört på mig för att jag har känt mig så omotiverad till att träna. Konstigt det där…

    Nina 2010-11-04 18:54:07 http://niiina.blogg.se
    Svara
  • Har tänkt en hel del på det där. När jag växte upp i Lund cyklade jag året om och vart jag än skulle. Jag cyklade till och från skolan, upp på stan, till träning och kompisar. Nu när jag är vuxen och bor i Sthlm åker jag tunnelbana eller buss eller går. Om jag hinner gå! Också jobbar jag hemma, det är värsta döden för den dagliga gratismotionen!
    Har som mål att i alla fall gå ut en liten promenad varje dag men ibland är det inte lätt att prioritera det.

    Elin 2010-11-04 17:36:43 http://elingunnarsson.blogspot.com
    Svara
  • Fast alla liv ser inte ut sådär. Själv bor jag mitt i skogen, på en liten gård med diverse djur. Det är stallgöra morgon och kväll, och beroende på säsong arbete med hagar, ved, odling m.m. Till detta har vi 6 hundar, varav 5 jakthundar som ska hållas i kondition året runt. Jag sitter inte många timmar om dagen, och vilodagar existerar inte. Djuren måste ha sitt varje dag, året om. Bara som en tankeställare – Sverige är stort och vi lever alla så olika!

    Maria 2010-11-04 16:34:31
    Svara
  • Ja, jag håller så med. Jag märker direkt skillnad när jag tänker till på att röra mig mer i vardagen utöver min träning, då händer det oftast saker på vågen. Folk pratar om att jag tränar ”för” mycket, men jag hävdar bestämt att jag kan röra på mig mer än vad jag gör, alla pass är ju inte pannan i kaklet-pass.

    Millis 2010-11-04 15:56:42
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!