Functional moves

Ikväll har jag varit funktionell på WorldClass Nybroplan. Jag gästade Jessicas klass tillsammans med Nilla och det var en fullproppad historia – både vad gäller deltagare och karameller för kroppen. Ja, i form av bra övningar alltså!

När jag väl kom ihåg att jag skulle tänka på min hållning så tänkte jag som sjutton på det: mindre svank, in med bäckenet och in med naveln och typ in med rumpan också. Allt ska liksom in. Och när vi stretchade så var det med en riktigt nöjd känsla i kroppen. Mia – jag har redan gjort 2 konstiga stretchövningar jag inte vanligtvis gör! Fast vi gjorde dem på världens okonstiga ställe såklart, i träningssalen!

Jag är sjukt avis på dessa skor. Jag tror jag måste ha ett par. Ja, det måste jag!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
  • Jag pronerar en del och springer i FiveFingers speed (dvs de med snörning) och det har aldrig varit några problem. Springer ungefär två gånger i veckan och började använda dem i somras. Bloggar dessutom om det! 🙂

    Träningen blir roligare helt klart! Ingen fara att använda FiveFingers om man pronerar, det är ju som att gå barfota och det är förmodligen det bästa för kroppen. Stöd försämrar bara styrkan i fötterna och tar bort kontakten mellan kropp och underlag.

    Dessi 2010-10-22 13:57:23 http://utanstrumporochskor.blogspot.com/
    Svara
  • […] De oranga Nikeskorna jag har på mig just nu har jag offrat till förmån för att ha som en lite roligare och nättare sneakerssko. Den har levt färdigt sitt liv inne på gymmet. Nu ska den möta asfalt. Och snö också tydligen. Idag matchar jag den med mörka jeans, vit favorittopp från Adidas och svart kavaj. It works! Men det betyder ju att det är ett par mindre skor att ha inne på gymmet. Och eftersom Grabben alltid tjatar om “en in – en ut” när jag shoppar så borde ju en ut också betyda en in. Jag är alltså ett steg närmre ett par fräsiga Vibram Five Fingers. […]

    Vem äter mina skor? | Träningsglädje 2010-10-22 13:15:59 http://www.traningsgladje.se/2010/10/vem-ater-mina-skor/
    Svara
  • Tack för svar Lina. Jag springer inte alls faktiskt, utan nappade mer på att man kan använda de till övrig träning – min tanke är att ha de på afron för att få mer barfota känsla även om jag vill ha någon på afro. Jag har pronerat en del men sist jag var hos sjukgymnasten så mätte han mina valv och nu pronerar jag inte alls mycket. Så vi får se hur jag gör. Ska testa i butik iaf om jag får möjlighet!

    Annelie 2010-10-20 20:09:07 http://kraftochenergi.wordpress.com
    Svara
  • Annelie, det beror på när du tänker ha dem. Om du pronerar mer än Svensson så skulle jag inte rek att du springer med tåskor, risk för knä och höftproblem. Å andra sidan, av någon anledning blir man en bättre framfotslöpare med sådana här skor, så kortare pass ett par ggr i veckan lär du klara. Beror också på om du är en van löpare sedan tidigare. Det viktigaste rådet är hur som helst att inte börja använda sina tåskor till allt, utan ”smyg” igång användandet!

    lina 2010-10-20 09:09:32
    Svara
  • Jag har ett par och de är grymt sköna! De ser ut som små monsterfötter 🙂

    Martina 2010-10-20 08:09:44 http://www.martinasjokvist.blogspot.com
    Svara
  • Många som kör Functional Moves har såna, hmmm, det måste väl ge mig rätt att köpa ett par också va? 😉

    Marre 2010-10-20 08:03:30 http://marresmarathon.blogspot.com/
    Svara
  • Såklart du ska ha ett par rosa!

    Fitnesscoachen 2010-10-20 07:54:16 http://www.metrobloggen.se/fitnesscoachen
    Svara
  • Lina! Hur är det med stödet för foten i dina med snörning? Jag pronerar en del men tänkte om de ger lite stöd kanske jag kan ha de iaf 🙂

    Annelie 2010-10-20 07:52:14 http://kraftochenergi.wordpress.com
    Svara
  • Åh jag vill med ha sådana skor!

    Karin 2010-10-20 07:14:05 http://karinnilsson.blogspot.com
    Svara
  • De är ju betydligt mjukare och mindre stabila men personligen tycker jag att kroppen anpassar sig ganska snabbt. Gillar att jag får en bättre hållning i dem.

    lina 2010-10-19 22:58:42
    Svara
  • Så himla balla skor! Men jag undrar liksom hur det funkar…Är det lätt att ”trampa snett med tårna”… Jag läser runt på alla träningsbloggar och avundas alla som får träna och må bra medan jag drabbats av värsta sjukan och bara sitter hemma och tycker synd om mig själv och knaprar antibiotika.

    sanna 2010-10-19 22:45:21 http://capturethismoment.blogg.se
    Svara
  • ja, skaffa ett par vibrams, de är underbara. Man kan träna så mkt i dem, från löpning till kampsport! 😀

    Fine 2010-10-19 22:11:54 http://fine.webblogg.se
    Svara
  • Jag har ett par med snörning. De är underbara men ger en jäkla traningsvärk i vaderna:)

    lina 2010-10-19 21:49:26
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!