Ur form

Jag är ur form. Det har jag nog varit sedan i våras. Grabben tröstade med att säga att det kanske var positivt eftersom jag fått ett kvitto på vad träningen faktiskt gör (fast man kanske inte alltid märker det). Jo, visst är det så – men andra sidan på samma mynt är inte så rolig.

Jag har inte sprungit sedan slutet av juni och jag har inte styrketränat fokuserat sedan slutet av sommaren. 2010 har hittills inte varit mitt år. Eftersom jag inte vill utmana min olycka särskilt mycket så har jag tagit det lite lugnt och att komma igång igen är svårt. Jag vet hur man lyfter en tung hantel och jag vet hur man springer flera mil – men jag gör det med en gnagande oro om att det sällan kommer en förvarning innan det ”smäller”.

Idag spranggick jag 1000 trappsteg och det var jobbigare än de förra gångerna jag gjort det. Visst kan dagsform påverka men det hjälper mig inte ett skvatt att hitta på fina ursäkter. Jag vet ju hur jag tränat, och framförallt hur jag inte tränat.

Kläder från Craft och mössa från Peak.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
  • Maria: motivationen brukar komma och gå men den där bastulösningen låter bra. hoppas sthlm bjuder på lite kickar i sig, kanske nya pass eller nya instruktörer som ger dig den där peppen som behövs?

    Pilla: ja, det är så svårt att dela med sig bara… 🙂

    Sara 2010-10-24 21:08:52
    Svara
  • Sara, du har ju grabben för löpningen och han dig för easy linen, perfekta paret ju 🙂

    pilla 2010-10-24 21:04:30 http://www.pernillabredolt.blogspot.com
    Svara
  • Jag har de senaste veckor känt ett minskat träningssug. Denna veckan är under all kritik träningsmässigt, jag har bara lyckats tvinga mig till gymet EN gång, Jag är en som som älskar att träna i vanliga fall. Det bruka spritta i kroppen av lust att svettas i gymet. Men just nu är den känslan som bortblåst.
    Jag är trött som jag vet inte vad, vet att jag är så mycket piggare när jag tränar.
    Tror att jag kört fast i träningen, måste ha en ny sorts kick. Hoppas att jag hittar den i Stockholm, som blir min nya stad från och med november!

    Nu överväger jag att avsluta veckan med en stund i gymet bastu. Det är väl en bra uppladdning för kommande veckas övningar?

    Maria 2010-10-24 17:02:28
    Svara
  • Träna: 2min gång+1min löpning 🙂

    Malin: tack för din reflektion, kul att se det från en utomstående! det har varit ett lite frustrerande år eftersom jag inte kunnat träna som jag vill pga skador så det är nog det som har varit grejen.

    Sara 2010-10-24 13:04:14
    Svara
  • Jag vet inte om det stämmer men jag har läst din blogg i över ett år nu och du var den som fick mig att verkligen inse att man kan träna mycket och ofta om man bara tränar varierat. Jag vet att du då hade som målsättning (kan minnas fel) att träna 10 timmar per vecka. I år har gnistan fortfarande funnits på din blogg men den har ibland samsats med frustration och några träningsdippar. Det gör inte din blogg sämre, det är svårt att vara på topp hela tiden. Förutom med skadan i somras kanske du ska göra en analys över året om vad det är som saknats (om det nu känns viktigt). Kanske är det helt enkelt bara ett år där det varit viktigare med annat?

    Malin 2010-10-24 10:33:16 http://filifjonkantrnar.blogspot.com/
    Svara
  • (just nu känns förövrigt din förkortning av mitt namn, en aning träffande, hahaha 😀 )

    ÄtaTränaKämpa 2010-10-24 02:50:17 http://atatranakampa.shapemeup.se
    Svara
  • Jag är förmodligen på, förutom att jag inte vet vad en 2+1 runda är? 😀

    ÄtaTränaKämpa 2010-10-24 02:48:48 http://atatranakampa.shapemeup.se
    Svara
  • Äta: ja det är galen vad ”i form” man blir av att springa. man känner sig så mycket starkare och mer vältränad. ja, vi kanske borde köra en 2+1-runda? when? torsdag!!??

    Sara 2010-10-24 00:35:54
    Svara
  • […] tagit känslan för given men när jag pushat mig själv den senaste tiden så har jag märkt att jag är svag(are) än förr. Jag gillar inte att vara svag. Jag gillar känslan av att vara oövervinnerlig och grym mycket […]

    Min adventskalender | Träningsglädje 2010-10-24 00:31:53 http://www.traningsgladje.se/2010/10/min-adventskalender/
    Svara
  • Åh, jag känner igen känslan!
    Det bästa med att vara ”ur form” är att man har varit ”i form” och då en gång tagit sig dit, det går oftast snabbare när man ska komma tillbaka.

    Jag känner att träningen sista tiden inte har varit särskilt fokuserad eller riktigt drivit mig framåt. lite som att jobba i motvind. Jag tror på riktigt att mycket handlar om frånvaron från löpningen löpning ger så himla mycket mer.

    Sen så anser jag inte heller att någon som cyklar ett helt sjukt långt dygn, är ur form, men du kanske inte är i den toppformen du har som standard i vanliga fall.

    vad fasen ska vi göra? Göra en deal om att börja löpa igen, men små korta bitar i taget så att våra fötter/hälar håller?

    ÄtaTränaKämpa 2010-10-23 23:42:18 http://atatranakampa.shapemeup.se
    Svara
  • Erika: ja visserligen. man blir nog bra på det man tränar…

    Em: ja motivationen är det inget fel på, det blåser bara lite motvind

    Emmas: det är nog det där med motvindarna…

    Pilla: suget är det inget fel på, bara lite otur och lite motvind…

    Rebecca: tack 🙂

    Sara 2010-10-23 20:50:15
    Svara
  • Du ser iallafall amazing ut även om du känner dig ut form! Det är bara att ta nya tag med träningen när motivationen finns där igen 😀

    Rebecca 2010-10-23 20:16:44 http://rebeccacecilia.blogg.se
    Svara
  • Vad tåkigt om du känner så! Men ta en paus från tränandet tills suget kommer tillbaka är mitt tips!

    pilla 2010-10-23 18:41:58 http://www.pernillabredolt.blogspot.com
    Svara
  • Ur form är du nog inte rent fysiskt. Men kanske psykiskt?

    Emmas Form - Träning & Kost 2010-10-23 18:18:38 http://emmasform.blogspot.com
    Svara
  • men så länge du känner och minns din träningsglädje kommer allt det andra falla på plats! lite tålamod och lite jävlaranamma! bra kombo!

    emliscious 2010-10-23 17:55:34 http://emliscious.blogspot.com/
    Svara
  • Jag håller inte med om att man är ur form om man kan cykla ett dygn! Men jag förstår känslan och jag känner lite samma sak. Den här styrketränings-hösten jag har planerat har inte riktigt kommit igång än och jag har massor av anledningar till det men ingen riktigt bra…

    Erika 2010-10-23 17:30:40 http://sandsnovatten.blogspot.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!