Zumba

Just idag är jag stark. Och jag älskar känslan! Dessutom gör den mig på ett fantastiskt humör! Och grym! Och lycklig!

Efter jobbet stack jag iväg till gymmet igen och brände av 27 minuters intervallande på crosstrainern. Pulsen toppade på uppemot 90% under mina 1-minutrare. När det var klart anslöt jag mig till den stooora folksamlingen som köade utanför den stora salen på Form. Det var värst vad Zumban har slagit som träningsform bland tjejer. På Sats har jag hört att det kan stå upp till 180 pers i kö i systemet. Galet! Men – med rätt instruktör är det hur kul som helst. Och på Form har vi en grym Zumbainstruktör!

Jag kollade pulsklockan lite nu och då under klassen och såg att den ofta visade runt 75%. Det är ingen überjobbig träning vi pratar om alltså – men det är en överdos med rörelseglädje och det är fantastiskt roligt!

Matematiken för dagen säger drygt 1600 kalorier in – och drygt 1500 kalorier ut. Jag känner mig grymt stark. Idag har varit min dag!

Middagswok på lax och grönsaker (minus ris för mig, och minus vinflarrorna i bakgrunden för både mig och Grabben).

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
  • Jag älskar Zumba, jag är även instruktör i Zumba Fitness och tycker att det är himla kul! det roliga med zumba är även att man kan utöva det vilken ålder du än är i eller vilken kroppstyp du än har, dansat eller aldrg dansat, det spelar ingen roll! Du märker knappt att du tränaar för du har så himla kul 😀 I lööööv it!

    Jennifer 2010-09-19 12:39:56 http://jaaskelainen.blogg.se
    Svara
  • Ja, visst är det en glädjekick med Zumba! Men jag tror att intresset kommer att sjunka när nyhetens behag är över. Frågan är ju också hur långt det går att variera så pass enkla steg. Förr fanns ofta latinaerobic men det försvann ju i princip efter några år.

    Elin 2010-09-13 23:36:17 http://elingunnarsson.blogspot.com
    Svara
  • Jag vill OCKSÅ testa zumba! Verkar superkul! 🙂

    JoHo 2010-09-13 23:01:06 http://www.snartvuxen.blogspot.com
    Svara
  • Vilken underbar träningsdag, förstår din enorma glädje. Bra jobbat.

    Zumba är hur populärt som helst och det jag gillar är att jag slipper just det där med att nöta samma övning under ett helt pass. Jag håller med om att instruktören är superviktig, jag har blivit lite väl kräsen när det kommer till dans och instruktörer, fast de är viktiga när det kommer till all sorts träning förståss.

    Imorgon är min planeringen att gå på spinning kl 07:00, vette tusan hur det ska gå till, kl är snart 23:00. 🙂

    Thea 2010-09-13 22:59:30 http://theasutmaning.blogg.se/
    Svara
  • Nyfiken är jag – på Zumba. Kan tanter också?

    anneliten 2010-09-13 22:33:48 http://annelitenmottanteliten.blogspot.com
    Svara
  • Jag är såld på Zumban (bara efter en gång), det trodde jag aldrig. Jag har ingen koordinationsförmåga eller takt/rytmkänsla och kan inte dansa. Men som du skriver här ovan så kör man ju låt för låt och det gör att jag iaf hänger med någorlunda.

    Och som du skriver så är det inte ett jättejobbigt pass, men det är glädje, glädje och åter glädje!

    Nina 2010-09-13 21:31:04 http://niiina.blogg.se
    Svara
  • Vilken kanonbra träningsdag! Jag blir så jäkla sugen på att träna när jag läser alla träningsbloggar. Men denna veckan ska jag förhoppningsvis få köra ett lätt gympass och en lätt joggingtur. Åh vad jag längtar!

    sanna 2010-09-13 20:48:21 http://capturethismoment.blogg.se
    Svara
  • Verkar riktigt kul med Zumba, äntligen lyckades jag få mig en plats (varje pass är fullbokat) på torsdag så ska testa då, spännande 🙂

    Ida 2010-09-13 20:34:21 http://www.idmi.blogg.se/traningspepp
    Svara
  • Vilken grym träningsdag för dig, så härligt att läsa. Jag förstår inte hur zumba har kunnat bli SÅ stort, det är även stort i Finland. Jag tycker det är en ok träningsform, har testat det, men jag förstår inte hur alla älskar den liksom. Men det är bra med grejer som får folk att röra på sig så det är endast positivt att zumba har blivit så populärt. Själv hittar jag min träningsglädje annanstans och behöver inte zumba för att hitta den.

    Miss Agda 2010-09-13 20:32:27 http://www.missagda.blogspot.com
    Svara
  • tycker zumba är kul! Det har blivit helt hysteriskt här på IKSU. 2 pass i veckan har uttökats till4 och alla är fullbokade redan samma timme de släpps för bokning! varje pass tar in 85 eller 150 personer (beroende på vilken sal man skall hålla till i)

    Emmas Form 2010-09-13 20:29:20 http://emmasform.blogspot.com
    Svara
  • Jenny: jag är inte dansant nånstans men Zumba har på nåt konstigt sätt inte så himla mkt med dans att göra. eller jo, dans är det ju, men det är ingen koreografi man bygger på under en hel klass utan man kör låt för låt. det känns inte ens särskilt likt sats dans (den gula klassen). men – instruktören måste vara bra!

    Sara 2010-09-13 20:14:51
    Svara
  • Jag var bokad och reserv till Zumba på Sats på torsdag, men jag avbokade mig. Tror inte det är min grej, jag är inte så dansant. För det är en fördel, eller? Hmm kanske ska boka in mig längre fram för att testa, utan att fega ur…

    Jenny 2010-09-13 20:09:16 http://millbergskan.wordpress.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!