Och nu då?

Jag sitter på tåget på väg mot Stockholm. Funderar på det ena och på det andra och på vad jag ska ta mig för härnäst. Rörlighetsträningen ligger som ett blött täcke över mitt samvete och jag undrar hur svårt det egentligen kan vara att stretcha lite och ligga på en foam roller (eller en ihoprullad yogamatta tills jag köpt den där riktiga rullen) och bli lite mer böjlig i ryggen. Tydligen jäkligt svårt. För på nyss nämnda grejer har jag lagt totalt 0 minuter. Dåligt.

Bland alla galna utmaningar man kan komma på så är det i det där lilla jag måste börja. Det är det där lilla som är det svåraste. Det som tar emot. Som verkar så himla tråkigt och som jag faktiskt helt ärligt glömmer.

Den här veckan ska jag stretcha och öva rörlighet vid 4 tillfällen. Det måste jag lova mig!

Men det räcker inte. Att stretcha lite är inte någon upplevelse. Ingen galenskap. Eftersom det är sådant jag går igång på så ter det sig självklart att det fattas något. Så jag funderar vidare. Tänker i siffror. 10 000. Eller 100 000. Funderar på om det skulle vara roligt att ha som målsättning att ta 10 000 trappsteg på en vecka. Eller att gå 100 000 steg. Men jag vet inte jag. Utmaningar brukar oftast komma till mig som små uppenbarelser som fastnar i magkänslan och säger ”va fan nu kör vi”.

Men 10 000 trappsteg skulle vara ett bra steg mot en vältränad bakdel. En kick off inför vintern (läs: skidåkningen) kanske? Jag mjukstartar lite den här veckan genom att välja trapporna istället för varje hiss och rulltrappa jag ser. Vid veckans slut ska jag räkna ihop hur många det blev.

Här cyklar jag i Hallandsposten – fast för 2 veckor sedan. De gjorde ett reportage inför 24-timmarsspinningen. Mot slutet av intervjun fick jag en lapp med numret till journalisten, hon bad mig höra av mig till henne om något i min 24-timmarsplan skulle gå fel. Såklart det inte gjorde. Jag tänkte på den där journalisten när jag satt på cykeln och var som mest trött kl 4 på morgonen och helst av allt ville gå av och sova lite. Men aldrig i livet att jag skulle ringa Hallandsposten och erkänna att jag inte orkat. Att jag var besegrad. För det var jag inte. Det var bara sömnen som lurades och jävlades lite. Det gör den på ett dansgolv vid midnatt också. Men det går över. Det gör det alltid!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
  • foamroller, jag köpte min på citygross avdelning för leksaker..perfekt..typ alla PT där jag jobbar har en i varsin färg..*skrattar*..den e perfekt, en badkorv är helt enkelt the shit!!!
    Kram

    Sofia 2010-10-20 12:06:48 http://traningskoll.shapemeup.se
    Svara
  • Jag är också dålig på att ta mig tid till att stretcha och det är nog främst för att det inte känns som träning (vilket jag tycker är kul). Har dock äntligen hittat ett yogapass på youtube som får mig att tänja på kroppen ett par gånger i veckan vilket är ett stort framsteg. Tack för kommentaren till mitt marathon, känns toppen att ha gjort det!

    Ulrika 2010-10-19 11:56:16 http://ullisanteckningar.blogspot.com
    Svara
  • 10 000 trappsteg är väldigt många trappsteg. Är det bara trappor som gäller eller gills trappmaskin??

    Lycka till!

    Sussi 2010-10-19 11:38:09 http://www.sussi8lull.blogspot.com
    Svara
  • Hmmm – kanske den där fina utmaningen en burpee-per-godis kan dammas av.

    En stretchminut per 10 trappor?

    Eller… denna vecka ska jag stretcha på 4 konstiga ställen (alltså inte stretcha tummen, utan platsen för utförandet)

    JAG behöver också stretcha och öka rörligheten. Jag utmanar dig härmed: 4 bra stretch/rörlighetsinsatser på 4 olika och eller knasiga platser. Är du game?

    MarathonMia 2010-10-19 10:35:07 http://marathonmia.blogspot.com/
    Svara
  • Du kanske skulle kunna satsa på en överkroppsutmaning? Typ x antal chins i olika varianter?

    Annelie 2010-10-18 21:10:16 http://kraftochenergi.wordpress.com
    Svara
  • Jag har också ofta svårt att komma iväg på de där rörlighetspassen. Tänker att de inte ”ger” så mycket som jag egentligen vill få ut av ett träningspass. Men när jag väl kommer dit frågar jag mig alltid varför jag inte gör det oftare. Kroppen och själen mår ju så jäkla bra av det!

    Sofia 2010-10-18 20:09:49 http://svettochskratt.wordpress.com/
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!