Dagens outfit

Jag ser inte så himla festlig ut idag. Men i paketet finns räddningen! Lite träningskläder, det mesta för inomhusbruk.

Kläderna kommer från Casall och just Casall är en av mina första sponsorer. När man bloggar får man rätt mycket grejer – oftast med direkt syfte att visa upp dem i bloggen. Bättre marknadsföring finns knappt för företagen och det är oftast kul för bloggläsaren också. Om(!) det görs med transparens och ärlighet. Det är här det ofta fallerar. Det är vanligt att bloggaren undanhåller att det är gratisgrejer man bloggar om, så känslan är att man smyger med det. Eller låtsas som att det regnar.

Det är viktigt för mig att vara ärlig i det jag gör, tycker, säger och agerar. Min blogg bygger på min verklighet. Idag har jag hämtat ut ett paket med 14 plagg från Casall. De har jag köpt. I fredags kom ett paket med 4 plagg jag fått. Men det känns inte som vanlig bloggsponsring. Det känns lite mer personligt. Visst, min kontakt på Casall har hunnit lämna företaget men jag minns när vi pratade med varandra första gången. Då var det inte min blogg de ville sponsra, då var det mig som person. Sådant känns genuint bland allt snack om exponering och läsare!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
  • J: här finns ett inlägg om kalipertången http://www.traningsgladje.se/?s=kalipert%C3%A5ng&submit=S%C3%B6k Du kan få siffror från Herbalifevågen också men frågan är hur riktiga de är, och om de skiljer sig åt mellan olika tillfällen – beror det på att fett% verkligen har ändrat sig eller kan det bero på annat? (som t.ex. vattenmängd i kroppen…). Man kan mäta sig på andra sätt också, tror att Petra Månström jämförde olika sätt i SvD, googla det – hennes test och utvärdering dyker säkert upp där! 🙂

    Vilka träningsformer är du intresserade av? Det finns en uppsjö träningsbloggar. 🙂 Gå in på atatranakampa.shapemeup.se, hennes blogg gillar jag – den är inspirerande och positiv. Men som sagt, det finns måååånga!

    Sara 2010-09-28 13:57:49
    Svara
  • Förresten, kan du tipsa om några fler bra träningsbloggar? Helst ingen som är på elitnivå, utan någon som har en sund och inspirerande inställning till kost och hälsa, såsom jag tycker att du har.

    J 2010-09-28 13:53:19
    Svara
  • Haha, så bra var mitt ögonmått:)
    Tack för utförligt svar! Kan du förklara lite närmre vad en kalipermätare är och hur den fungerar? Kanske i ett inlägg så fler få ta del av det?
    Ja, just nu använder jag ingen våg, men mäter lite sporadiskt. Men skulle vilja ha ett mer konkret kvitto på hur det ser ut. I somras sprang jag på en Herbalife (tror de stavas så) med en supervåg som tog fram massor med siffror, och känner att det vore roligt att lägga till fettprocenten till mina egna mål…
    Ha en trevlig dag!

    J 2010-09-28 13:52:20
    Svara
  • River: tack!! 😉

    Jessica: tack vad glad jag blir!!

    Annelie: dessa har jag beställt via min kontakt på Casall. På deras hemsida kan man se hela kollektionen men är osäker på om man kan beställa därifrån. Om du bor i Stockholm har Casall en concept store på Birger Jarlsgatan, där kan man ibland REA-fynda också…

    J: jag slår dig i längd faktiskt, jag är 180 – och jag är också superallergisk mot korta toppar! På Casalls hemsida kan man se om de är modell längre eller kortare. Oftast är linnena och de tajta modellerna rätt så korta medan de med loose fit är längre. Jag tycker att Nike överlag har rätt bra längd också. Fast de kan också vara lite korta när det är tajta modeller. Röhnisch har rätt så bra längd tycker jag dock! Vad gäller våg så har jag ingen aning om fett% är särskilt korrekt, troligtvis inte. Däremot har jag en kalipermätare som jag köpt för en hundring på en gymaffär. Annars funkar våg + måttband bra som måttstock på framgång också. 🙂

    Sara 2010-09-28 10:11:01
    Svara
  • Hej!
    Från vilken sajt har du beställt dina kläder?
    Hur tycker du det är med längder på topparna? Jag är nämligen allergisk mot för korta toppar och nog lite längre än dig (173cm).

    En annan fråga. Har du testat någon våg där man kan se BMI, kroppsfett och muskler i procent utöver själva vikten? Jag såg att Ellos sålde väldigt billigt, men hur tillförlitliga är det? Skriv gärna om det är så att du kan tipsa om någon våg eller vet något om det.

    Tack för en toppenblogg, fylld av träningsglädje!!!

    Kram

    J 2010-09-28 09:57:04
    Svara
  • @ River: jag önskar också gästplats, en julklapp till träningsglad bloggare?

    pilla 2010-09-27 18:03:40 http://www.pernillabredolt.blogspot.com
    Svara
  • Var beställer du Casall kläderna från? 🙂

    Annelie 2010-09-27 14:06:26 http://kraftochenergi.wordpress.com
    Svara
  • Du verkar vara en fantastisk person och jag tycker du bär upp plaggen på ett personligt sätt och det gillar jag starkt! Väldigt inspirerande att se oavsett om kläderna är spons eller köpta.

    Jessica 2010-09-27 14:05:52 http://familjensundberg.se/blog/
    Svara
  • Jag vill sponsra dig med gästplatser på mina pass när du är i Göteborg, bara säga till vännen!

    River 2010-09-27 14:05:48 http://Riverspringer.blogspot.com
    Svara
  • Henrik (igen): ja, för mig är det SJÄLVKLART att man ska särskilja på de grejer man får och de grejer man köper.

    Sara 2010-09-27 13:47:11
    Svara
  • Henrik: ja det är klart att det är sponsring. Det var ju det jag skrev. Och ja, all sponsring handlar ju till sist om att synas. Det är därför man sponsrar allt från personer till events och välgörenhet. Exponering. Och goodwill. Men man kan göra det på olika sätt. Helt olika sätt. Och det där är lite svårt att förklara. Men ska manhårddra det kan man säga att det är skillnad på att skicka ut grejer anonymt och opersonligt och att faktiskt säga till en person att man uppskattar den och vad den gör och står för. Det förstnämnda är otroligt vanligt i bloggvärlden. Det sista är ovanligt. Det var så Casall gjorde. Heder åt dem.

    Men det finns en viktig fråga i det du skriver. Jag säger alltid vilka grejer jag har fått när jag skriver om dem för första gången. Men hur gör man andra gånger man visar upp dem. Och tredje? Och fjärde? För nya läsare är produkterna fortfarande ”nya” eftersom man ser dem för första gången – men det går inte att skriva på varenda grej man fått att man fått dem och om det var ett halvår sedan och de kanske har förekommit på bilder flertalet gånger. Det där tycker jag är problematiskt!

    Sara 2010-09-27 13:46:34
    Svara
  • Men hallå…det är ju så klart sponsring och du exponerar det i din blogg och skriver om det. Ska du särsklilja på de plaggen du köpt respektive fått?

    Henrik 2010-09-27 13:33:54
    Svara
  • Nice! Jag gillar att hämta hårda paket på posten 🙂

    Erika 2010-09-27 13:22:58 http://sandsnovatten.blogspot.com
    Svara
  • Skoj! Och just Casall som har så mycket snyggt! Ska bli kul att få se smakprov på nyheterna.

    Ulrika 2010-09-27 13:20:14 http://traningseffekt.blogspot.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!