Redfellas

Jag har en hemlig men enorm kärlek för juice- och smoothiebarer. Det började redan under tidigt 2000-tal, då jag bodde på Irland samtigt som den Keltiska tigern vrålade som högst. I ett i övrigt ganska sunkigt köpcentrum fanns en juicebar, som jag tror hette något på Monkey, som jag älskade. Jag hade aldrig sett något liknande förut! På menytavlan fanns en mängd olika shakes och juicer med roliga ingredienser (proteinpulver, alger eller jordnöttsmör till exempel). För det är just det som är det fina med juicer och shakes – det finns lika många skäl att älska dem som det finns sätt att kombinera innehållet!

I Malmö finns juicebarkedjan Red Fellas. Såklart jag var tvungen att testa den när jag var där! Jag valde en smoothie som var fruktigt fräsch och med en frisk men varm ton av ingefära. Riktigt god!

Tyvärr finns det några mindre bra grejer med dagens juice- och shakeställen:

1. Det är vanligt att man gör sina smoothies på vaniljyoghurt. Jag förmodar att det är den sockrade varianten. En vettig lösning på det kan vara att erbjuda kunden ett val: vill du ha smoothien gjord på sockervaniljyoghurt eller vill du ha den gjort på naturell yoghurt? Det går ju att få sin latte gjord på olika slags mjölk!

2. Varför är nästan alla juicebarer uppbyggd i sann fastfoodstil? Varför är jag tvingad att ta min shake mitt i språnget. Red Fellas vibrerade av puls och har fåtöljer att sitta i – men det är inget ställe man stannar och umgås på. Hit kommer man, äter och går. Som på McDonalds. Blueberry i Stockholm är inget undantag. Inte heller Naked Juice Bar.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
  • Jag har gått förbi det flera gånger men aldrig prövat.. nu måste jag ju! 🙂

    Cissi 2010-09-23 14:44:10 http://pluppan.blogg.se
    Svara
  • Redfellas är det bästa stället i stan & jag dricker alltid Low G.I med osötad sojamjölk, linfrö, hallon & avokado eller I want it all med bara frukt, testa dom nästa gång 🙂
    Och du måste testa deras goda sallader, nästa gång du är där.

    Jonas 2010-09-22 22:40:57
    Svara
  • Redfellas har de godaste smoothieserna jag smakat- min favvo e Mad Mango- saladsandsmoothies smoothies smakar bara vatten så snälla för din egen skull- testa inte det- Redfellas är ljuuusår bättre. Jamba Juice i New York var jag på förra året o det sög.

    Anna 2010-09-22 21:56:17
    Svara
  • Hade varit kul att se dig och grabben i Göteborg så vi kanske kunde köra nåt löppass

    mikael 2010-09-22 11:12:43 http://montani.blogg.se
    Svara
  • Oooh, det låter ju som Jamba Juice! Min favvo i USA. (Kan tänka mig att det inte är så nyttigt dock! Men gott!)

    Karin Tri RW 2010-09-21 23:46:32 http://www.runnersworld.se/blogs/karintri/index.htm
    Svara
  • Nästa gång du är i Malmö och vill ta en fika eller träna, hör av dig -om du vill såklart!

    Anna 2010-09-21 22:10:44 http://annastraningsblogg.blogspot.com/
    Svara
  • Nästa gång du är i Malmö så testa http://www.saladsandsmoothies.se/- snäppet bättre än Red Fellas. Men fortfarande inget mysigt hängställe….

    BoelMaria 2010-09-21 20:51:27 http://trningochannat.blogspot.com/
    Svara
  • Där är en av anledningarna till att jag vill bo i stan! Jag bor mitt ute i skogen och här finns inte minsta tillstymmelse till juicebarer. Men fina joggingvägar 🙂

    Malin 2010-09-21 20:38:24 http://malinrickardsson.blogg.se
    Svara
  • Det är den som ligger på Entré va? Jag har testat det en gång, och då tog jag något innehållandes ingefära och morötter minns jag, men ingen smoothie utan någon slags juice.

    Var helt orange, och ingen yoghurt i. Det var verkligen hur vidrigt som helst! Min pojkvän är inte kräsen av sig, men varken han eller hans kompis kunde dricka upp den. Vilken flopp för min del!

    Sedan dess har jag inte testat nåt annat där heller… Kanske borde göra det, är ju ändå rätt ofta på Entré 🙂

    Jenny 2010-09-21 20:02:40 http://millbergskan.wordpress.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!