Djerba Golf and Wellness

Nu lämnar vi snart Djerba och åker hem mot en spännande höst igen. Jag har haft en fantastisk vecka här – men längtar hem till Grabben och till allt det roliga på hemmaplan också. Jag uppskattar den känslan, att vara tacksam för något som har varit riktigt bra men att det går att se framåt trots vardagen, det är nämligen inte så himla självklart.

Jag kan inte nog beskriva hur fantastiska Monika Björn och Johanna Andersson är som instruktörer – men framförallt som inspiratörer. Riktigt, riktigt, riktigt (jag kan säga det huuur många gånger som helst) bra! Jag har fått med mig många kloka insikter och konkreta verktyg att jobba med, både genom deras instruerande under klassen – men även genom samtal efteråt.

Jag har kört 10 pass för Monika och Johanna under veckan, och så har jag styrketränat lite utöver det, simmat, PT-(p)rehabtränat och morgonpowerwalkat. 2 pass har jag skippat eftersom jag var sjuk.

Så, vad tycker jag om resan? När ni läser mitt omdöme nedan så ta i beaktning att jag är extremt kritisk. Det har jag alltid varit och jag vet att mina bröder tycker att det gör mig till en riktig pain in the ass (de är de enda som vågat vara ärliga nog och himla med ögonen åt mig när jag ”tyckt” grejer kring matbordet hemma). Men det gör mig å andra sidan bra på mycket annat. Ingenting är heller personlig menat – alla medverkande arrangörer har varit riktigt trevliga, personliga och fantastiska på alla sätt!

Träningen för Monika och Johanna har varit fantastiskt. Helt klart det bästa! Det går inte att beskrivas utan det måste upplevas. Sorry!

Den övriga schemalagda träningen och aktiviteterna har inte nått upp till samma standard. Jag är väl medveten om att fokus har legat på yogan men det finns också ett värde i att de andra aktiviteterna blir lika bra. Det kan vara allt från fungerande redskap, proaktivitet kring viss information eller pedagogik och kunskap om så enkla saker som att powerwalka. Självklara saker är nämligen inte alltid självklara. En bra löpare är inte alltid en bra löpartränare, en bra cyklist är inte alltid en bra cykelinstruktör och en bra skidåkare är inte alltid en bra skidlärare.

Nu låter det som att jag tycker att aktiviteterna ovan varit skitdåliga men det tycker jag inte. Men glappet till yoganivån var tydligt.

Hotellet vi bott på har varit riktigt bra. Schyssta rum och rent och fräscht. Tunisien är inte mitt favoritland och det är ju lite synd – jag har svårt för all ”påighet” här borta, allt tittande och att det verkar vara helt okej att kommentera folks (läs: tjejers) utseende helt öppet. Jag är en person. Inget objekt. Men så gillar jag inte att stå i centrum i övrigt så det kan ju ha med det att göra…

Synd också att riktigt många i gänget blev sjuka, inklusive mig, men det har förmodligen med ovana kring bakteriefloran. Att så många blev sjuka har gjort att det totalt sett förlorats en hel del tid. Det gick naturligtvis inte att göra så mycket åt det som inträffat – men man kan aldrig få nog med information. Jag hade med mig Nuun vätskersättning och Treo, men såhär i efterhand skulle jag packat med lite annat också.

Samtidigt som hotellet var riktigt bra så var det just bara på hotellet som det var riktigt bra, rent och fräscht. Bortanför hotellstranden var det inte så himla kul – tycker jag. Jag har hört flera sitta på frukostterassen och blicka ut över landskapet och kalla det vackert men jag är nog för bortskämd med naturen och vyerna hemma för det. Jag har ju valt att bo och åka till de ställena jag gör (Halmstad och Åre) av en anledning. Och det har gjort mig grymt kräsen. Så vad gäller allt det vackra ska man nog inte lyssna på mig…

Totalt sett så har det varit en riktigt bra Wellnessresa – för det är där fokus har legat. Många tummar upp! Om det arrangeras en liknande resa av samma gäng igen så är jag den första att rekommendera den!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
  • Att du ger både ris och ros och är öppen med det är en av de sakerna jag gillar mest med din blogg. Inget rosa lull-lull när det inte förtjänas! Tack Sara!

    Jessica 2010-10-12 08:25:12 http://familjensundberg.se/blog/
    Svara
  • Så det var en helt yoga-inspirerad resa du åkte på alltså? Det hade jag ingen aning om, och det hade jag inte trott om dig, haha 😉
    Men kul att det ändå var yogaklasserna du gillade mest! Om du är helt yogafrälst nu så får du lära mig några nya tricks!
    Du ser ut att ha haft det underbart (minus sjukdomen då).
    Kram

    Karin Tri RW 2010-10-11 23:17:55 http://www.runnersworld.se/blogs/karintri/index.htm
    Svara
  • Det är klart att vi ska vara kritiska, annars blir vi som bloggarna som bara tycker att allt är toppen hela tiden och såna bloggar finns det väl tillräckligt med.

    Jag ska skriva en sammanfattning om min träningsvecka i Portugal och den kommer inte heller vara helt snäll! 🙂

    Grabben 2010-10-11 21:45:16 http://www.snabbafotter.se/
    Svara
  • Jag håller med Ellen, det är uppfriskande med någon som vågar tycka och tänka. Jag försöker att sålla bort sådant som alltid är glättigt, perfekt och yta. Tack för att du visar vägen, sen verkar det ju verkligen som om ni har haft en härlig vecka för det mesta! Och Johanna och Monica, vilka babes!

    Jojohanna 2010-10-11 21:38:19 http://skynda.blogspot.com
    Svara
  • Och du, vilka fantastiska bilder! Hotellpoolen ser ju hur skön ut som helst. 🙂

    Ellen 2010-10-11 21:16:27 http://gylleneloparskor.se
    Svara
  • Som bloggare är det en stor fördel att vara kritisk! Det är ju inget kul att läsa en blogg där allt är ”såå bra” hela tiden. Då om någon gång börjar man ju tro att bloggaren i fråga är köpt…
    Yogan verkar ju ha varit något utöver det vanliga! Vad kul att den var så bra!
    Och så håller jag med dig om det där med påighet. Jag tyckte nästan att det var lite för mkt av det i Grekland (”Åh, du är blond, du borde bli fotomodell!”), så konstigt och ovant eftersom jag i princip aldrig blir uppmärksammad för mitt utseende hemma i Sverige…

    Ellen 2010-10-11 21:15:28 http://gylleneloparskor.se
    Svara
  • Åååååh vilka underbara bilder! Nu längtar jag ännu mer till min resa om 4,5 vecka. Dock blir det ingen rolig träning förutom ev lite på egen hand i gymmet eller löpning. Om jag orkar 😉

    Jenny 2010-10-11 16:07:52 http://millbergskan.wordpress.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!