Meatzza

Ikväll serverades det meatzza i det här träningsbloggande hushållet. Vad är det, undrar ni kanske? Som namnet antyder är det en form av pizza, men med köttfärs som botten istället för vanlig kolhydratsdrypande pizzadeg.

Det finns rätt många varianter på pizzabotten: mjuka tacobröd eller ihopmixad blomkål tillsammans med mozzarella, för att nämna 2 av dem. Eller köttfärs, som är det senaste tipset jag kommit över!

Att göra meatzza är enkelt. Såhär gjorde jag:

1. Jag blandade ihop lite köttfärs med 1 ägg.

2. Sedan plattade jag ut köttfärsen till en pizzabotten. Jag gjorde min fyrkantig. Sedan gräddade jag den i ugnen, för mig funkade 18 min i 200 grader rätt så bra. Min köttfärsplatta krympte lite under gräddningen.

3. Under tiden som köttfärsen fixade till sig i ugnen så förberedde jag fyllningen. Jag skivade lök och stekte den försiktigt, strimlade skinka och salami och öppnade burken med champinjoner som Grabben envisades med. Osten fixade sig själv. Cheddar är min favorit! När man lagar mat måste man ju le lite mot kameran, sådär som Leila gör.

4. När bottnen gräddats klart svepte jag över lite tomatsås, precis som på en vanlig pizza!

5. Sedan la jag på allt det andra. Det blev visst rätt mycket lök, men lök är faktiskt en superfood så det var bara bra!

6. När allt låg på pizzan var det dags att stoppa in den i ugnen igen. Jag körde på samma gradantal som förut och hade den inne i ungefär 15 minuter.

7. Sedan var det bara att äta pizzan, fast det har jag inga bilder på. Den var riktigt god! Det kommer bli fler meatzzor i detta hushåll!

8. Och så var det den sista punkten. Den är inte avklarad än. Disken står och väntar och ropar på Grabben från bänken!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!