Rörlighet

Jag fick en spark rätt in i verkligheten när jag träffade en PT igår. En PT som själv sagt att han älskar att ta hand om skador. Det räckte med en titt – sedan visste han vad mitt problem var.

Lösningen på problemet heter stretch, stretch och stretch. Jag måstemåstemåste bli rörligare i höfter och jag måste stretcha både dem och baksida lår. Och så måste jag få kontroll på min bål. För det har jag tydligen inte. Jag svankar rätt mycket och måste dra in naveln och lyfta bröstkorgen för att få en hälsosam hållning. Just nu putar jag mest ut med rutan. Vilket betyder att jag även putar ut med magen. Och att bäckenet hamnar fel. Typ.

Att ligga ner på rygg och jobba med att verkligen trycka ner svanken i golvet samtidigt som jag gör grejer med benen ska jag också jobba med. Just nu är jag tydligen så pass stel i musklerna i bålen att de inte alls mår bra. Och det påverkar även ryggen. Typ.

Så nu har jag bestämt mig. Fokus fram till nyår ska bli rörlighet. Och jag ska utöva yoga med syftet att öka min rörlighet. Så efter lite tips från Monika Björn funderar jag nu på en yoga-PT så att jag kan få hjälp med just det som jag behöver – istället för att gå på en allmän klass som inte riktigt passar mig.

För att komma till gymmet går man först längs med den här korridoren från vårt rum. Den är på typ 1km. Eller mer.

Sedan går man förbi allt det här. Golvet poleras typ hela tiden och överallt springer det runt en massa hotellanställda. Det jobbar sjukt mycket folk här! Alla säger Bonjour hela tiden och får de veta att jag heter Sara blir de som galna och säger Sara hela tiden. Sara är (även) ett arabiskt namn som betyder furstinna eller prinsessa (ja jag var tvungen att kolla upp det på Wiki!)

Efter ett tag tar man av höger och går upp mot den här snygga entrén till spa-avdelningen.

När man gått in genom några dörrar och förbi en inomhuspool möts man av den här dörren. Det är knappt så man vågar öppna!

Om man vågar öppna så hittar man ett gym. Inte det fräschaste och sexigaste – men här finns det nödvändigaste.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
  • Efter all rodd har jag haft precis samma problem som du när det gäller rörligheten. Lösningen på mitt problem heter Tribal (ATS) och är en blandning mellan magdans och flamenco. Och nä, du behöver inte visa magen =) Kolla in länkarna här: http://varldsrekordet.blogspot.com/search/label/Tribal%20%28ATS%29

    Har du vägarna förbi Uppsala en söndagkväll är du välkommen att haka på för att testa!

    Annika 2010-10-09 17:57:09 http://varldsrekordet.blogspot.com/
    Svara
  • Jim Berg kör ju PT Yoga, du ska kanske kontakta han när du är i Göteborg för en lektion?

    River 2010-10-09 12:53:54 http://riverspringer.blogspot.com
    Svara
  • Underbara Kungliga Prinsessa (eller vad var det nu 😉
    Så häftigt att se din yoga resa (även om det bara gått några dagar!)
    Jag ser din närvaro och ditt mod VÄXA!
    Jag VET att det är tufft – men OJ belöningarna och krfaten/energin/flowet – kalla det vad du vill!!! Är OÄNDLIGA!

    Säg bara till om du behöver rek om vem/vad du ska göra/gå till!

    Ses vid POOOLEN 🙂

    Mighty Heart 😉

    Jo 2010-10-09 11:42:36 http://www.mojolifestyle.blogspot.com
    Svara
  • AC: låter kul. men måste man ha kläder där man blottar magen? verkar läskigt!

    Jennie: haha jag ska hälsa Monika!

    Katarina: hmm… låter jobbigt, och varför var det så bra att stå i hunden så länge?

    Ellen: ja, fast hur många på en klass är det inte som tappar stämplingen? har fått rekommendationen att göra mindre, men att göra rätt. 🙂

    Sara 2010-10-09 11:25:44
    Svara
  • Det låter klokt med stretchning och rörlighetsträning. På dina problem låter det som att pilates vore bra, då jobbar man mycket med att ligga på golvet med svanken antingen stämplad mot golvet eller i neutralt läge, och gör rörelser antingen med benen eller överkroppen eller både och. Men har du testat och tycker att det är tråkigt så är det ju ingen idé att du gör det – träning måste ju vara roligt!
    Men yoga är säkert inte dumt det heller!! 🙂 Det låter ju helt perfekt med en yoga-PT, jag tycker ofta jag får konstigt ont i ryggen av yoga, antagligen för att jag gör fel. Det vore ju perfekt med någon som korrigerade minst rörelse.

    Ellen 2010-10-09 11:19:33 http://gylleneloparskor.se
    Svara
  • Hade en yogalärare under ett halvår som max hade fyra deltagar per gång. Hon korrigerade oss personligen i 90 minuter två ggr/vecka. Vi stod i hunden till sinnet gav upp och än i dag fast jag inte yogar aktivt så känns det som jag kan stå i hunden till alla andra faller döda ner:) Det var både en jobbig och lärorik resa och än idag känner jag att jag kan gå på ex en SATS klass och göra rätt utan att någon petar på mig. För jag vet hur jag ska jobba i de olika asanas.
    Att yoga är som att plöja en åker, ju mer man plöjer desto mer sten kommer upp till ytan. Men till slut så står man där med sin släta, fina bördiga jord.

    Katarina 2010-10-09 10:08:13 http://www.cykelmygg.se
    Svara
  • PT yoga är såå bra, dock bara kört en gång hittills… Min PT drog till Djerba, så jag har ledigt denna vecka. Men hälsa Monika att jag är duktig på min hemläxa och foamrollern 🙂
    Ser att ni har det fantastiskt! Hade det inte hamnat en bebis i magen hade jag varit med, hade anmält mej och så… Men man kan inte få allt här i livet, kanske kommer till Djerba i framtiden istället.
    Kram
    Jennie

    Jennie 2010-10-09 10:02:19 http://www.traningsnarkomamman.com
    Svara
  • Hejdu!
    Sitter här och blogg-dreglar över Felicitas dykande och din träningsresa. Låter SÅ underbart!!!

    Rygg, bål och bäcken låter bekant. Jag höll på med magdans före barnen, och det var faktiskt perfekt. Rak rygg, ner och in med rumpan, ”koppla loss” höfter från ryggen (snurra höfter utan att överkroppen rör sig och tvärt om). Ner med axlarna. Det GÅR inte att svanka, så det gör underverk för hållningen!

    …dessutom var det faktiskt skitkul. Helt enkelt!…

    kram
    AC

    AC 2010-10-09 09:16:14 http://trettiovitadagar.blogspot.com/
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!