Multitasking

Jag tycker att det är lite svårt att fokusera på fler saker samtidigt. Inte när det gäller jobb och så, för då är jag mycket bra att ”ha många bollar i luften samtidigt”. På vems CV står det inte så?

När det gäller ”självprojekt” så är det där en helt annan femma. Då verkar det som om jag bara kan hålla koll på en grej i taget. Att fokusera på att både få skidben och beacharmar är svårt. Lägg till bra kosthållning, rörlighetsträning och en massa andra fokusområden på det och ingenting hamnar längre i fokus. Men det säger sig självt: ska man fokusera ska man ju ha fokus!

Eftersom jag är så bra på att träna så är det maten som blir mitt stora fokusområde i min adventskalender. Inget socker fram till 1:a advent. Jag vet hur jag bör äta för min kropps bästa men när jag fokuserar på för mycket annat så ”glömmer” jag bort. Ändå är maten inte mitt stora problem. Jag drabbas egentligen väldigt sällan av sötsug. Jag tycker egentligen inte att det är särskilt jobbigt att äta så som jag bör äta. Jag gör egentligen inte avkall på särskilt mycket. Förutom känslan av frihet. Säg till mig att jag aldrig får äta en kaka och kakor blir allt jag tänker på – även om jag aldrig brytt mig om kakor särskilt mycket förut.

För att knyta ihop säcken: jag kommer att fokusera på bra (för mig) mat under de kommande veckorna. Och så lite träning på det såklart. Rörlighetsträning och hårdträning och mängdträning. Rolig träning! Utmanade träning! Just kommande vecka har jag inget annat träningsfokus än att träna bra, roligt och utmanande. Fokus ska ju som sagt ligga på maten!

En del av dagens mat

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
  • Jag försöker också att fokusera på att äta rätt nu under min P90X-satsning, för att få full utdelning så att säga. Massor med proteiner är det nu i fas 1. En enkel ändring som jag gjort är att jag äter ägg varje frukost. Det har aldrig hänt förut. För min del är det mycket svårare att äta rätt än att träna rätt.

    Carina 2010-10-25 22:42:14 http://carinatranar.blogspot.com
    Svara
  • How true. Jag har också en viss förmåga att bli fladdrig. Borde kanske följa ditt exempel. Kanske kunde jag alternera, typ en vecka kostfokus, en vecka stretchfokus, en vecka löpfokus, en vecka kampsportsfukus, och sen börja om från början igen, om och om igen, tills soffet är en lean, mean, bodycombat-machine… Hmmm… Ska skissa lite på den planen tror jag 🙂 .

    soffan 2010-10-24 23:52:01 http://soffans.shapemeup.se
    Svara
  • Jag tror det kommer gå kanon! Jag hejar på dig! 🙂

    Malin I Form 2010-10-24 21:35:36 http://maliniform.shapemeup.se
    Svara
  • Jag är precis likadan, egentligen vill jag göra allt på en gång, men då blir det ju en massa kullerbyttor i huvudet istället. Kanske ska ta och försöka följa ditt exempel framöver. Förresten så är ju majonäs på ägg en smak-kombo made in heaven!

    Jojohanna 2010-10-24 21:32:33 http://skynda.blogspot.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!