Hur ska jag göra?

Sitter på tåget och funderar lite. Om du skulle cykla i ett dygn – hur skulle du lägga upp det vad gäller pulsintervall, energi och mentalt upplägg?

Och så undrar jag hur svårt det kan vara. Egentligen? Folk gör ju jobbigare saker än så mest hela tiden. Typ föder barn och sånt…

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • Mitt allra varmaste tips är Assos byxkräm. Den är fantastisk, svalkar
  och förebygger skav. Byt till torra cykelbyxor så ofta du kan
  och smörj in på nytt.

  http://www.cykloteket.se/ProductDetail.aspx?ArtikelNr=52800

  Be cykloteket eller någon annan butik sponsra dig med en burk!

  Katarina 2010-10-01 07:48:51 http://www.cykelmygg.se
  Svara
 • Jag skulle nog tänka mycket på smärta och det psykiska innan så att jag var förberedd med någon form av smärtlindrande. Du komemr ju få ont, förr eller senare. zon-gel kanske samt ipren typ. Sen det psykiska, att verkligen dela upp dygnet i block och gärna sätta olika teman på olika block så att du känner att det händer något.

  När det kommer till energi, så skulel jag börja peta i mig grejer innan jag börjar bli trött och hungrig, minst varje timme. ta med massvis med sånt som du älskar och som du kanske inte äter så ofta annars. Energirikt så att du inte måste fylla magsäcken allt för mycket.

  Typ, kanske.
  Du kommer greja det här. lätt.

  ÄtaTränaKämpa 2010-09-30 22:19:52 http://atatranakampa.shapemeup.se
  Svara
 • Låter vettigt med 5 minuterspauserna! Kör lite etapper mitt i eller i slutet av varje klass kanske…

  pilla 2010-09-30 22:19:13 http://www.pernillabredolt.blogspot.com
  Svara
 • Jag har inga tips, men jag ska ställa klockan och gå upp och smsa dig. Bara så att jag vet att du är ok. Hoppas jag kan undvika att väcka hela familjen. Det här är så galet och jag är så impad. Jag vet en ängel som kommer följa dig varenda minut så du är inte ensam även om det kanske känns så mitt i natten.

  Annsi 2010-09-30 22:18:08 http://www.luftenärfri.com
  Svara
 • Erika: ååh, skoj! och så ska ni ju cykla också! (och göra en massa annat har jag sett) 🙂

  Sara 2010-09-30 22:00:36
  Svara
 • Vi kommer och hejar på dig på lördag em och söndag fm, då kan vi agera energilangare! 🙂

  I övrigt hade jag sett till att inte svettas för mkt första 10h!?, inte så kul att bli blöt och kall och genomsvettigt i början…

  Ses på lördag!
  Kör hårt!

  Erika 2010-09-30 19:58:43
  Svara
 • Ooh tack för många tips! Energin är svår – vet att jag har grymt svårt att äta! Jag ska nog ta med mig massa mjölk och chokladmjölk!

  Träningsglädje 2010-09-30 19:26:41
  Svara
 • Ta det uppvärmningslugnt åtminstone de två första timmarna, kör lite hårdare någon timme, ät lite och ta det sedan lugnt igen, dela upp 24 timmar i 4 sextimmarsblock kanske eller tvärtom. Hur brukar kroppen ta upp mat (bananer, bars, bullar osv) när du kör långa pass? Hur brukar magen kännas om du dricker sportdryck? Du kommer att behöva jättemycket näring men det kan vara svårt att få i sig om man blir för trött eller kör för hårt.

  Tror att det kan vara bra att variera både kadens och belastning mellan passen för att inte nöta på för mycket. Har kört Vättern två gånger men det tog ju inte mer än 10-11 timmar, så det är ju svårt att gissa hur kroppen kommer att reagera, särskilt under tid du vanligtvis sover.

  Jag skulle också vara väldigt noga med att inte ha för hög sadel så att rumpan är helt still. Det är nog jobbigt för sittdelarna ändå. Kan vara klokt att smörja in med vaselin eller ringblomssalva för att skydda huden mot både friktion och då man svettas mycket. Skulle nog ha med mig flera par byxor och byta under passet, och även tröjor för att slippa bli sådär kallsvettig man kan bli när man blir trött. Har du vadderade byxor? Tänker du använda trosor, tänk på sömmarna då.

  Långa tips, men jag hoppas du kan ha lite nytta av dom. Lycka till! Är grymt imponerad över att du ger dig på detta.

  Marie 2010-09-30 19:03:43
  Svara
 • Det är svårt att köra lugnt!

  Jag kommer att cykla 24 klasser m typ 5 min paus mellan varje

  Träningsglädje 2010-09-30 17:54:37
  Svara
 • Hur ser det ut med pauser? kommer du någonsin kliva av cykeln? jag hade precis som föregående kört lite intervall pass, pulstoppar när det ”känns bra”

  pilla 2010-09-30 17:33:45 http://www.pernillabredolt.blogspot.com
  Svara
 • Jag skulle försöka köra på i lugnt tempo mestadels med en del pulstoppar bara för att det ska hända något. När det gäller käk skulle jag satsa på att äta något litet varje timme 🙂

  sanna 2010-09-30 17:27:15 http://capturethismoment.blogg.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!